Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Billund Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere finder det attraktivt at drive virksomhed fra hjemmet. Det kan du også sagtens, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Det er også tilladt at drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Uanset hvad, er der nogle regler, der skal overholdes i forbindelse med at drive erhverv fra hjemmet: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkering skal foregå på egen grund

 

Der kan dog være forskellige opfattelser af de liberale erhverv, hvorfor det er en rigtig god idé at du lige tager en snak med din kommune om deres opfattelse. Virksomheder er før kommet i klemme og er tvangsflyttet eller lukket. 

 

Hvis du bor til leje, kan der være andre regler gældende for dig. Tag derfor en snak med din udlejer.

 

Det er også en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være ændrede skattemæssige forhold, når du vælger at drive virksomhed fra din egen bolig. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan også vælge at leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til at drive virksomhed i. Du skal huske, at du skal søge om byggetilladelse, hvis du vælger at ændre lokalernes anvendelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Du skal altid søge om byggetilladelse, hvis du vil bygge lokaler til din virksomhed. Du må ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Det kan være kompliceret at søge om byggetilladelse. Derfor tilbyder Billund Kommune vejledning inden byggetilladelsen gives, så du kan få besvaret dine eventuelle spørgsmål. Kommunen må dog kun vejlede og ikke rådgive. 

 

Behandlingen af byggesager i Billund Kommune er gebyrfri. 

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i Billund Kommune lige her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Hvis du vil starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal du huske, at din virksomhed næsten altid skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Det er nu ikke altid, det er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Der er nemlig undtagelser. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed. Er du i tvivl om, din virksomhed skal registreres eller ej, kan du tage Fødevarestyrelsens test. Du skal blot svare på enkelte spørgsmål, og så kan du finde ud af, om din virksomhed skal registreres. Du finder testen her

 

Når du driver virksomhed, der arbejder med fødevarer på den ene eller anden måde, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Fødevarestyrelsen har lavet en Startpakke, så du kan blive klogere på blandt andet registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken lige her

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil servere alkohol, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. Der er flere krav til dig, der søger om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurantionsbranchen, skal du være fyldt 23 år. 

 

Du søger alkoholbevilling hos Sydøstjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her!

 

Hvis du skal holde enkelte arrangementer, hvor der serveres alkohol, skal du have lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed i Billund Kommune, kan du med stor fordel læse kommunens Bevillingsstrategi lige her! Du kan blandt andet blive endnu klogere på alkoholbevilling, men du kan også lære noget om udvidet åbningstider. 

 

Den almindelige lukketid i Billund Kommune er kl. 02.00, men du kan søge om tilladelse til at holde åbent mellem kl. 02 og 05. 

 

Offentlige udbud

Du kan se alle Billunds udbud lige her

 

 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Billund5. Er du elev eller studerende i Billund?
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.