Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Gribskov Kommune og andre myndigheder

 

Skal du bygge egne lokaler? Eller måske bygge til? Gribskov Kommune

Ja så skal du søge byggetilladelse hos kommunen.

 

Og det koster lidt må du regne med. Men du kan gratis få en indledende forhåndsvurdering, hvilket sikkert er klogt. Så kan du danne dig et overlbik over omfanget af procedurer og tid, du må regne med medgår.

 

Gribskov Kommuner beskriver sig selv som erhvervsvenlig, og vil arbejde for så gode vilkår som muligt for erhvervslivet. Og man har da også indført "fast track" på byggesager til erhverv. Lige nu er det lidt uklart for linket er ikke længere gældende. 

 

Det fremgår ikke helt konkret på hjemmesiden, hvem du skal kontakte. Så du må nok prøve kommunens hovednummer tlf 72 49 60 00.

 

Eller måske mailadressen her: erhvervsservice@gribskov.dk

 

Erhverv fra egen bolig.

Skal du drive virksomhed hjemmefra kan du måske gøre det uden en ansøgning om tilladelse. Men der fremgår ikke rigtig noget på kommunens hjemmeside, så ring til dem og spørg.

 

Der er nogle generelle forudsætninger for, at du må drive erhverv fra hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra 

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund  

Hvis du bor til leje gennem boligselskab, kan du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du have tilladelse fra din udlejer. 

 

Tag gerne en snak med din revisor, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive erhverv fra egen bolig. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Når du lejer eller køber lokaler til at drive virksomhed i, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse i forbindelse med overtagelsen, kræver dette en byggetilladelse. Tjek hos kommunen.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Når du bygger egne lokaler, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Ansøgningsprocessen kan være lidt kompliceret. Derfor kan det være en rigtig god idé at booke et gratis forhåndsdialog møde. På sådan et møde får du hjælp til at vurdere, hvad der kan lade sig gøre samt hvilke udfordringer, du kan møde, så du kommer godt fra start. På den måde kan du få helt styr på din ansøgning. 

 

Det kan være en rigtig god idé at tage et møde forud for din ansøgning. Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor er det en fordel at have helt styr på din ansøgning. På den måde kan du spare både tid og penge. 

 

Du skal være opmærksom på, at der lokal- og kommuneplaner, da kan være afgørende for dit byggeprojekt. Tag derfor et kig på disse! 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling i Gribskov

Vil du drive café, restaurant eller lign. virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have en gæld til det offentlige på mere end 50.000 kr.

 

Alkoholbevilling (ofte også kaldet spiritusbevilling) søges via Nordsjællands Politi på hjemmesiden her! 

 

Din ansøgning skal så efterfølgende behandles og snere evt. fornyes via bevillingsnævnet i Gribskov Kommune.

 

I enkeltstående tilfælde kan der i kommunen søges om lejlighedstilladelse, f.eks. til festivaler og lign.

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du overvejer etablering af serveringsvirksomhed i Gribskov, kunne du med fordel læse kommunens Restaurationsplan, der beskriver meget af det man skal tænke over som ny indehaver af café, fødevarebutik eller lign. Det er desværre ikke lykkedes os at finde den, så ring evt. til kommunen og spørg efter den. 

 

Udbud

Måske kan du blive leverandør til Gribskov Kommune? Lige som andre kommune køber man store mængder af varer og tjenesteydelser for at muliggøre drfiten af skoler, plejehjem og mange andre offentlig faciliteter. Måske kan din virksomhed blive leverandør. Se listen over aktuelle udbud i Gribskov her!

 

 

 

 

 
2. Arrangementer og events i Gribskov4. Er du elev eller studerende i Gribskov?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.