Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Historien om en iværksætter: Lildstrand Naturgård

 

Man kan leje Mountain Bike hos Lild Strand Naturg

 

Fakta:

Lildstrand Naturgård, Indehaver Kirsten Dorph
Strandvejen 22, Lildstrand 7741 Frøstrup i Thy
Mobil: 50 71 56 32
Hjemmeside: www.lildstrand-naturgaard.dk 
Facebook: https://www.facebook.com/LildStrand-NaturGård-880129005713011 

 

Historien om Kirsten og Lildstrand:

Det kan godt være at angsten for at “få tæppet revet væk under sig” afholder mange fra at ta’ springet ud i en tilværelse som selvstændig. Men når man som Kirsten Dorph for alvor har prøvet, ikke bare at få tæppet, men samtlige gulvbrædder revet op under sig, får den slags betænkeligheder pludselig en anden dimension...

 

Iværksætterdrømmen kan hente sin næring mange steder fra. For blot få år siden lå det måske ikke ligefrem i kortene, at man idag skulle finde Kirsten imellem en flok islænderheste ved Lildstrand midt i Thy’s fantastiske natur. Dertil kørte tilværelsen på Sjælland med manden Lars og fast arbejde som veterinærsygeplejerske måske lidt for meget på skinner.
LildStrand Naturgård ved Thy

 

Altså lige indtil den dag, da den dengang 47-årige Kirsten fik konstateret en tumor og måtte sande, at hun var alvorligt syg. Den slags har en tendens til at vende op og ned på mange ting, eller som Kirsten udtrykker det:” Når man har været så syg, så ved man at man skal bruge livet til det man vil, og gøre det man har lyst til”.

 

Det gør hun så!

 

En beskeden erstatning blev brugt til at flytte til Lildstrand og købe en mindre hesteejendom. 1 juli gik startskuddet for Lildstrand Naturgaard, med focus på rideferie på islænderheste og guidet turridning i Thys storslåede natur. “Tanken er, at man skal kunne ride i fred og ro til kysten uden transport i hestetrailer”, fortæller Kirsten.

 

Er man mere til jernheste, råder Lildstrand Naturgaard såmænd også over 4 mountainbikes, som kan lejes med garanti for afhentning og lapning ved defekt. På cykelhjelmen finder man det nødvendige “nødnummer”! Jo, her er skam tænkt på alt - også overnatningsmuligheder.

Islænder heste er perfekte til turridning Lild Strand

 

På Lild Strand Naturgaard er der indrettet 2 fine værelser, som lejes ud via AirBnB. Allerede nu er en udvidelse med hytter og shelters i støbeskeen.

 

Selvom mange nok vil mene, at Kirsten Dorph har kastet sig ud på dybt vand, har hun ikke gjort det med hovedet under armen. Derimod har hun fra start været opmærksom på at tage imod rådgivning bla fra Thy Erhvervsforum, hvor hun og også har deltaget i flere arrangementer. Ligesom springet fra veterinærsygeplejerske på Sjælland til selvstændig i Thy er gået via iværksætteruddannelse hos InfoLink i Aalborg. Det fremhæver Kirsten som en rigtig stor støtte i forløbet. “Jeg har gennemført trin 1-4” fortæller hun, “og jeg har især været glad for den sparring jeg har fået fra de andre kursister”.

 

Nogle er jo altid kommet længere end andre, så på den måde er der masser af erfaringer at dele”. Kirsten efterlyser dog lidt input til finansiering, tilskud og crowdfunding.

 

På spørgsmålet om, hvad der har været sværest før opstartsprocessen, svarer Kirsten efter lidt betænkningstid: “Ja, jeg har selvfølgelig haft mange ideer på en gang, der skulle “koges ned” til noget konkret. Og så er der jo lige alt det, som kommer af ikke at være rutineret som selvstændig - alle tankerne omkring økonomi og usikkerhed.

 

Har man mødt Kirsten Dorph er man dog ikke i tvivl om, at for hende opvejes det hele af den motivation det giver at arbejde for sig selv.

Med til historien hører også, at kærsten Lars samtidigt har fået mulighed for at realisere sin helt egen drøm om at blive kystfisker. Han har allerede købt en kutter, som lige nu er under renovering . Så snart vil Lars være at finde som fisker ved Lildstrand.

 

Hvis man venter for længe med at tage det næste skridt, risikerer man at leve resten af livet på ét ben... (kinesisk ordsprog)

 

Kirsten med brød til hestene ved Lild Strand

 

 

 

 

 

 

 

 

Startinfo.dk
Rubjergvej 67, Lønstrup, 9800 Hjørring
Strandvejen 16, 9000 Aalborg
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.