Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Holbæk Kommune og andre myndigheder

 

De nationale love gælder i hele landet - også i Holbæk. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og andet.

 

Holbæk Erhvervsforum kan helt sikkert hjælpe dig på rette vej. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du må drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Men hvad er liberale erhverv? Eksempler på liberale erhverv er frisør, kosmetolog, revisor, advokat, ejendomsmægler og lignende. Det er en god idé at snakke med din kommune om, hvordan de forstår de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser - hellere være sikker!

 

Der er nogle forudsætninger for, at du må drive erhverv i egen bolig:

  • Du skal bo i boligen, som virksomheden drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for naboerne

  • Parkering skal foregå på egen grund

Tag gerne en snak med din revisor eller en skatterådgiver, da der kan være nogle skattemæssige forhold i forbindelse med dét at drive erhverv fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du drive virksomhed i lejede eller købte lokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Det er nemlig sådan, at når erhvervsaktiviteten ændres i lokalerne, kræver dette en byggetilladelse. Det vil altså sige, at hvis du ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver dette en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er til salg her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge dine egne lokaler, skal du altid have en byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en lettere kompliceret proces, du skal igennem, når du søger om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at booke et møde med en byggesagsbehandler hos Holbæk Kommune. På den måde kan du få afklaret alle dine spørgsmål forud for din ansøgning.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges byggesagsgebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Gebyret afhænger af behandlingstiden. Derfor kan du både spare tid og penge, hvis du får godt styr på ansøgningen, inden du sender den.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om og hvad du må bygge i det pågældende område. Tag derfor et kig på disse, når du planlægger at bygge.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil servere alkohol til dine kunder i din virksomhed, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have denne alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 25 år. Dog skal du kun være fyldt 23 år, hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Skal du holde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor du gerne vil servere alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse, som er en slags alkoholbevilling til dette enkelte arrangement.

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Holbæk Kommune. Her kan du blandt andet blive klogere på alkoholbevilling og åbningstider. Du finder restaurationsplanen her

 

I Holbæk Kommune er den generelle lukketid kl. 02.00. Ønsker du at udvide åbningstiden, kan du søge om tilladelse til at holde åbent til kl. 05.00 ved bevillingsnævnet.

 

 

 
3. Arrangementer og events i Holbæk5. Er du elev eller studerende i Holbæk?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.