Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Iværksættere i Aarhus - artikel om en producent af Vildmarksbade i håndlavet bødker kvalitet.


Iværksættergejsten og skabertrangen er vigtigt for Danmark, både for landets ve og vel, men også for menneskers mulighed for at realisere deres drømme og interesser.

 

Og det vil vi meget gerne være med til at hylde her på Startinfo.dk. Nedenfor finder du den første artikel om en lokale iværksætter fra Aarhus, der satser på godt gedigent håndværk.

 

 

 

 Vildmarksbad fra iværksætterfirmaet Bødkerbadet i Åbyhøj

 

 

Fakta: 

Firmanavn: Bødkerbadet

Indehaver: Kim Nielsen 

Adresse: J.L. Heibergs vej 62, 8230 Åbyhøj

Mobil: 61660703

E-mail: kimmeilby@gmail.com 

Hjemmeside: http://www.boedkerbadet.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/boedkerbadet/ 

 

Bødkerbadet og historien bag produktionen af Vildmarksbade i Århus

Historien bag firmaet Bødkerbadet fra Åbyhøj ved Aarhus, er historien om hvordan tilfældige omstændigheder og kærlighed til et gammelt håndværk, har skabt en moderne enkeltmandsvirksomhed og et helt unikt og eftertragtet produkt - nemlig et vildmarksbad i Sibirisk lærketræ.

 

For det var jo slet ikke meningen, at det skulle ha' udviklet sig til en egentlig virksomhed, da Kim Nielsen for 10 år siden fik lyst til et rigtigt vildmarksbad. Da Kim altid har været typen, der har lavet tingene selv, var afstanden fra tanke til handling kort, og han gik i gang med at producere et vildmarksbad - til eget brug vel og mærke.

 

Livskvalitet er et håndlavet Vildmarksbad i en have i Aarhus

 

Vildmarksbadet blev færdigt, og resultatet af anstrengelserne blev i den grad nydt. Men også oplevelsen af den proces, der ligger i det rent håndværksmæssige “ kunne noget” helt særligt, fortæller Kim.

 

Kims vildmarksbad vakte da også en del opmærksomhed. Efterhånden opstod der interesse for produktet fra folk i nabolaget og såmænd også lidt længere væk. Han begyndte at få forespørgsler på sit vildmarksbad fra mennesker, som gerne ville købe et til dem selv. Alt i alt solgte Kim 4-5 vildmarksbade, og det var fint med det, tænkte han.

 

Kim var nemlig beskæftiget med noget helt andet, indtil han så for 2 år siden blev arbejdsløs, og så lå den jo lige til højrebenet "Hvorfor ikke producere nogle flere vildmarksbade"? Maskineriet - en avanceret snedkermaskine - blev anskaffet og Kim gik i gang med produktionen.

 

Flymekaniker

Man kan ikke just påstå, at Kim har gået den direkte vej til den tilværelse som selvstændig håndværker, han har idag. Oprindeligt er han uddannet flymekaniker, men stoppede i 91, efter at havde arbejdet på Thule i 4 år. Efter han kom hjem, han han arbejder med lidt af hvert og bl.a. været vicevært i en længere periode. For 5 år siden blev Kim imidlertid fyret, og det var noget af en nedtur bl.a at opleve at falde ud af dagpengesystemet. Men Kim kom igang igen! I en periode agerede han bronzestøber for sin kone, der er kunstner, men bronzen måtte i sidste ende vige til fordel for træet. Kim fortæller, at der er noget helt særligt afstressende næsten terapeutisk ved processen, når man laver et vildmarksbad. Den håndværksmæssige udfordring ligger i, at hver stav skal produceres så den bedst muligt tilpasses den ved siden af.

 

Kim har altid været interesseret i håndværk, altid laver alt selv og ikke mindst altid været nysgerrig udfra devisen om, at  det må man kunne lave selv eller finde en løsning på. Træ er på mange måder et materiale, der er Foto af Bødkerbadets værksted, hvor sibirisk lærketræ forvandles til et Vildmarksbadnemt at gå til. På en enkel og næsten en ydmyg måde, kan man lave gode løsninger til sig selv og familiens hjem.

 

Selv om Kim ikke er bødker, har han alligevel valgt at kalde sit firma Bødkerbadet, fordi det netop er kendetegnet for Bødkerbadets produkter, at de er lavet med stor respekt for og kærlighed til faget.

 

Vildmarksbad uden kemi

Sirbirisk lærk er et vanskeligt træmateriale, det vokser langsomt og det er tungt og fyldt med harpiks. Men samtidigt er det et godt og holdbart materiale, som ganske vist koster lidt mere, men som også holder! Holdbarheden på gran er 5-8 år, Sibirisk lærk holder uden problem mindst 12-15 år. Vildmarksbade produceres normalt i grantræ og det anbefales, at man behandler dem med Gori. Men hvem har styr på kemien i det? Ideen bag Bødkerbadet er derimod et enkelt, naturligt produkt helt uden kemi. Opfordringen fra Kim er simpelthen: Brug ikke klor, mal ikke badet, skift vandet lidt oftere og lev så ellers med den tid det holder.

 

Salg

Selvom det nu nok er lidt af en overdrivelse at påstå, at Bødkerbadene har solgt sig selv, har markedsføringsindsatsen hidtil være begrænset. Det er lykkedes at sælge badene løbende primært i nærområdet og indimellem gennem deltagelse på markeder mv. Men også ved noget så enkelt som at sætte et bad op foran Kvickly og det lokale Bibliotek. Den slags, som Coronakrisen nu har sat sine begrænsninger for.

 

Så man må jo prøve at blive set på internettet. Men Kim lægger ikke skjul på, at han ikke er særligt rutineret ud i det med hjemmesider. Bødkerbadet har en hjemmeside, som er lavet af Kims søn og det har været lidt en udfordring. Ja, og så har Kim brugt lidt penge på at markedsføre sine Bødkerbade på Facebook, dog uden at det har kastet den helt store omsætning af sig.

 

Kim er og bli’r håndværkeren med forkærlighed for træ og ikke tekster til hjemmeside, og opslag på sociale medier. Det til trods, så finder kunderne ham alligevel.

 

Hjælp til opstart?

Kim fortæller, at han ikke har benyttet sig af iværksætterrådgivning. I forbindelse med opstarten, forsøgte han at danne sig et overblik over tilbudene til nystartede virksomheder på nettet. Han fik dog hurtigt indtryk af, at fællestrækket for de forskellige tilbud, er et meget stort fokus på vækst. Kim vurderede dengang ikke, at der var vækstpotentiale nok i firmaet til at passe ind i erhvervsfremmesystemet. Hos kommunen var der ikke rigtig hjælp at få, så starten er blevet klaret på egen hånd.

 

Kim følte ikke han passede ind i systemet, men er egentlig også ganske godt tilpas ved at stå uden for. Virksomheden skal gå rundt, men det skal ikke være et pres at få det til at køre. Og vækstambitionerne er afløst af glæden ved at skabe godt gammeldags håndværk og tjene det der skal til, for at leve et beskedent men godt liv.

 

Der skal laves vildmarksbade, men på en måde, så livet kan leves uden for meget stress.

 

Et vildmarksbad i lærketræ er tungt. Det kræver en stor trailer og lidt sved på panden når det skal leveres. 

 

#iværksætterartikel #iværksætter #startinfo #bødkerbadet #århus #aarhus  #vildmarksbad 

 

 


Siderne om iværksætteri i Århus Kommune præsenteres i samarbejde med Boxit Flexoffice, Larsen og Birkeholm Patentbureau og itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops.

 

PARTNERE

I AARHUS KOMMUNE:

 

 

 

 

 

Link til Boxit Flexoffice kontorhotel Aalborg

 

 

Larsen og Birkeholm Patent Varemærke Designbeskyttelsereau

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Aarhus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 


ITN Vision Software til webshops
3. Arrangementer og events i Aarhus5. Er du elev eller studerende i Aarhus?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.