Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Lokale iværksættere i Silkeborg

 

Hvad kræver det at blive iværksætter? Ja, det kan i hvert fald ikke sættes på formel - og heldigvis for det.. Mennesker kan leve af de mærkeligste ting, men sikkert er det, at det at være iværksætter kræver et helt særligt "drive". Her skal du møde en iværksætter, hvis "drive" bare ligger i en klasse for sig. Vi her på Startinfo har i hvert fald sjældent oplevet noget lignende...

 

 

Fakta:

Art by Nikka ApSBomærke for Art By Nikka Elite Academy

Borgergade 72, 8600 Silkeborg

Tlf: 93 91 94 51
E-mail: mail@abnikka.dk

Hjemmeside: https://abnikka.dk 

Facebook: https://www.facebook.com/artbynikka/ 

Instagram: https://www.instagram.com/art_by_nikka/ 

 

Nikka Vinther-Jensen er 31 år og har i et års tid drevet en skønhedsklinik i Silkeborg og har tilmed  nået at etablere sig i Roskilde - i sig selv lidt af en bedrift... Men det, der for alvor gør Nikkas iværksætterhistorie unik er, at hun konstant har haft focus på at udvikle sin virksomhed, og formået at skrue et helt særligt koncept sammen. Et koncept, som betyder, at virksomheden i dag står på flere ben, ja faktisk består Art By Nikka af hele 4 virksomheder.

 

Nikka har fra start haft et klart mål, nemlig at tilbyde den absolut højeste kvalitet indenfor skønhed, hudbehandlinger og kosmetiske behandlinger. Udover almindelige skønhedsbehandlinger rummer Art By Nikkas lokaler i Silkeborg også en kosmetisk klinik, der har 3 ansatte og en hudlæge tilknyttet. Her udføres behandlinger med bla. laser, BOTOX og fillers.

 

Nikka var én af de første på det danske marked indenfor Permanent makeup, en makeup der faktisk ikke er permanent, men har en levetid på mellem 3 og 5 år. Nikkas styrkeposition inden for den permanente makeup har indirekte skabt basis for det, der i dag er kernen i hendes virksomhed.

 

Først og fremmest består Nikkas primære virksomhed nemlig af en engros-del, hvor der sælges uddannelser i Permanent Makeup, og oveni det et løbende varesalg igennem Ecuri Cosmetics, som virksomheden er enedistributør af i Danmark og Norge.

 

Graver man sig ned i Art By Nikkas iværksætterhistorie, finder man hurtigt en række områder, hvor vi på Startinfo.dk tænker, at Nikka må være en oplagt inspirationskilde for andre iværksættere. Måske kunne du gøre som Nikka i din egen branche?

  

"Det må jeg da kunne gøre bedre!"

De fleste af os har prøvet det der med at købe et produkt, for blot at konstaterer at det ikke virker. Forskellen på Nikka Vinther-Jensen og de fleste andre er blot, at Nikka ikke nøjes med at ærgre sig over dårlig kvalitet og spildte penge. Hun nøjes heller ikke med at tænke “ det kunne jeg garanteret ha’ gjort bedre”. Nej, Nikka gør det rent faktisk. Det er den korte forklaring  på, at hun i dag er indehaver af en kosmetisk klinik i Silkeborg. Skruer vi tiden 6 år tilbage var Nikka efter en HHX uddannelse lige blevet butiksuddannet ved TDC i København. Og så havde hun udsigt til en fastansættelse.

 

Men efter en mildt sagt noget blandet oplevelse, hvor hun selv fik lavet permanent makeup, ændrede hendes liv retning. Behandlingen gik næsten helt galt, og her ville de fleste så havde klaget og måske krævet pengene igen og ellers forsøgt at glemme oplevelsen... Men ideen med permanent makeup var jo god nok... Det kunne bare ikke passe, det skulle udføres så dårligt! Nikka undersøgte derfor en del varemærker inden for permanent makeup og fandt til sidst frem til det Hollandske firma Ecuri Cosmetics.

 

For Nikka er der ikke langt fra tanke til handling, så i stedet for bare at glemme den dårlige oplevelse med makeuppen, ringede hun derfor til Holland. Der blev aftalt møde i Holland, og efter Ecuri havde testet Nikkas færdigheder, fik hun allerede 1. dag tildelt distributionen i Danmark.

 

Det var i  august 2013, og herefter fulgte et travlt år, hvor Nikka med jævne mellemrum var på uddannelse i Holland. Fra år 2 overtog Nikka selv uddannelsen i Danmark og begyndte at sælge den indhentede viden videre ved at uddanne andre.

 

Nikkas mor arbejdede med engrossalg af hudplejeprodukter, og sideløbende hjalp Nikka lidt til i mors firma med salg til kosmetologer. Aktivitetsniveauet var højt, og Nikka forhandlede kosmetikprodukter og gennemførte samtidig uddannelsen til Permanent Makeup Mikropigmentist.

 

Nikka er med andre ord en typisk "det må jeg da kunne gøre bedre" iværksætter!

 

Fra konkurrenter til kursister. 

Groft sagt kan Nikkas kunder inddeles i 2 grupper.

Det en ene typer er privatkunder, der kommer fra stort set hele landet, og dermed også udenfor det naturlige handelsopland til Silkeborg.  Permanent makeup kræver tillid, og selvom priserne er høje, og Nikka nok er den suverænt dyreste i Jylland, kører kunderne gerne efter de specielle ting i en kvalitet som kun få laver.

 

Art By Nikka tilbyder permanent makeup + skønhedsbehandlinger, samt mere almindelige kosmetologiske ydelser, der markedsføres lokalt. Samtidigt er en sygeplejerske ansat til at udføre Botox filler og andre kosmetiske behandlinger.

 

Nikka har udviklet en niche inden for permanent makeup, der måske egentlig burde hedde mikropigmentering, da det, i modsætning til tatovering, nedbrydes igen i kroppen. Et mere retvisende begreb er måske i virkeligheden semi permanent makeup, da behandlingen kun holder mellem 3 og 5 år. Eyeliner holder dog i 10 år. 

 

Elite klub

Et eksempel på, at Nikka har formået konstant at udvikle sin forretning er tankerne om en Elite Klub. Nikka uddanner systematisk konkurrenter til hendes egen forretning, og erhvervskunderne kommer til at fylde en stadig større del. Så en ny tanke er at basere videre-uddannelse på abonnemtsløsninger. Lige nu planlægger Nikka en elite klub, der allerede inden opstart har 15 kursister med. Ved at tilmelde sig, skal kursister ikke tænke over, hvornår de skal deltage i uddannelse, for at være fuldstændig up to date. Ved at deltage i alle træninger løbende, er man altid up to date, og betaler et fast beløb hver måned i stedet for at skulle betale 4.000-5.000 pr. kursus. Medlemmer af ELITE klubben tilbydes et helt unikt varemærke ”Art by Nikka Academy – ELITE"  til brug for deres eget markedsføringsmateriale, hjemmesider mv.

 

Selve basisuddannelsen i permanent makup koster 70.000 kr. - 100.000 kr. + moms, alt efter hvor mange led man vælger.

 

Det kræver lidt tillid til egne evner at uddanne konkurrenter, der efter uddannelsen kan etablere deres egen konkurrerende klinik... Og selvtillid det har Nikka! 

 

Vækst og ambitionerBehandling hos Art By Nikka

Nikka adskiller sig også fra mange iværksættere ved meget hurtigt at tænke på vækst. Nikka er ikke en iværksætter, der mangler ambitioner. Allerede få måneder efter starten i Silkeborg, begyndte overvejelserne om en afdeling på Sjælland. I dag har hun etableret en afdeling i Roskilde, indtil videre i lejede lokaler på dagsbasis. Men på sigt er det planen at etablere en egentlig klinik, med personale og det hele.

 

Og Nikkas ambitioner stopper ikke her. Fra 2020 skal Art By Nikka også være tilstede i Norge med uddannelse af "norske konkurrenter" i permanent makeup.

  

Opstarten 

Man kunne tro vejen hertil har været let og uden udfordringer. Men i virkeligheden var det på mange måder en lidt sej etableringsproces. For meget gik galt.

 

Nikkas ApS blev stiftet den 16.11.18, men den egentlige start var for 3 år siden i et andet ApS, delvist ejet af Nikkas eks. kæreste, som var passiv investor i firmaet. Der blev ikke lavet ejeraftale, og det hele endte i en kæmpe konflikt. Så Nikka trådte ud af firmaet og startede igen for sig selv.

 

Det var et firma med værdier for over 1. mio. kr. hun forlod, uden at få noget med. Nok til at få de fleste til at give op, men ikke Nikka. Så starter man bare forfra, og Nikka åbnede for sig selv igen. Det var hårdt og banken lånte hende 100.000 til det hele... Det lykkedes og Art By Nikka åbnede 1. feb 2019.

 

Der skulle advokathjælp til for at få navnet "Art By Nikka" med... altså udgifter for at beholde sit eget navn kan man sige... Klinikken blev indrettet og renoveret for i alt 500.000 kr., og Nikka fik lavet betalingsaftaler med alt fra håndværkere og leverandører, der troede på at pengene kom, når projektet kom i gang. Så det var med at få tjent penge i en fart, og også det lykkedes. Leverandørerne fik hver en krone! 

 

Det er gået godt, og det lykkedes endda at få leverandøraftaler med Ecuri Cosmetics ud af den gamle virksomhed og ind i den nye. Selv en distributionsaftale lavet i Nikkas eget navn, måtte advokaten kæmpe for at få ud af den tidligere virksomhed. Heldigvis var kunderne loyale og holdt fast ved Nikka, til trods for flytning af salon, en kort lukkeperiode, nyindretning og meget mere.

 

Det kræver sin kvinde

Det at få en kosmetisk klinik registret er ret krævende. Det kræver godkendelse af sundhedsstyrelsen, og der skal være samarbejde med en tilsynsførende hudlæge. Det kræver også en god kosmetisk sygeplejerske, der skal være ansat, for at klinikken må udføre alle behandlinger. Setuppet er på plads, og Nikka er også i gang med at udføre laserbehandlinger.

 

I det hele taget er Nikka gået all-in og har taget chancer. Men hun har haft, og har fortsat visioner for, hvordan firmaet skal udvikle sig.

 

Det er et helstøbt koncept, så finansiering er også tænkt ind. Art By Nikka kan således tilbyde finansiering via samarbejde med Santander Bank. Både til uddannelsen og udstyr. Det kræver at man har en virksomhed uden underskud i mindst 1 år - men så kan det også lade sig gøre.

 

Til privatkunder tilbydes også finansiering via SPAR Nords' Spar Expres. Behandlingsforløbene kan altså finansieres, hvis der er behov for det. 

 

2 webshops b2b og b2c, klinik, academy

Alt i alt driver Nikka 4 virksomheder i en. Udover klinik til private og  Academy til erhvervskunder er der etableret 2 webshops. Den ene er til privatkunderne, og den anden til de erhvervskunder, Nikka selv har uddannet. 

 

Reklamebureauet Vizuall helt fra Thisted har stået for opbygning af webshops. Vizuall har også hjulpet med design og alt det der følger med - søgemaskineoptimering, adwords mv. Alle der har prøvet at drive internethandel ved, at det kræver ekspertise at få besøgende og konvertere dem til betalende kunder. Så den del har Nikka valgt at overlade til fagfolkene fra Vizuall. Dog med en enkelt undtagelse, nemlig håndteringen af opslag på de sociale medier, som Nikka selv laver.

 

Hvis læserne af artiklen her bliver lidt forpustede, kan vi godt forstå det. For der er tempo over Nikka, hvis ugentlige arbejdstid vi slet ikke vil gætte på! Men en omsætning på 3,8 mio. kr. i 2019 kommer man altså heller ikke sovende til!

 

 

#silkeborg  #detskerisilkeborg #artbynikka #iværksætter #iværksætterartikel #iværksætterhistorie #inspiration #iværksættersamf

 

 

Siden her præsenteres i samarbejde med Marketingklubben, Beierholm Revisionsfirma og Lunar Bank.

 

 

 

 

PARTNERE I 

SILKEBORG 

KOMMUNE:

 Marketingklubben - hjælp til markedsføring på abonnement

 

 

 

Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen iværksætterkursus 

 

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

 
3. Arrangementer og Events i Silkeborg5. Silkeborg Kommune og andre myndigheder
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.