Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
MENU

Tre vigtige ting at have styr på som iværksætter

Går du med drømmen om at springe ud som iværksætter? Eller har du fået den perfekte idé som du vil omsætte til en virksomhed? Det kan også være du har været iværksætter i længere tid. Uanset hvad, er det en god idé at have styr på nogle bestemte ting. Det er faktisk ret vigtigt, for eksempel at have styr på hvordan man får et dansk CVR-nummer før man kan komme i gang, samt at man sørger for at have det rette sikkerhedsnet bag sig, når man springer ud i iværksætterdrømmen.

 

For iværksætterdrømmen er ikke en dans på roser, men snarere en benhård branche at bevæge sig ud i. Det viser sig nemlig at kun 20% af danske virksomheder i gennemsnit bliver ældre end 10 år.

 

Iværksætter ved skrivebord

 

Hvordan får du et CVR-nummer?

Det kan for mange virke som en vild kompliceret proces, det med at skaffe et CVR-nummer. Mange danskere mener at Borgerservice processen i Danmark er den værste i verden. Men faktisk er vi et af de bedste til IT-infrastruktur og at hjælpe borgere med IT. Og dette gælder også når vi skal hjælpe iværksættere. For at blive registreret i CVR (det Centrale Virksomheds Register) skal du blot gå ind på virk.dk, og have dit NemID klar.

 

Plan B

Grundet den øgede dækning af iværksætterhistorier og den stigende tendens til at romantisere iværksætterbranchen, er der mange der glemmer at sørge for at de har en plan B. Med plan B menes der ikke et nyt produkt eller en anden markedsføringsstrategi. Her mener vi at du skal sørge for at være dækket ind hvis det går galt.

Før du starter din virksomhed, er det en god idé at du har sat dig ind i hvordan du får kompensation hvis du skal sygemeldes, eller dagpenge som selvstændig. Det er tilmed også muligt at være iværksætter med en nystartet virksomhed, samtidig med at du er på dagpenge. Dette betegnes som værende ledig med selvstændigt bierhverv.

 

Sørg for at dine kunder kan finde dig

Som iværksætter står du oftest alene med alle forskellige aspekter af forretningen. Derfor er det vigtigt ikke at få tunnelsyn hvis du nu eksempelvis interesserer dig mest for produktudvikling eller markedsføring. En ting som mange glemmer, er de mange måder hvorpå man kan nå ud til sine kunder. Disse er ofte helt gratis, og kræver ikke mange timer at sætte op. Blandt disse kan nævnes en korrekt opsætning af sociale medier, og søgemaskineoptimering.

 

Artikler om iværksætteri skrevet af samarbejdspartnere

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.