Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Vesthimmerlands Kommune og andre myndigheder

 

Når man starter egen virksomhed, så er man klar over at man skal registreres hos cvr, moms, skat mv. Men så er det vel også det? Eller... ?

 

Nogle gange er det faktisk det, men der kan være andet man skal søge om, eller myndigheder man skal registrere sig hos. 

 

Det er en god idé at tjekke om der er noget du skal søge kommunen om. Du kan finde Vesthimmerlands kommunes hjemmeside om tilladelser til erhverv her! Og ellers læse nedenstående til inspiration.

  

Kontor i og adresse fra egen bolig

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig uden tilladelse fra Vesthimmerlands Kommune. Det gælder især helt små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte.

 

Et godt tip er at tjekke med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har!

 

Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” selvom der var tilladelse til liberal erhverv.

 

Og hvis du bor til leje, så tjek at boligselskabet/din udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Det kan der sagtens være. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig/erhvevr. Bor du i et boligselskab, skal du tjekke ding lejekontrakt og evt. kontakte boligselskabet. Ofte er boligselskaber ret restriktive med mulighederne for drift af erhverv.

 

Og som kommunen selv skriver på hjemmesiden "Allerførst bør du spørge kommunens Plan- og Byggeafdeling, om det overhovedet er muligt at etablere den pågældende virksomhedstype på stedet"

 

Så det er nok en god idé!

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse med kommunen. Du skal tilmeldes Forsyning med henblik på vand, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder. Erhverv Væksthimmerland eller Vesthimmerlands Kommune kan henvise dig til, hvem du skal tale med.

  

Skal du købe en grund til formålet kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Vesthimmerlands Kommune her! 

 

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have gæld til det offentlig.

 

Tilladelse søges via Nordjyllands Politi. Du kan finde ansøgningsblanket her!

 

Blanketten sendes til Nordjyllands Politi. De har følgende mail adresse: njyl@politi.dk 

 

Offentlige udbud:

Måske kan du blive leverandør til kommunen... 

 

Vesthimmerlands Forsyning A/S og Forsyningsselskaberne i 5 andre kommeuner ejer i fællesskab serviceselskabet Shared A/S. Deres udbudsplaner kan du se på linket her!

 

 

 

Denne side om iværksætteri i Vesthimmerland er støttet af Revisionsfirmaet Beierholm i Farsø og Aars, Reklamebureauet Marketingbasen i Aars, Mand & Bil - netværk for selvstændige handymen og håndværkere samt Iværksætteruddannelsen.

 

 

 

 

 

PARTNERE I VESTHIMMERLANDS

KOMMUNE:

 

Revisionsfirmaet Beierholm Vi skaber Balance Farsø

 

 

 

 Marketingbasen reklamebureau i Aars Vesthimmerland

 

 

 

 Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen
Link til mand og bil netværk for selvkørende arbejdskraft 

 

 

 
4. Er du elev eller studerende i Vesthimmerland?6. Kapital til start og vækst i Vesthimmerland
Startinfo.dk ApS
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.