Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Helsingør Kommune og andre myndigheder

 

Helsingør kommune har meget at byde på også for iværksættere

 

Man skulle tro, det er sammen regler der gælder i hele landet. Og lovgivningen er der som udgangspunkt jo nogenlunde ens. Men der er stadig ret mange kommunale forskelle. Kommunerne - her Helsingør - bestemmer jo faktisk en hel del fx når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget andet.

 

Vi kan godt forstå, hvis det er lidt forvirrende, men prøver at give dig et overblik her på siden.

 

One Stop Erhverv i Helsingør

Skal du i kontakt med Helsingør kommune, kan du med fordel benytte kommunens ErhvervsService. Din virksomhed får én indgang til Helsingør Kommune, hvor du får adgang til hurtig hjælp og vejledning. Kontakt Birgit Johns Nielsen på tel. 49 28 25 07 eller via mail onestop@helsingor.dk

 

Men læs lige nedenfor, de ting man ofte skal tænke over som iværksætter i forbindelse med kommunale tilladelser mv.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra dit eget hjem, er det muligt, hvis du driver liberale erhverv. Eksempler på liberale erhverv er frisør, kosmetolog, ejendomsmægler, advokat og revisor. Tag gerne en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser.

 

Der er nogle kriterier, der skal opfyldes, når du driver virksomhed fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver, for der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer anvendelsen af lokalerne, skal du søge om byggetilladelse. Det vil sige, hvis du ændrer butikslokaler til café, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er til salg i Helsingør her! Nb. Det er ikke altid kommunen har noget til salg, men kommer der noget kan du finde det på linket.

 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Der er mange ting, du skal have styr på, når du søger om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at booke en forhåndsdialog med en byggesagsbehandler, så din ansøgning bliver så god som mulig.

 

I Helsingør Kommune pålægges der IKKE gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen.

 

Du skal være opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der er gældende. Dette kan have betydning for, hvad og om du må bygge i bestemte områder.

 

SkiltningUanset om du har adresse i Helsingør midtby eller et andet sted, er der regler om skiltning

Et godt skilt, der kan ses på lang afstand, er altid attraktivt. Og når du har fundet stedet for din kommende virksomhed dukker tankerne om skiltning ofte op. For kunderne skal gerne finde dig og helst også blive inspireret til at benytte dit firma. 

 

Der er meget forskellige regler for hvordan man må skilte og hvor store og synlige skiltene må være.

 

I Helsingør Kommune kan du læse lidt om reglerne for skiltning og se de ønsker om udforming og fremtoning af skilte kommunen har i de forskellige områder.

 

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Hvordan søger man alkoholbevilling i Helsingør?

Ønsker du i din virksomhed at servere stærke drikkevarer - herunder øl og vin - til dine gæster, skal du have en alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil servere alkohol til dine kunder ved enkeltstående arrangementer som festivaler, byfester og koncerter, skal du have en lejlighedstilladelse. Denne lejlighedstilladelse er altså en slags kort alkoholbevilling.

 

 

Serveringsvirksomhed i Helsingør

Driver du serveringsvirksomhed i Helsingør Kommune, kan du med fordel læse restaurationsplanen. Her kan du blive klogere på alkoholbevilling, udeservering, åbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen her

 

Restaurationer skal som udgangspunkt være lukket mellem kl. 24.00 og 05.00. Du kan få tilladelse til at udvide åbningstiden til både kl. 02.00 og kl. 05.00. Ansøgningen til udvidet åbningstid sendes til Bevillingsnævnet. En tilladelse til udvidet åbningstid gives normalt for to år ad gangen.

 

Hvis du vil servere udendørs i din restauration, kræver dette en tilladelse. Normalt vil en tilladelse gælde til kl. 22.00 på grund af støjgenerne. Der kan dog gives tilladelse til udeservering til kl. 24.00, hvis det vurderes, at det ikke er i et støjfølsomt område. Hvis udeserveringen foregår på et kommunalt areal som fortov, skal tilladelsen søges hos Center for Teknik og Miljø. Hvis serveringen derimod foregår på privat område - eksempelvis en privat gård - skal du også søge om tilladelse ved Center for Teknik og Miljø, der eventuelt foretager nabohøring. 

 

Bliv leverandør til Helsingør Kommune

Er du håndværker eller udbyder af en serviceydelse kan du med fordel skrive dig op på listen over leverandører i Comdia, det udbudssystem, Helsingør Kommune benytter sig af: https://www.comdia.com/helsingoerkommune .

 

Eller er Helsingør Kommunes hjemmeside faktisk ret god vedr. udbud. Både med hensyn til prioriteringer (FN17 veredensmål), arbejdsklausuler og aktuelle udbud er siden både god og overskuelig. Sågar en ris/ros funktion er der blevet plads til.

 

Se mere om det på siden her! 

 

 

 

 




3. Lokale iværksættere i Helsingør5. Arrangementer og Events i Helsingør
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.