Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Aabenraa Kommune og andre myndigheder

Lovgivningen er jo i princippet ens i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle i forhold til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Det kan være lidt forvirrende. Start ved Business Aabenraa. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Ellers kan du benytte dig af Aabenraa Kommunes "Erhvervspilot":

 

Erhvervspiloten er et tilbud om én indgang til Aabenraa kommune for erhvervslivet

Du får tilknyttet én fast kontaktperson, som følger dig og din virksomhed igennem det sagsforløb, som måtte være aktuelt for lige netop dig. Erhvervspiloten er din stifinder i kommunens afdelinger, intern koordinator og orienterer dig løbende med hensyn til fremdrift og udfordringer undervejs.

 

Erhvervspilotens målsætning er at give dig en tilbagemelding inden for et døgn.

 

Erhvervspiloten er for dig der:

  • Vil udvide eller bygge om på din virksomhed
  • Vil flytte din virksomhed til Aabenraa Kommune og købe en grund
  • Vil fremtidssikre din virksomhed på en ny placering i kommunen
  • Har brug for arbejdskraft
  • Har brug for kendskab til dine muligheder som virksomhed her hos os
  • Har brug for at få kendskab til mulighederne for hjælp ved start af virksomhed

 

Driver du din virksomhed fra egen bolig

Du kan drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Liberale erhverv er eksempelvis revisor, advokat, frisør, kosmetolog og ejendomsmægler. Det er en god idé at tage en snak med kommunen, inden du driver virksomhed fra hjemmet. Der er nemlig virksomheder, der før er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er dog nogle kriterier, der skal opfyldes, når du driver virksomhed fra hjemmet:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Tag gerne en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive erhverv fra hjemmet.

 

Start af virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis erhvervslokalernes anvendelse ændres, kræver dette en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv samt hvilke erhverv du må drive i bestemte områder.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er til salg og leje her!

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med din ansøgning om byggetilladelse. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor kan det være en god idé at have fuldstændig styr på din ansøgning, så gebyret ikke bliver større end nødvendigt.

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge i området, og hvad du må bygge.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde i Aabenraa, der er til salg her

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Hvordan får man alkoholbevilling i Aabenraa Kommune?

Vil du servere alkohol til dine kunder i din virksomhed, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol til dine kunder, hvis ikke du har denne bevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du kun være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Politiet. Du finder ansøgningsblanketten her!

 

Hvis du vil servere alkohol til et enkelt arrangement, der afholdes i din virksomhed, skal du have en lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse får du tilladelse til at servere alkohol til det ene arrangement.

 

Serveringsvirksomhed i Aabenraa

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Syd- og Sønderjylland. Her kan du blive klogere på alkoholbevilling, udeservering, udvidet åbningstider og meget mere. Du finder omtale af regler vedr åbningstider, udservering  og for drift af restaurant her

 

Den normalt åbningstid i Aabenraa Kommune er fra kl. 05.00 til 02.00. Du kan søge om tilladelse til at udvide åbningstiden, så du kan holde åbent til kl. 05.00.

 

Hvis du vil servere mad og drikke udendørs, skal du have tilladelse fra kommunen, uanset om du servere fra egen grund eller offentlig grund.

 

 

 

 

 

 
4. Arrangementer og events i Aabenraa6. Er du elev eller studerende i Aabenraa?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.