Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvordan får jeg et CVR nummer?

 

Hvad koster det at få et CVR nummer? Og hvordan får man rent praktisk et CVRnummer? 

Mange iværksættere tænkert, at det er utroligt kompliceret et få registreret sin virksomhed og at man skal en helt masse igennem, for at få et CVR nummer. 

 

Men det passer faktisk ikke. Danmark er et af de lande i hele verden, hvor det er lettest at registrere en ny virksomhed. Og så er det faktisk gratis at få et CVR nummer!Sådan ser det ud, når man vil registrere sin nye virksomhed

 

Du går bare ind på VIRK.dk og vælger start af egen virksomhed. Finder dit NemID kort eller din NemId App frem og så kører det rimeligt enkelt derfra.

 

Oprettelsessiden på VIRK ser ud som du kan se til venstre for teksten her. Og du kan benytte linket her til Virk.dk! for at komme direkte dertil.

 

CVR er en forkortelse af det Centrale Virksomheds Register, men de fleste kalder det bare CVR eller CVR-registeret.

 

NB. På grund af Coronakrisen er der en del travlhed på VIRK.dk og hos CVR registeret, så du må regne med ca. en uges ventetid på at få et CVR nummer. 

 

Vær i øvrigt opmærksom på at registrere din virksomheds hjemmeside, når du registrerer dig hos CVR registeret. Der er nemlig virksomheder, der køber og offentliggør lister over virksomheder og du får derfor automatisk et gratis link til din hjemmeside. (Se iøvrigt lidt om Linkbuilding, som det kaldes, på vores side om Online Markedsføring! )

 

Branchekode

I forbindelse med stiftelsen bliver du spurgt om din Branchekode. Den kender du typisk ikke, men du kan let finde den. Eller i hvert fald nogenlunde let for man synes mange gange at branchekoden ikke helt passer til det man vil starte.

 

Vælg den der passer bedst til din type virksomhed, og da det mest bruges til statistisk brug, gør det ikke så meget, hvis du rammer lidt skævt. Men det bør selvfølgelig være sådan at dine kunder ikke fravælger dig, hvis de ser din branchekode. Hvis du ikke har "rekalmer nej tak", vil din branchekode også ofte påvirke den post du modtager fra forskellige leverandører.  

 

Du kan finde din branchekode på linket her: branchekode! 

 

Momsregistrering

Hvordan bliver man momsregistreret? Mange iværksætter tror at momsregistrering sker et andet sted end CVR registrering. Men det gøres faktisk i en arbejdsgang.

 

I forbindelse med din oprettelse af CVR på VIRK.dk bliver du spurgt om du vil momsregistrere dig. Så der er en del af samme arbejdsgang i forbindelse med oprettelsen. Du bliver i rubrik 8 spurgt om dine forventninger til omsætning, og det er fordi, der er kortere "momsperioder", hvis man har en meget stor omsætning. Langt de fleste iværksættere skal registreres til kvartalsvis moms. 

 

Hvornår skal man momsregistreres?

Hvor meget må man tjene før man skal momsregisteres? Man kan faktisk godt registre sin virksomhed med CVR nummer uden at man skal momsregisteres. Grænsen for momsregistrering er 50.000 kr. Har du en omsætning der er mindre end de 50.000 kr. om året er det valgfrit om du vil momsregistreres. HVis du kan se "i kortene" at du vil omsætte for mere end de 50.000 skal du faktisk momsregistrere dig med det samme. Altså laver du en aftale med en kunde, hvor du leverer ydelser for 8.000 kr. pr. md. så skal du momsregistre dig nu og må ikke vente til de 6 mdr. af 8.000 kr. er gået. 

 

Noget helt andet er om ikke du skal overveje momsregistrering alligevel... Især hvis dine kunder er virksomheder, så bliver det ikke dyrere for dem, hvis der kommer moms på. Og så "sender det" et mere professionelt signal. Uden moms virker det lidt mere hobbyagtigt.

 

Hjemmeside adresse og navnetjek.

Når du registerer din virksomhed, eller rettere måske før du registrerer din virksomhed, bør du først tjekke firmanavn og domæne muligheder... "Domæne" betyder om du kan få den ønskede hjemmeside adressen for dit firma. 

Valg af firmanavn kan du læse lidt om på vores side her!
Og tjek din ønskede hjemmesideadresse hos DK Hostmaster!

 

Hvad med CVR nr på bilen?

Hvis du investerer i en varebil skal du iøvrigt bruge dit CVR nummer igen. Der er nemlig krav om, at "gulplade" biler - altså biler til erhvervsmæssig brug - skal forsynes med firmanavn og teksten "CVR + dit cvr nummer". Undtagelsen er biler makeret med "Må bruges privat" eller biler på såkalde Papegøjeplader.

 

Firmanavn må udskiftes med Logo, hvis logoet indeholder firmanavnet, så man ikke kan ta' fejl.  

Læs om CVR nummer på varebil på SKAT's hjemmeside!

 

Hvorfor har man egentlig et CVR register?

Man skal helst ikke kunne forveksle virksomheder med hinanden. For hvem er det så lige rent faktisk, der skylder dig penge eller som har bestilt de varer, der ikke bliver afhentet? 

 

Firmanavne er normalt forskellige, men der kan alligevel let opstå en forveksling mellem 2 firmaer, som har næsten identiske navne.

 

Derfor har man CVR for at være helt sikker. Man kan vel sige det er virksomhederns svar på personnummeret. Et CPR nummer kan kun tilhøre en person, og et CVR nummer kan kun tilhøre en virksomhed! CVR nummeret er 8 cifret og altså helt unik for en virksomhed. Lukker du din virksomhed nogle år for så at genstarte den, så får du automatisk det samme CVR nummer igen.

 

I CVR registeret kan du også finde oplysninger om andre virksomheder og for de virksomheder der er stiftet som ApS eller A/S kan du også se deres regnskab.

 

Hvad er mit cvr nummer?

Er du i tvivl om dit eget CVR nummer? Eller en samarbejdspartner? Så tjek på CVR.dk! Du kan fx indtaste din adresse, så kommer dit cvr nummer frem. 

 

CVR nummer på Faktura

Det er ikke særligt svært at lave en faktura. Og her tænker vi på når du har en kunde at sende den til :-) Altså det at udforme en faktura, der er i overenstemmelse med kravene fra SKAT...

Men først og fremmest skal du huske dit CVR nr på din faktura. Det er næsten det vigtigste.

 

Eller skal der blot dato, fortløbende nummer, din og købers firmanavn og adresse, kort tekst om ydelser ("klipning af hæk", "udarbejdelse af hjemmeside" el lign.) og så pris, momsbeløb og samlet pris.

 

Den behøver faktisk ikke at være printet. Man kan stadig sende en faktura håndskrevet, men de fleste vælger at bruge et bogføringsprogram, og så giver det næsten sig selv. Der kommer en faktura skabelon frem, hvor du taster alle dine oplysninger og sikkert også uploader dit logo. Så ser det lidt godt ud.

 

Læse mere på SKAT's hjemmeside om krav til en faktura!

 

Kan et CVR nummer blive for gammelt?

Nej, det kan det i princippet ikke... Et CVR nummer følger virksomheden fra vugge til grav og ophører dermed først når virksomheden bliver afmeldt. Det kan også være en tvangsafmelding, hvis der fx ikke indsendes regnskaber. Men indtil virksomheden ophører eksisterer CVR nummeret.

 

I øjeblikket er der flere foreninger, der oplever at blive afmeldt CVR - måske fordi en tidligere kasserer ikke har svaret på en mail i eboks - og det giver nogle frustrationer i det frivillige Danmark. Men det bør ikke ramme virksomheder. Et firma kan kun opløses ved dom eller pga. manglende indsendelse af regnskab. Så dit CVR lever lige så længe som dit firma.

 

Handler du med udlandet?

Hvis du køber eller sælger produkter uden for landet kan du måske blive spurgt om dit VAT-nummer. Eller bedt om at indtaste det på en hjemmeside...

 

VAT-nummer er den engelske udgave af CVR. Skal du skrive dit VAT-nummer indtaster du bare dit danske CVR nummer med "DK" foran. Altså sådan her: DK12345678

 

Og handler du med udlandet skal du måske Importør og eksportør registreres. Det gør du på VIRK.dk ved at ændre din registrering.

 

Registrer dig som importør eller eksportør på VIRK

 

Hov, husk nu CVR er ikke nok!

Det er ret let at blive registreret og få et CVR-nummer som det fremgår af teksten ovenfor. Men det skal lige bruge lidt mere tid på at komme igang. Du bør fx. overveje at udarbejde en forretningsplan, for et CVR-nummer er kun en teknisk ting. Du skal finde kunder, finde firmanavn, leverandører, lave budget om meget mere. Men det er faktisk ikke så slemt, det kan du lære. Se vores vejledning til hvordan du laver en forretningsplan!

 

Med basis i rådgivning af mere end 3.000 iværksættere gennem snart 30 år, samt stiftelse af 4 virksomheder og 3 selvejende institutioner er det selvfølgelig let nok at påstå, at det ikke er svært at få et CVR nummer. Men det er det! Og det bliver lettere for hvert år der går.

 

Og tjek om du ikke lige skal nuppe et mini iværksætterkursus:

 

GRATIS online mini iværksætterkursus

 

Infolink Kurser der står bag iværksætteruddannelsen har virkeligt gode "overlevelsesstatistikker" for deres kursister. 

 

FAGLIGE

PARTERNE:

 

 

 

 

 

Dinero kan hjælpe dig med let at få et CVR nummer

Dinero kan for en fast lav pris oprette dit CVR-nummer for dig.

Så overholder du alle gældende regler.

 

 

 

Startinfo.dk ApS
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.