Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvordan får jeg et CVR nummer?

 

Hvad koster det at få et CVR nummer? Og hvordan gør man det? 

Mange iværksættere tænkert, at det er utroligt kompliceret et få registreret sin virksomhed og at man skal en helt masse igennem, for at få et CVR nummer. 

 

Men det passer faktisk ikke. Danmark er et af de lande i hele verden, hvor det er lettest at registrere en ny virksomhed. Og så er det faktisk gratis at få et CVR nummer!Sådan ser det ud, når man vil registrere sin nye virksomhed

 

Du går bare ind på VIRK.dk og vælger start af    egen virksomhed. Finder dit NemID kort frem og så kører det rimeligt enkelt derfra.

 

Oprettelsessiden på VIRK ser ud som du kan se til venstre for teksten her. Og du kan benytte linket her! for at komme direkte dertil.

 

CVR er en forkortelse af det Centrale Virksomheds Register, men de fleste kalder det bare CVR.

 

 

Branchekode

I forbindelse med stiftelsen bliver du spurgt om din Branchekode. Den kender du typisk ikke, men du kan let finde den. Eller i hvert fald nogenlunde let for man synes mange gange at branchekoden ikke helt passer til det man vil starte.

 

Vælg den der passer bedst til din type virksomhed, og da det mest bruges til statistisk brug, gør det ikke så meget, hvis du rammer lidt skævt. Men det bør selvfølgelig være sådan at dine kunder ikke fravælger dig, hvis de ser din branchekode.  

 

Du kan finde din branchekode på linket her! 

 

Momsregistrering

I forbindels med din oprettelse af CVR på VIRK.dk bliver du spurgt om du vil momsregistrere dig. Så der er en del af samme arbejdsgang i forbindelse med oprettelsen. Du bliver i rubrik8 spurgt om dine forventninger til omsætning, og det er fordi, der er kortere "momsperioder", hvis man har en meget stor omsætning. Langt de fleste iværksættere skal registreres til kvartalsvis moms.   

 

Hvad med CVR nr på bilen?

Hvis du investerer i en varebil skal du iøvrigt bruge dit CVR nummer igen. Der er nemlig krav om, at "gulplade" biler - altså biler til erhvervsmæssig brug - skal forsynes med firmanavn og teksten "CVR + dit cvr nummer". Undtagelsen er biler makeret med "Må bruges privat" eller biler på såkalde Papegøjeplader.

 

Firmanavn må udskiftes med Logo, hvis logoet indeholder firmanavnet, så man ikke kan ta' fejl.  

Læs om CVR nummer på varebil på SKATs hjemmeside!

 

Hvorfor har man egentlig et CVR register?

Man skal helst ikke kunne forveksle virksomheder med hinanden. For hvem er det så lige rent faktisk, der skylder dig penge eller som har bestilt de varer, der ikke bliver afhentet? 

 

Firmanavne er normalt forskellige, men der kan alligevel let opstå en forveksling mellem 2 firmaer, som har næsten identiske navne.

 

Derfor har man CVR for at være helt sikker. Man kan vel sige det er virksomhederns svar på personnummeret. Et CPR nummer kan kun tilhøre en person, og et CVR nummer kan kun tilhøre en virksomhed!

 

Hvad er mit cvr nummer?

Er du i tvivl om dit eget CVR nummer? Eller en samarbejdspartner? Så tjek på CVR.dk! Du kan fx indtaste din adresse, så kommer dit cvr nummer frem. 

 

CVR nummer på Faktura

Det er ikke særligt svært at lave en faktura. Og her tænker vi på når du har en kunde at sende den til :-) Altså det at udforme en faktura, der er i overenstemmelse med kravene fra SKAT...

Men først og fremmest skal du huske dit CVR nr på din faktura. Det er næsten det vigtigste.

 

Eller skal der blot dato, fortløbende nummer, din og købers firmanavn og adresse, kort tekst om ydelser ("klipning af hæk", "udarbejdelse af hjemmeside" el lign.) og så pris, momsbeløb og samlet pris.

 

Den behøver faktisk ikke at være printet. Man kan stadig sende en faktura håndskrevet, men de fleste vælger at bruge et bogføringsprogram, og så giver det næsten sig selv. Der kommer en faktura skabelon frem, hvor du taster alle dine oplysninger og sikkert også uploader dit logo. Så ser det lidt godt ud.

 

Læse mere på SKAT's hjemmeside her!

 

 

 

 

 

Startinfo.dk
Rubjergvej 67, Lønstrup, 9800 Hjørring
Strandvejen 16, 9000 Aalborg
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.