Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvordan opretter jeg et CVR nummer?

 

Artikel opdateret 15. nov. 2021

 

Hvad koster det at oprette CVR nummer? Og hvordan får man rent praktisk et CVRnummer? 

Mange iværksættere tror det er utroligt kompliceret et få registreret sin virksomhed og at man skal en helt masse igennem, for at få et CVR nummer. 

 

Men det passer faktisk ikke. Danmark er et af de lande i hele verden, hvor det er lettest at registrere en ny virksomhed. Og så er det faktisk gratis at få et CVR nummer!

 

Opret CVR, det er let!

 

Sådan ser det ud, når man vil oprette CVR til en ny virksomhed på VIRK.dkDu går bare ind på VIRK.dk og vælger start af egen virksomhed. Finder dit NemID kort eller din NemId App frem og så kører det rimeligt enkelt derfra.

 

Undervejs skal du svare på nogle spørgsmål, men der er en god vejledning til dem, så det er ikke så svært igen.

 

Oprettelsessiden på VIRK ser ud som du kan se her ovenfor. Og du kan benytte linket her til Virk.dk! for at komme direkte dertil. 

 

 

Sådan oprettes CVR til en ny virksomhed - kort trin for trin guide i 12 konkrete enkle skridt.

 

TRIN FOR TRIN GUIDE til CVR OPRETTELSE:

 

1. Vælg  VIRK.dk og vælg menu "Start Virksomhed".  

 

2. Log på med NemId på menupunkt "Start Selvbetjening"

 

3. Du kommer så frem til en side med Virksomhedsregistrering, hvor du skal sætte kryds i at du accepterer betingelserne for brug. Slut af med at klikke "Fortsæt",

 

4. Klik på pilen ved Personlig ejet virksomhed.

 

5. Vælg registrering af enkeltmandsvirksomhed. Her skal du angive dine forventninger til omsætning af hensyn til moms eller om du er lønsumsafgiftspligtig (lønsum fx tandlæger mv.)

 

6. Så kommer du til siden "Fuldt ansvarlige deltagere." Skriv dit navn og cpr. og sæt flueben i "Jeg er ejer af virksomheden".

 

7. Herefter skal du udfylde stamdata om din virksomhed dvs. firmanavn. adresse mv. og du skal slutte af med at vælge reklamebeskyttelse til eller fra og klik "Næste"

 

8. Så bliver du spurgt om du har overtaget en eksisterende virksomhed. Vi regner med du er ny og sætter kryds i "Nej, det er en ny virksomhed".

 

9. Så kommer du til siden om virksomhedens branchekode. Kender du den taster du den ind. Kender du den ikke så tast lidt af branchenavnet ind fx "murer", så systemet selv med gode forslag til ,hvad slags murer du er. Du vælger det der passer bedst (kan rettes senere, hvis du mener du ikke fik valgt helt rigtigt). Så kommer den og spørger om du vil tilføje evt. bi-branche, og kan vælge tømrer eller blot "næste", så du går videre til næste side.

 

10. Så kommer du til siden "Pligter". Den er lidt mere alvorlig, for her skal du vælge mellem mange ting. De flese vælger momsregistrering, omsætning under 55 mio. kr. (!)  og så  dato for momsregistrering. Vælg en et par dage før dd. så kan du nemlig begynde med det samme. Så kan man vælge evt. kortere afregningsperiode, og længere ned om man skal importør eller eksportør registreres. Det fravælge vi i eksemplet her. Du skal også vælge om der bliver udbetalt løn til andre end indehaveren (det siger vi nej til i eksemplet her og sætter derfor ikke flueben) Du slutter af med at vælge "Næste".

 

11. Næste side tilbyder du kan registrere flere adresser. Det dropper vi og vælger "Næste"

 

12. Så kommer siden opsummering og er du enig i at alt er tastet så godt som muligt så tryk "Godkend" for neden. Næste skærmbillede kan vi ikke beskrive for så ville vi rent praktisk åbne en ny virksomhed. Men sidste side er kaldet "Kvittering" så det er godkendelsen af din registrering, der kommer her.

 

Men så let er det faktisk at registrere en virksomhed. tidsforbrug måske 15 - 20 minutter, så er du i gang.

 

Forudsætningen for denne CVR  Guide er at det er et enkeltmandsfirma, med alm. momsregistrering, ingen ansatte og heller ikke eksport eller import

 

Hvor lang tid varer det, før man får et CVR nummer?

Normalt får man et CVR nummer ret hurtigt. Der har på grund af Coronakrisen været en del travlhed på VIRK.dk og hos CVR registeret, så du må regne med ca. en uges ventetid på at få et CVR nummer. 

 

Vær i øvrigt opmærksom på at registrere din virksomheds hjemmeside, når du registrerer dig hos CVR registeret. Der er nemlig virksomheder, der køber og offentliggør lister over virksomheder og du får derfor automatisk et gratis link til din hjemmeside. (Se iøvrigt lidt om Linkbuilding, som det kaldes, på vores side om Online Markedsføring! )

 

Branchekode

I forbindelse med stiftelsen bliver du spurgt om din Branchekode. Den kender du typisk ikke, men du kan let finde den. Eller i hvert fald nogenlunde let for man synes mange gange at branchekoden ikke helt passer til det man vil starte.

 

Vælg den der passer bedst til din type virksomhed, og da det mest bruges til statistisk brug, gør det ikke så meget, hvis du rammer lidt skævt. Men det bør selvfølgelig være sådan at dine kunder ikke fravælger dig, hvis de ser din branchekode. Hvis du ikke har "reklame nej tak", vil din branchekode også ofte påvirke den post du modtager fra forskellige leverandører.  

 

Du kan finde din branchekode på linket her: branchekode! 

 

Eller bruge søgefunktionen, når du opretter dit firma, som du kan se ovenfor.

  

Hvad betyder CVR?

CVR er en forkortelse af det Centrale Virksomheds Register, men de fleste kalder det bare CVR eller CVR-registeret.

 

Hvorfor har man egentlig et CVR register?

Man skal helst ikke kunne forveksle virksomheder med hinanden. For hvem er det så lige rent faktisk, der skylder dig penge eller som har bestilt de varer, der ikke bliver afhentet? 

 

Firmanavne er normalt forskellige, men der kan alligevel let opstå en forveksling mellem 2 firmaer, som har næsten identiske navne.

 

Derfor har man CVR for at være helt sikker. Man kan vel sige det er virksomhederns svar på personnummeret. Et CPR nummer kan kun tilhøre en person, og et CVR nummer kan kun tilhøre en virksomhed! CVR nummeret er 8 cifret og altså helt unik for en virksomhed. Lukker du din virksomhed nogle år for så at genstarte den, så får du automatisk det samme CVR nummer igen.

 

I CVR registeret kan du også finde oplysninger om andre virksomheder og for de virksomheder der er stiftet som ApS eller A/S kan du også se deres regnskab.

 

Momsregistrering

Hvordan bliver man momsregistreret? Mange iværksætter tror at momsregistrering sker et andet sted end CVR registrering. Men det gøres faktisk i en arbejdsgang.

 

I forbindelse med din oprettelse af CVR på VIRK.dk bliver du spurgt om du vil momsregistrere dig. Så der er en del af samme arbejdsgang i forbindelse med oprettelsen. Du bliver i rubrik 8 spurgt om dine forventninger til omsætning, og det er fordi, der er kortere "momsperioder", hvis man har en meget stor omsætning. Langt de fleste iværksættere skal registreres til kvartalsvis moms. 

 

Hvornår skal man momsregistreres?

Hvor meget må man tjene før man skal momsregisteres? Man kan faktisk godt registrere sin virksomhed med CVR nummer uden at man skal momsregisteres.

 

Grænsen for momsregistrering er 50.000 kr.

 

Har du eller forventer du en omsætning, der er mindre end de 50.000 kr. om året, er det valgfrit om du vil momsregistreres. HVis du kan se "i kortene" at du vil omsætte for mere end de 50.000 skal du faktisk momsregistrere dig med det samme. Altså laver du en aftale med en kunde, hvor du leverer ydelser for 8.000 kr. pr. md. så skal du momsregistre dig nu og må ikke vente til de 6 mdr. af 8.000 kr. er gået. 

 

Noget helt andet er om ikke du skal overveje momsregistrering alligevel... Især hvis dine kunder er virksomheder, så bliver det ikke dyrere for dem, hvis der kommer moms på. Og så "sender det" et mere professionelt signal. Uden moms virker det lidt mere hobbyagtigt.

 

Hjemmeside adresse og navnetjek.

Når du registerer din virksomhed, eller rettere måske før du registrerer din virksomhed, bør du først tjekke firmanavn og domæne muligheder... "Domæne" betyder om du kan få den ønskede hjemmeside adressen for dit firma. 

Valg af firmanavn kan du læse lidt om på vores side her!
Og tjek din ønskede hjemmesideadresse hos DK Hostmaster!

 

Hvad med CVR nr på bilen?

Hvis du anskaffer en varebil til dit firma skal du iøvrigt bruge dit CVR nummer igen. Der er nemlig krav om, at "gulplade" biler - altså biler til erhvervsmæssig brug - skal forsynes med firmanavn og teksten "CVR + dit cvr nummer". Undtagelsen er biler makeret med "Må bruges privat" eller biler på såkalde Papegøjeplader. 

 

Firmanavn må udskiftes med Logo, hvis logoet indeholder firmanavnet, så man ikke kan ta' fejl.  Læs om CVR nummer på varebil på SKAT's hjemmeside!

 

Hvad er mit cvr nummer?

Er du i tvivl om dit eget CVR nummer? Eller en samarbejdspartner? Så tjek på CVR.dk! Du kan fx indtaste din adresse, så kommer dit cvr nummer frem. 

 

CVR nummer på Faktura

Det er ikke særligt svært at lave en faktura. Og her tænker vi på, når du har en kunde at sende den til :-) Har du kunden er det let at udforme en faktura, der er i overenstemmelse med kravene fra SKAT...

 

Men først og fremmest skal du huske dit CVR nr på din faktura. Det er næsten det vigtigste.

 

Ellers skal der blot dato, fortløbende nummer, din og købers firmanavn og adresse, kort tekst om ydelser ("klipning af hæk", "udarbejdelse af hjemmeside" eller lign.) og så pris, momsbeløb og samlet pris.

 

Den behøver faktisk ikke at være printet. Man kan stadig sende en faktura håndskrevet, men de fleste vælger at bruge et bogføringsprogram, og så giver det næsten sig selv. Der kommer en faktura skabelon frem, hvor du taster alle dine oplysninger og sikkert også uploader dit logo. Så ser det lidt godt ud.

 

Læse mere på SKAT's hjemmeside om krav til en faktura!

 

Kan et CVR nummer blive for gammelt?

Nej, det kan det i princippet ikke... Et CVR nummer følger virksomheden fra vugge til grav og ophører dermed først når virksomheden bliver afmeldt. Det kan også være en tvangsafmelding, hvis der fx ikke indsendes regnskaber. Men indtil virksomheden ophører eksisterer CVR nummeret.

 

Import/eksport og hvad med VAT-nummer?

Hvis du køber eller sælger produkter uden for landet kan du måske blive spurgt om dit VAT-nummer. Eller bedt om at indtaste det på en hjemmeside...

 

VAT-nummer er den engelske udgave af CVR. Skal du skrive dit VAT-nummer indtaster du bare dit danske CVR nummer med "DK" foran. Altså sådan her: DK12345678

 

Og handler du med udlandet skal du måske Importør og eksportør registreres. Det gør du på VIRK.dk ved at ændre din registrering.

 

Registrer dig som importør eller eksportør på VIRK

 

Hov, husk nu CVR er ikke nok!

Det er ret let at blive registreret og få et CVR-nummer som det fremgår af teksten ovenfor. Men det skal lige bruge lidt mere tid på at komme igang. Du bør fx. overveje at udarbejde en forretningsplan, for et CVR-nummer er kun en teknisk ting. Du skal finde kunder, finde firmanavn, leverandører, lave budget om meget mere. Men det er faktisk ikke så slemt, det kan du lære. Se vores vejledning til hvordan du laver en forretningsplan!

 

Med basis i rådgivning af mere end 3.000 iværksættere gennem snart 30 år, samt stiftelse af 4 virksomheder og 3 selvejende institutioner er det selvfølgelig let nok at påstå, at det ikke er svært at få et CVR nummer. Men det er det! Og det bliver lettere for hvert år der går.

 

FAGLIGE

PARTERNE:

 

 

 

 

 

Opret CVR -> Dinero kan hjælpe dig med let at få et CVR nummer

Dinero kan for en fast lav pris oprette dit CVR-nummer for dig. Så overholder du alle gældende regler.

 

 

Larsen og Birkeholm Patent Varemærke Designbeskyttelsereau

 

 

 

 

 

 

 Revision Limfjord - hjælper iværksættere fra CVR til etableret virksomhed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.