Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Billund Kommune og andre myndigheder

 

Hvad skal du søge tilladelse til som iværksætter i Billund Kommune?

Det er ikke sikkert du behøver at søge tilladelse til noget som helst. Men måske skal du... Det kommer helt an på hvad du planlægger at etablere. 

 

Nedenfor har vi beskrevet nogle af de forhold, der kan gøre du skal i kontakt med kommunen. Og er du i tvivl så kontakt hellere kommunen en gang for meget end en gang for lidt!

 

Billund Erhvervsfremme kan helt sikkert hjælpe dig.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere finder det attraktivt at drive virksomhed fra hjemmet. Det kan du også sagtens, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Det er også tilladt at drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Uanset hvad, er der nogle regler, der skal overholdes i forbindelse med at drive erhverv fra hjemmet: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkering skal foregå på egen grund

 

Der kan dog være forskellige opfattelser af de liberale erhverv, hvorfor det er en rigtig god idé at du lige tager en snak med din kommune om deres opfattelse. Virksomheder er før kommet i klemme og er tvangsflyttet eller lukket. 

 

Hvis du bor til leje, kan der være andre regler gældende for dig. Tag derfor en snak med din udlejer.

 

Det er også en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være ændrede skattemæssige forhold, når du vælger at drive virksomhed fra din egen bolig. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan også vælge at leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til at drive virksomhed i. Du skal huske, at du skal søge om byggetilladelse, hvis du vælger at ændre lokalernes anvendelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Du skal altid søge om byggetilladelse, hvis du vil bygge lokaler til din virksomhed. Du må ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Det kan være kompliceret at søge om byggetilladelse. Derfor tilbyder Billund Kommune vejledning inden byggetilladelsen gives, så du kan få besvaret dine eventuelle spørgsmål. Kommunen må dog kun vejlede og ikke rådgive. 

 

Behandlingen af byggesager i Billund Kommune er gebyrfri. 

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i Billund Kommune lige her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Hvordan får man alkoholbevilling i Billund?

Hvis du vil servere alkohol, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. Der er flere krav til dig, der søger om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurantionsbranchen, skal du være fyldt 23 år. 

 

Du søger alkoholbevilling hos Sydøstjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her!

 

Hvis du skal holde enkelte arrangementer, hvor der serveres alkohol, skal du have lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed i Billund Kommune, kan du med stor fordel læse kommunens Bevillingsstrategi lige her! Du kan blandt andet blive endnu klogere på alkoholbevilling, men du kan også lære noget om udvidet åbningstider. 

 

Den almindelige lukketid i Billund Kommune er kl. 02.00, men du kan søge om tilladelse til at holde åbent mellem kl. 02 og 05. 

 

Offentlige udbud

Du kan se alle Billunds udbud lige her

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Billund5. Er du elev eller studerende i Billund?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.