Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Brøndby Kommune og andre myndigheder

 

Skal man søge tilladelse til start af egen virksomhed i Brøndby?

Det spørgsmål kan man ikke svare helt sikkert på, for det kommer helt an på din situation. Nedenfor har vi beskrevet en del af de forhold, der kan gøre om du skal i kontakt med kommunen, inden du går i gang.


Listen er ikke udtømmende, så kontakt for en sikkerheds skyld kommunen, hvis du er i tvivl:


Brøndby Erhvervsservice

Erhvervskonsulent Eva Vejdik Gottlieb
Park Allé 160, 2605 Brøndby

Tlf. 43 28 21 68, mail: erhvervsservice@brondby.dk 

  

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere driver virksomhed fra hjemmet. Det kan du også, hvis du driver et liberalt erhverv. Det er nemlig kun liberale erhverv, der må drives fra egen bolig. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som advokat, revisor, konsulent og lignende. Du må også gerne drive frisør fra hjemmet. Derudover er der nogle regler, der skal overholdes: 

 

->      Du skal selv bo i boligen, som du driver erhverv fra

->     Du må ikke have ansatte i din virksomhed 

->      Virksomheden må ikke være til gene for området 

->      Parkering skal foregå på egen grund 

 

Vi anbefaler, at du altid tager en snak med din kommune, når du overvejer at drive virksomhed fra egen bolig. Der kan nemlig være forskellige opfattelser af de liberale erhverv, og det er før set, at virksomheder er kommet i klemme og tvunget til at flytte eller lukke på grund af forskellige opfattelse. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. 

 

I den forbindelse skal du også være opmærksom på, at der kan være ligge lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må drive virksomhed i dit område eller ej. Derfor kan det også være smart lige at kigge på disse. 

 

Vi anbefaler også, at du tager en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold. 

 

Skal du starte egen virksomhed i Brøndby Kommune?

Foto af Brøndby Strand. Foto er venligst udlånt af Brøndby Kommune.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe lokaler til at drive virksomhed fra, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver det tilladelse fra kommunen gennem en byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til cafélokaler. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø. 

 

Derudover skal du huske, at der ligger lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv i dit område – og hvilke typer af erhverv der må drives. Tag også lige et kig på disse, hvis du planlægger at leje eller købe lokale. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge lokaler til at drive virksomhed fra, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Men læs først lidt mere om byggeri på Brøndby Kommunes hjemmeside her! 

 

Hvis der er noget, du er i tvivl om, anbefaler vi altid, at du kontakter din kommune, så du kan få afklaret dine spørgsmål. Det er muligt at bestille en tid hos en byggesagsrådgiver, så du kan få en snak om dit byggeri. 

 

Der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes efter medgået tid. Derfor er det en god idé at have helt styr på din ansøgning, når du sender den afsted!

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Brøndby Kommune

Starter du virksomhed, hvor der serveres alkohol til dine gæster, så skal du altid huske at søge om alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. 

 

Ansøgning om alkoholbevilling foregår gennem Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her!  

 

Skal du holde enkelte arrangementer, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Offentlige udbud i Brøndby Kommune

Du kan måske blive leverandrør til kommunen. Kommunen køber jo rigtig meget ind til institutioner, som skoler og plejehjem, men også til mange andre formål. Hvis du følger linket her! kan du finde offentlige udbud i Brøndby Kommune.  

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Brøndby4. Arrangementer og events i Brøndby
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.