Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Brønderslev Kommune og andre myndigheder

 

Hvad skal man som iværksætter søge tilladelse til hos Brønderslev kommune? 

 

Der er nogle kommunale forskelle, når der kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er Brønderslev Erhverv et godt sted at starte. De kan besvare dine spørgsmål eller henvise dig til den rigtige forvaltning i Kommunen. 

 

Brønderslev Kommune Rådhuset Tilladelser til Iværksættere

Foto af Brønderslev Kommunekontor 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra hjemmet, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på de liberale erhverv er frisør, klinik og kontorvirksomheder som advokat, revisor og lignende. Det er en god idé at tage en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig før virksomheder, der er kommet i klemme på grund og forskellige forståelser. 

 

Derudover er der nogle betingelser for, at du må drive erhverv fra hjemmet: 

 • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra 

 • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

 • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

 • Parkering skal foregå på egen grund 

Du må som udgangspunkt ikke drive erhverv i hjemmet, hvis du bor til leje i et boligselskab. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer. 

 

Der er nogle skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet. Derfor er det en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, skal du have byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til cafélokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.  

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved den landsdækkende ansøgningsportal Byg og Miljø. Din ansøgning skal som minimum indeholde:

 • Situationsplan, med målsat placering af byggeriet på grunden

 • Plantegninger med mål og oplysninger om anvendelse af rum

 • Facade- og snittegninger med højder

 • Afløbsplaner, der viser bortledning af tagvand og spildevand

 • Udførlig materiale beskrivelse og oplysning af opvarmningsform

 • Statiske beregninger på bærende bygningsdele

 • Energiberegning eller varmetabsberegning ved ombygninger

Vær opmærksom på, at der måske ligger nogle lokal- og kommuneplaner, der kan have betydning for dit byggeri. Tag et kig på disse, når du planlægger at bygge. Brønderslev Kommunes lokalplanportal kan du finde her! 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er ledige her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Hvis du planlægger at starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal du huske, at din virksomhed som regel skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok blot at registrere virksomheden hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!  

 

Der er dog enkelte undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer ligger på en bagatelgrænse eller foregår i det private, skal du ikke nødvendigvis registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Dog kan det være svært at være sikker på. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en simpel test, hvor du skal besvare enkelte spørgsmål for at finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har desuden lavet en guide til dig, så du nemt kan komme igennem registreringsprocessen. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, hvor du bliver taget igennem alt det, du bør vide og skal gøre, når du driver virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling i Brønderslev

Hvis du ønsker at servere stærke drikke med en alkoholprocent på over 2,8 procent, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden denne alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling, skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her! Du skal vælge om du søger som enkeltperson (personligt ejet virksomhed) eller selskab (Aps el. A/S)

 

Hvis du skal holde enkelte arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du have en lejlighedstilladelse til serveringen af alkohol. 

 

Offentlige udbud

Måske kan du blive leverandør til kommunen. Brønderslev kommune er en ret stor indkøber både af varer og diverse serviceydelser. Læs lidt mere her på kommunens hjemmeside!

 

 

PARTNERE I BRØNDERSLEV

KOMMUNE: 

 

 

 

Dansk Revision Brønderslev tidligere GBJ Revision og økonomisk rådgivning

 Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen
 Jysk Rekruttering tilbyder effektiv og grundig JYSK rekruttering og headhunting
 
Basis Tryk design og grafisk produktion4. Er du elev eller studerende i Brønderslev?6. Kapital til start og vækst i Brønderslev
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.