Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
MENU

Kan man bygge en forretning på passiv indkomst?

Nogle gange ville vi alle sammen ønske, at vi kunne klare huslejen uden at behøve at arbejde. Det er noget vi drømmer os væk til, men behøver det at være en drøm.

 

Vi har alle lært fra vi var små, at vi skal følge vores drømme, det her er ingen undtagelse. For det er nemlig muligt at tjene penge uden af løfte en finger. Det er det man kalder passiv indkomst.

Der findes faktisk en del måder at skabe passiv indkomst. Læs mere om passiv indkomst her eller dyk ned i denne artikel. På den måde kan du læse om de mange måder at tjene penge passivt.

 

 Kan man bygge en forretning på passiv indkomst?

 

 

Passiv indkomst som investeringer

Passiv indkomst er investeringer. Du putter noget arbejde eller nogle penge i noget, og senere kommer det til at generere flere penge. En af de mest kendte måder at generere passiv indkomst på, er ved at investere i aktier. Aktier er altid at gamble, men investerer du bredt vil værdien ofte stige over tid. Derfor kan du tjene penge uden at løfte en finger, hvis du investerer rigtigt.

 

Der er tit gode penge i det.

 

Hvis du investerer meget kan der også være stor fortjeneste. Dog skal du huske at investere i noget som er stabilt opadgående, for satser du for meget, fx ved at købe aktier fra firmaer der er unge og uprøvede, eller markeder der er tvivlsomme, kan du tabe lige så meget som du kan vinde.

 

Fast ejendom er det rene guld

Det er en god ide at investere i noget som kun stiger stabilt når du investerer. Noget som helt sikkert gør det, er fast ejendom. Et hus er et hus, og det er meget svært at se anderledes på det.

Det er også noget man kan se i priserne. Fast ejendom er noget som du kan være ret sikker på, vil stige i værdi over tid, eller i det mindste ikke miste værdi.

 

Hvis du er ekstra smart, investerer du i en bolig og renoverer den.

Hvis du fx kan købe en lejlighed, og renovere den, kan du tit sælge den med stor fortjeneste. Det er ofte mange gode grunde til at kunne købe noget lækkert ejendom. Det handler bare om at kaste sig ud i det.

 

Gå ind i bogverdenen

En lidt mindre konventionel måde at skabe værdi på, er ved at skrive eller oversætte en bog. Når du har gjort sådan et stykke arbejde, kommer du til at modtage penge når du sælger lidt at bogen.

 

Du kan også skrive musik, så kan du få løbene royalties. Du får altså meget få penge hver gang din sang bliver spillet.

 

Det betyder dog at du skal være god til at gennemskue hvad det er publikum står og mangler, hvis ikke du kan det, har du langt igen.

 

Der er meget der handler om at være der når det lige passer, men hvis du skal overlade tingene mindre til tilfældigheder, er det en god ide sætte dig godt ind i sagerne.

 

 

 

Artikler om iværksætteri skrevet af samarbejdspartnere

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.