Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
Iværksætteri på Aarhus Universitet Fotograf Søren Kjeldgaard

 

 

Arbejd med dit eget startup projekt med udgangspunkt i et studentervæksthus.

I forbindelse med en del uddannelsesinstitutioner kan man som studerende være heldig at få adgang til et iværksættermiljø - et studentervæksthus.

 

Måske er der et i din kommune eller i en nabokommune, hvor du kan etablere din startup og få sparring og inspiration fra andre unge iværksættere. En af Startinfo's gode samarbejdspartnere, Kooperationen, har lavet et oversigtskort over studentervæksthuse i Danmark.

 

Se oversigten her!

Er du elev eller studerende i Aarhus?

Er du studerende, og har du en iværksætter gemt i maven? Her på siden kan du læse meget mere om de mange iværksættertilbud, der er til alle de studerende i Aarhus. 

 

Århus er en studieby med virkelig mange studerende og studieretninger og dermed utallige muligheder.

NB: Hvis du undrer dig over, vi skifter mellem at skrive Aarhus og Århus, så skyldes det altså Google. Vores brugere googler begge dele :-)

 

Du kan læse meget mere om de iværksætter tilbud, der passer til dig og din uddannelse. Klik nedenfor på det der passer bedst til dig, der hvor du er lige nu: 

 

ELEV i Folkeskole eller Friskole 

ELEV på en Ungdomsuddannelse

STUDERENDE på en videregående uddannelse

UNDERVISER

 

 

 

Er du elev i folkeskolen?

Der er faktisk mange muligheder for, at du kan fordybe dig i iværksætteri og innovation som elev i folkeskolen. Du skal nok lige selv prikke din lærer på skulderen og minde om de mange muligheder. Det er både sjovt, spændende og ikke mindst lærerigt at arbejde med iværksætteri og innovation. Giv det et forsøg. Måske får du et ”ja”. 

 

De samme tilbud gælder desuden for elever på friskoler og privatskoler. Tilbuddene er nemlig de samme. 

 

Edison Opfinderkonkurrence

Hvis du er elev i grundskolen i Aarhus kan du og din klasse deltage i Edison-projektet, som er en landsdækkende opfinder-konkurrence. Målgruppen er elever i 6. og 7. klasse og det kan klart anbefales at deltage. Man tror måske ikke 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk. Indrømmet! Konkurrecen fører ikke til mange nye patenter, men det fører til glade videbegærlige elever, der udfordrer traditionel tankegang på en kreativ måde. Og hvis du er i tvivl om hvad  "grundskolen" så taler vi altså om en folkeskole eller en friskole/privatskole 

 

Se mere om EDISON Opfinderkonkurrence her!

 


Er du elev på en ungdomsuddannelse?

På mange ungdomsuddannelser står iværksætteri på skoleskemaet. Nedenfor kan du læse mere om de iværksættertilbud, der er til dig, der går på en ungdomsuddannelse. 

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

 

Der er taleom et program , der udfordrer og styrker elevernes innovative og entreprenørielle kompetencer. Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer over for lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver eleverne nogle nye færdigheder, det gør dem handlekompetente og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 


 

Er du studerende på en videregående uddannelse?

Som studerende på en videregående uddannelse i Aarhus er der mange tilbud til dig, der har interesse i iværksætteri. Uanset om du går på Aarhus Universitet, VIA University College eller Aarhus Maskinmesterskole, kan du finde et iværksættertilbud! 

 

Aarhus Universitet

Går du på Aarhus Universitet og går med en spirende iværksætter gemt i dig? Så kan du med stor fordel gøre brug af Aarhus Universitets eget Studentervæksthus, så du kan arbejde med iværksætteri sideløbende med dit studie. I Studentervæksthuset får du adgang til kontor- og mødelokaler, rådgivning og netværk. Desuden afholdes der workshops, morgenmøder og konferencer, der er åben for alle med interesse for iværksætteri og eventuelt ønsker at starte egen virksomhed – eller allerede er startet. 

 

Du finder Studentervæksthuset på The Kitchen, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C. 

 

Du kan læse meget mere om Studentervæksthuset og dets mange tilbud lige her

 

Aarhus Universitets Aula fotograf Lars KrusePå Aarhus Universitet finder du flere iværksættertilbud alt efter hvilken uddannelse, du læser. Tilbuddene er beskrevet herunder. 

 

Startup Factory 

Startup Factory er et tilbud til dig, der er studerende ved AU Engineering og har lyst til at blive iværksætter og skabe din egen virksomhed. Du kan ved Startup Factory få al den hjælp, du har brug for til at blive klædt godt på til et liv som iværksætter – alt fra workshops til individuelle iværksætterforløb. Styrken ved Startup Factory er er den tætte kobling til de faglige miljøer og ikke mindst et værksted/laboratorium i nærhed, når du har brug for det. 

 

Du kan læse mere om Startup Factory og de specifikke tilbud på hjemmesiden lige her

 

HatchIT Lab 

HatchIT Lab er for dig, der er studerende i IT-Byen Katrinebjerg. Du finder her et IT-iværksættermiljø for studerende, der ønsker at starte egen virksomheden indenfor IT, elektronik, software og produktudvikling. 

 

Hos HatchIT Lab kan du undersøge, modne og udvikle din idé i et forretningsorienteret inkubations- og innovationsmiljø. Derudover kan du også søge sparring med de andre studerende i iværksættermiljøet samt hos forskere og undervisere tilknyttet. 

 

Som studerende kan du søge om optagelse i HatchIT Lab i din sidste halvdel af din kandidatuddannelse og er faktisk sikret kontorplads i op til 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. 

 

Alle studerende, der er tilknyttet Institut for Datalogi, kan ansøge om plads i HatchIT Lab. Du kan læse meget mere om iværksættermiljøet lige her

 

Orbit Lab

Som studerende på Århus Universitet finder du også Orbit Lab, som er et kreativt og inspirerende tech-iværksættermiljø med arbejdsområder og eksperimentelle faciliteter. Orbit Lab initiativet blev lanceret på Aarhus School of Engineering i samarbejde med andre afdelinger. Orbit Lab er vært for arrangementer som teknologiske samtaler, workshops, hackathons, pitchaftener og andre begivenheder, der skal skabe netværk og videndeling. 

 

 Orbit Lab ligger i hjertet af Campus ved Katrinebjerg. 

 

Du kan læse meget mere om Orbit Lab lige her!

 

Navitas

Navitas er et iværksættermiljø skabt i samarbejde mellem Aarhus Maskinmesterskole, ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet og Incuba A/S. På Navitas finder ud moderne laboratoriefaciliteter og eksperimentelt udstyr. Navitas huser mere end 2.500 studerende, undervisere, forskere, iværksættere og virksomheder på 38.000 kvadratmeter.

 

Du finder Navitas på Inge Lehmanns Gade 10 i Aarhus. 

 

Du kan læse mere på Navitas’ hjemmeside lige her!

 


 

 

VIA University College

Som studerende på VIA University College med iværksætter gemt i sig, kan du med fordel gøre brug af VIA’s studentervæksthuse. VIA’s studentervæksthuse er inkubatormiljøer, hvor du kan få et rum til at arbejde med udvikling af din idé og få sparring. Du kan desuden deltage i workshops, kurser og få individuelle rådgivningsforløb, hvor du kan udvikle nye kompetencer, etablere din egen virksomhed eller projekt. 

 

I Aarhus finder du to studentervæksthuse. 

 

Du kan læse mere om VIA’s studentervæksthuse lige her

 

 

 


 

Er du underviser?

Uanset på hvilket niveau du underviser er der mulighed for at få assistance til at gennemføre kreativ og innovativ undervisning. Undervisning i entreprenørskab er ikke så mystisk som mange tænker. Oftest er resultaterne så positive, at eleverne bliver endnu mere engagerede i deres almindelige skolegang end før. 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt! 

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer, må din omsætning ikke være over 50.000 kr., og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt. Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

Fonden har en Midtjysk afdeling, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder i Midtjylland, Susanne Sørensen

Tlf.: 23 37 07 74, mail susannesoerensen@ffe-ye.dk

 

 

 

 


Siderne om iværksætteri i Aarhus Kommune præsenteres i samarbejde med Boxit Flexoffice, Larsen og Birkeholm Patentbureau, Lunar Bank og itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops.

 

 

 

PARTNERE I

AARHUS

KOMMUNE:

 


ITN Vision Software til webshops

 

 

 

 

 

BOXIT Flexoffice kontorfællesskab i Risskov

 Larsen og Birkeholm Patent Varemærke Designbeskyttelsereau

 

 

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Aarhus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO


Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Aarhus5. Aarhus Kommune og andre myndigheder
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.