Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Er du elev eller studerende på Fanø?

 

NYHED: Vi har en Dansk verdensmester! 

De danske gymnasielever Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen, der alle står bag Bubbles, vinder global entreprenørskabskonkurrence med innovativ opfindelse til ADHD-børn.

 

Verdensmester i entreprenørskab er Bubbles fra Herningholm Erhvervsskoler og Gymnasier

Bubbles sammen med deres lærer Henrik Graversen

 

Bubbles har udviklet lydtætte læringsbobler til børn, der har svært ved at bevare fokus i undervisningen. teknologisk løsning, der fjerner støj fra omgivelserne, så børn og unge med ADHD og ADD lettere kan koncentrere sig i skolen. Ved hjælp af støjreducerende hovedtelefoner og en mikrofon på læreren skaber Bubbles’ system et fordybelsesområde for eleverne, hvor de kun kan høre lærerens stemme og ikke forstyrrende snak eller støj fra klasselokalet.

 

Danske Bubbles bestå af 3 HHX og HTX-gymnasieelever fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. I 2020 vandt de både det danske og det europæiske mesterskab i entreprenørskab og repræsenterede derfor Europa til De La Vega Global Entrepreneurship Award.

 

Du kan se Bubbles hjemmeside her!

 

 

 

 

 

Fanø er en af Danmarks mindste kommuner, men derfor kan der godt være tilbud til dig der går i skole på øen eller måske rejser frem og tilbage til Esbjerg for at deltage i en videregående uddannelse.

 

Er du elev i Folkeskole eller Friskole?

Som elev i Folkeskolen er der faktik muligheder for at fordybe dig i iværksætteri og innovation, men du skal nok lige selv prikke din lærer på skulderen og henvise til mulighederne. Men det er sjovt og spændende og iøvrigt lærerigt, så giv det et forsøg. Måske får du "ja"...

 

Det samme gælder i øvrigt også for elever, der går i Friskole eller på privatskole. Tilbudene er de samme.

 

Edision Opfinderkonkurrence (Fonden for Entreprenørskab) 

Hvis du er elev i en folkeskole eller friskole i Esbjerg, kan din klasse overveje at deltage i Opfinderkonkurrencen Edison. Edison er en landsdækkende opfinder-konkurrence, hvor elever i 6. og 7. klasse er målgruppen.  

 

Det kan helt sikkert anbefales, at I overvejer at deltage på jeres skole.

 

Nogle voksne tvivler på at 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk. Det er ganske vist ikke mange nye patenter, som resultat af konkurrencerne rundt i landet. Men pyt med patenterne!

 

Konkurrencen fører til glade og videbegærlige elever. Og eleverne udfordrer ofte traditionel tankegang på en ny og ofte et kreativ måde. Det vigtigste er ikke "opfindelsen", men forløbet, tankegangen og samarbejdet i gruppen er det, der virkelgt tæller.  

 

Se mere om EDISON Opfinderkonkurrence her! 

 


 

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

 

Der er tale om et program, der udfordrer og styrker elevernes kompetencer til at tænke nyt og løse problemer. Forløbet træner eleverne i at udvikle gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer overfor lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver elverne nogle nye færdigheder, gør dem handlekraftige og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 


 

 

 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt!

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende.

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer må din omsætning ikke være over 50.000 kr. og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt.

 

Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her! 

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

 

Fonden har en afdeling i Region Syddanmark, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder i Syddanmark, Mikkel Jensen

Tlf. 30 58 04 08, mail Mikjen@ffe-ye.dk 

 

 

Tilbud til dig, der går på en videregående uddannelse

 

 

 

 

 

Går du på en videregående uddannelsesinstitution i Esbjerg? Eller har du lige afsluttet din uddannelse?

 

 

 

Student StartUp Esbjerg

 

Hvis du samtidig har en iværksætter i maven kan kontorfællesskabet Student StartUp, der har til huse i IDEA HOUSE i Esbjerg måske være noget for dig.

 

Kontorfællesskabet er fælles for studerende fra  UC Syddanmark, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, og Erhvervsakademi Sydvest. 

 

Du får bl.a. tilbud om

 

-> Et gratis kontor med tilhørende mødelokale og andre faciliteter
-> Et stærkt netværk af unge innovative iværksættere
-> Coaching og rådgivning lige ved hånden
-> Hjælp til at skaffe kapital til din idé

 

IDEA HOUSE er placeret i Erhvervsakademi Sydvest på Niels Bohrsvej 2.

 

Læs mere og find kontaktoplysninger på hjemmesiden her! 

 

 

 
5. Kapital til start og vækst på Fanø7. Sociale medier, gode links mv. i Fanø
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.