Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
MENU

Får du som iværksætter nok søvn?

 

Søvn er noget, som man aldrig bør nedprioritere. Det er nemlig vigtigt for at holde kroppen frisk og hovedet klart, så man kan møde den nye dag gang på gang. Uden mad og drikke duer helten ikke; men helten duer altså heller ikke uden søvn. Hvordan er dit forhold til søvn?

 

Søvn er vigtigt!

Søvn er helt vitalt for flere forskellige elementer i vores liv. Søvnen påvirker vores krop, vores sind, vores produktivitet og vores generelle velbefindende. Søvn er lige så vigtigt for mennesker som mad, drikke og ilt, men alligevel er der mange, der nedprioriterer deres søvn til fordel for andre ting, som for eksempel arbejde.

 

Hvis du er iværksætter og selvstændig, kan det være fristende at bruge ekstra tid på sit arbejde, fordi det er ens passion, og man gerne vil til tops. Men det kan faktisk nedsætte kvaliteten på det, du laver, hvis du ofrer din søvn for det.

 

For kroppen

For kroppen er søvnen vigtig, fordi den har et behov for at slappe af. Når vi er vågne, bruger vi vores krop, selv når vi sidder stille. Vi spænder i vores muskler, vi bevæger vores led, og det er med til at slide på det.

Kroppen har brug for søvnen for at regenerere, så vi kan starte på en frisk næste dag. Hvis man ikke sover nok, kan man komme til at opleve smerter, fordi kroppen ikke får den pause, den har brug for. Denne udmattelse og smerte kan forstyrre ikke bare din arbejdsdag, men hele din livskvalitet.

 

Søvn er vigtigt også for iværksættere og selvstændige

For sindet

Søvn er også super vigtigt for din hjerne. Selvom vores bevidsthed sover, er hjernen nemlig stadig i fuld gang med at arbejde. Alle de ting, du har set, læst og tænkt i løbet af dagen er nemlig oplysninger, som hjernen skal sortere i og få ind i det system af viden, du allerede har. Denne proces er med til at sørge for, at du husker det, så du kan bruge de oplysninger igen.

 

Uden søvnen er der ikke plads til at indsamle nye oplysninger, da hjernen ikke har haft mulighed for at behandle den information, du indsamlede sidst. Det kan blive frustrerende, og derfor vil man typisk blive irritabel, når man har søvnunderskud. Det bliver svært at få nye idéer og holde overblik.

 

Vælg den rette seng

Som du kan se, er søvnen vigtig af mange forskellige grunde. Men hvordan sørger man for at sove nok, og for at sove godt nok? Det kan blandt andet gøre en forskel, hvis du sover i en god seng. En dårlig seng kan nemlig give smerter, og det kan påvirke mange områder af dit liv negativt.

Derfor gælder det om at vælge en god seng, der støtter din krop. Det kan for eksempel være en kontinentalseng, som er den rette for dig.

 

Sov godt

Din søvn er ikke noget, du skal ignorere eller glemme. Søvnen er nemlig nødvendig, og når først du har en sund soverutine, vil du kunne mærke en betydelig forskel i din hverdag. Måske vil du endda kunne mærke et boost til din produktivitet?

 

 

 Artikler om iværksætteri skrevet af samarbejdspartnere

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.