Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Favrskov Kommune og andre myndigheder

Der er nogle kommunale forskelle, når der kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er Favrskov Erhverv et godt sted at starte. De kan besvare dine spørgsmål eller henvise dig til den rigtige forvaltning i Kommunen. 

 

Favrskov Kommune udbud byggetilladelse grunde

Foto af Favrskov kommunekontor i Hinnerup

 

Måske skal du søge Favrskov Kommune om tilladelse

I teksten nedenfor har vi prøvet at beskrive nogle af det typiske emner, der kan gøre du skal i kontakt med kommunen.  Oversigten er ikke nødvendigvis dækkende, så tjek hellere en gang for meget end en gang for lidt.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra hjemmet, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på de liberale erhverv er frisør, klinik og kontorvirksomheder som advokat, revisor og lignende. Det er en god idé at tage en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig før virksomheder, der er kommet i klemme på grund og forskellige forståelser. 

 

Derudover er der nogle betingelser for, at du må drive erhverv fra hjemmet: 

 • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra 

 • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

 • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

 • Parkering skal foregå på egen grund 

Du må som udgangspunkt ikke drive erhverv i hjemmet, hvis du bor til leje i et boligselskab. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer. 

 

Der er nogle skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet. Derfor er det en god idé at tage en snak med din revisor. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, skal du have byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til cafélokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.  

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Din ansøgning skal som minimum indeholde:

 • Situationsplan, med målsat placering af byggeriet på grunden

 • Plantegninger med mål og oplysninger om anvendelse af rum

 • Facade- og snittegninger med højder

 • Afløbsplaner, der viser bortledning af tagvand og spildevand

 • Udførlig materiale beskrivelse og oplysning af opvarmningsform

 • Statiske beregninger på bærende bygningsdele

 • Energiberegning eller varmetabsberegning ved ombygninger

I Favrskov Kommune er der ingen byggesagsgebyr, så du omkostningsfrit kan få behandlet din byggesag. 

 

vær opmærksom på, at der ligger nogle lokal- og kommuneplaner, der kan have betydning for dit byggeri. Tag et kig på disse, når du planlægger at bygge. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er ledige her

 

Regler for skiltning i Favrskov Kommune

Kommunen har vedtaget et sæt regler for hvad man må og ikke må i forbindelse med opsætning af skilte for virksomheder m.v.

 

På linket her kan du læse mere om skiltepolitikken i kommunen: https://favrskov.dk/demokrati/politikker-og-strategier/skiltepolitik   

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Favrskov Kommune

Hvis du ønsker at servere stærke drikke med en alkoholprocent på over 2,8 procent, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden denne alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling, skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Østjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkelte arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du have en lejlighedstilladelse til serveringen af alkohol. 

 

Offentlige udbud

Måske kan du blive leverandør til kommunen. Favrskov Forsyning A/S og Forsyningsselskaberne i 5 andre kommuner ejer i fællesskab serviceselskabet Shared A/S. Deres udbudsplaner kan du se på linket her!

 

 

 3. Arrangementer og events i Favrskov5. Er du elev eller studerende i Favrskov?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.