Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Fredensborg Kommune og andre myndigheder

      

Hvad skal man som iværksætter søge om hos kommunen? 

Der er nogle kommunale forskelle, når der kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Hvis der er noget, du er i tvivl om, så har Fredensborg Kommune en Erhvervskontakt, som du kan læse om her!

 

Fredensborg Kommune har en erhvervskontakt, du kan benytte, hvis du har brug for hjælp fra kommunen

Erhvervskontakten bemandes af:

 

-> erhvervskonsulent Janne Villefrance på 72 56 51 83 eller

-> teamleder Søren Birk-Sørensen på 72 56 51 38 


Foto venligst udlånt af Fredensborg Kommune. 

 

 

Du kan også sende en mail på erhvervsservice@fredensborg.dk. De kan besvare dine spørgsmål eller henvise dig til den rigtige forvaltning i Kommunen.

 

De har i øvrigt produceret en fin lille video om Erhvervsservice. Du kan se den her:

 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Som iværksætter kan det være attraktivt at drive virksomhed fra hjemmet. Dog skal du være opmærksom på, at det kun er tilladt at drive liberale erhverv fra hjemmet. Derudover kan lokalplaner være afgørende for, om du overhovedet må drive erhverv i området. 

 

Ved ud hvad de liberale erhverv er? De liberale erhverv er kontorvirksomheder som revisor, advokat, konsulent og lignende. Det er også tilladt at drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Der er dog nogle betingelser for, at du må drive erhverv fra hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver erhverv fra

  • Du må ikke have ansatte i din virksomhed 

  • Virksomheden må ikke være til gene for området 

  • Parkering i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund 

Derudover skal du være opmærksom på, at der er nogle regler for, hvor stor en del af boligen optages af virksomhed. Tag en snak med din kommune, så du er sikker på ikke at komme i klemme. 

 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Det er også en mulighed at købe eller leje eksisterende erhvervslokaler til at drive virksomhed fra. I den forbindelse skal du huske, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Det lyder måske underligt, men det er faktisk sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver det byggetilladelse fra kommunen. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil bygge lokaler til at drive din virksomhed fra, skal du huske, at du altid skal have en byggetilladelse. Du må slet ikke begynde at bygge uden at have denne byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Når du skal bygge eller blot overvejer at bygge, kan det være en rigtig god idé at booke en samtale med en byggesagsbehandler. Her kan du få afklaret, hvilke tilladelser dit byggeri kræver. Derudover kan du desuden få afklaret, hvad din ansøgning om byggetilladelse skal indeholde, inden du sender den ind til byg og miljø.  

 

Husk, der er nogle lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge erhvervsbyggeri i området. Dette kan du desuden også få afklaring om, hvis du booker et møde med en sagsbehandler, inden du søger om byggetilladelse. 

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Fredensborg Kommunes har et afsnit om tilladelser på hjemmesiden, hvor du kan finde lidt om reglerne for skiltning. Se siden her!

 

så vi henviser til at læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Serveringsvirksomhed i Fredensborg kommune 

Hvis du vil servere stærke drikke (herunder øl og vin) til dine kunder, skal du have en alkoholbevilling. Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi, og du finder ansøgningsblanketten her

 

Skal du holde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres stærkere drikke (eksempelvis byfest og lignende arrangementer), kræver det lejlighedstilladelse. Du søger også om lejlighedstilladelse ved Nordsjællands Politi.

 

I forbindelse med ansøgningen om alkoholbevilling, kan du også søge om udvidet åbningstid. Den generelle åbningstid er til kl. 02.00, men hvis du ønsker at holde længere åbent i din restauration, kræver det tilladelse. 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Fredensborg5. Er du elev eller studerende i Fredensborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.