Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Fredericia Kommune og andre myndigheder

Der er en del kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger og meget andet. Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte Business Fredericia. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Hvis du vil etablere erhverv i din bolig, kræver det ikke tilladelse, hvis der er tale om et liberalt erhverv - eksempelvis frisør, ejendoms-, advokat-, revisor- og arkitektvirksomhed. Dog kan det være en god idé lige at tage en snak med kommunen om deres forståelse af netop de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv. 

 

Der er dog enkelte forudsætning for, at du må drive erhverv fra hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som virksomheden drives fra 

  • Virksomheden må ikke være til gene for området

  • Boligen skal bevare sin karakter af beboelse

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Du kan som udgangspunkt ikke drive erhverv fra bolig lejet gennem boligselskab. Bor du til leje på anden vis, skal du spørge din udlejer om tilladelse. 

 

Tag en snak med din revisor eller skatterådgiver. Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive erhverv fra egen bolig. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Ønsker du at leje eller købe lokaler til din virksomhed, kan du se hvilke kommunale lokaler, der til salg og leje her

 

Hvis du ændrer lokalernes anvendelse i forbindelse med overtagelsen, skal du søge om byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du ændrer cafélokaler til butik, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du selv bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse - uden undtagelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en rigtig god idé at booke en gratis forhåndsdialog med Fredericia Kommune, så du kan få svar på alle spørgsmål, inden du sender byggeansøgningen. Det kan være en lidt kompliceret proces, så det kan være en fordel at få lidt hjælp. 

 

Det er nemlig ikke gratis at søge om byggetilladelse. Der pålægges nemlig et byggesagsgebyr, der regnes på timebasis. Derfor er det smart at have styr på din ansøgning, inden den sendes afsted. På den måde kan du både spare penge og tid. 

 

Vær opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Tag et kig på disse. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er ledige her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling

Du skal have en alkoholbevilling, hvis du vil servere stærke drikke (herunder øl og vin) til dine kunder i din virksomhed. Søger du alkoholbevilling, skal du være fyldt 25 år. Hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol til dine gæster, skal du søge om lejlighedstilladelse hos Politiet. 

 

Serveringsvirksomhed 

Starter du serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Du kan læse meget mere om alkoholbevillinger, udeservering, udvidet åbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen her!  

 

Hvis du ønsker udendørs servering fra din restauration, skal du søge særskilt tilladelse hos kommunen - uanset om det er fra private eller offentlige arealer. 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Fredericia5. Er du elev eller studerende i Fredericia?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.