Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
 

Frederikshavn Kommune og andre myndigheder

 

Bor du i Frederikshavn? Og vil du gerne drive firma i din egen bolig?

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig uden tilladelse fra Frederikshavn Kommune. Det gælder små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte.

 

Frederikshavn Kommune har ikke noget på deres hjemmeside om etablering af egen virksomhed i privatbolig. Så kontakt kommunen!

 

Normalt må man drive en mindre virksomhed inden for "liberalt erhverv". Men tjek med kommunen om  de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” selvom der var tilladelse til liberal erhverv. Og bor du til leje, så tjek at boligselskabet/udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig. Bor du i et boligselskab, skal du tjekke ding lejekontrak og evt. kontakte bioligselskabet. Ofte er de ret restriktive med mulighederne for drift af erhverv.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse me dkommunen. Du skal tilmeldes Forsyning med henblik på vand, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder. Frederikshavn kommune kan henvise dig til hvem du skal tale med.

 

Tjek for en sikkerhedsskyld hvad du må og ikke må. Book evt. en tid til en gratis forhåndsdialog med Frederikshavn Kommune om dit projekt. Læs mere om forhåndsdialog her.

 

Skal du købe en grund til formålet kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Frederikshavn på linket her!

 

Udover lokaler/bygning, kan der være andet du skal søge tilladelse til... 

 

PARTNERE I FREDERIKSHAVN

KOMMUNE: 

 
Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen 
 Kommuniklame ved Lisa Kajser Frederikshavn

 Jysk Rekruttering tilbyder effektiv og grundig JYSK rekruttering og headhunting

 

 

 

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Frederikshavn

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have gæld til det offentlig. 

 

Tilladelse søges via Nordjyllands Politi. Du kan finde ansøgningsblanket og flere oplysninger om bevilling her! 

 

Blanketten sendes til Nordjyllands Politi. De har følgende mail adresse: njyl@politi.dk 

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du overvejer etablering af serveringsvirksomhed i kommunen, kunne du med fordel læse kommunens Restaurationsplan, der beskriver meget af det man skal tænke over som ny indehaver af café, fødevarebutik eller lign. 

 

Uderservering er en god måde at udvide forretningens omfang i højsæsonen. I Frederikshavn Kommune er det lavet sådan at man betaler en leje og derefter skal leve op til aftaler med den lokale handelsstandsforening. Læs mere på linket her! 


 

 

 

 

 

Frederikshavn Kommunen som kunde? 

Kommunen er ikke kun en myndighed, du skal søge tilladelser hos. Det er også en stor organisation med rigtig mange ansatte, der driver skoler, ældrecentre, har mange biler og meget andet. De skal derfor bruge rigtig mange tjensteydelser (services) og varer.

 

Måske kan du blive leverandør?  

 

Følg linket til Frederikhavns Kommunes oplysninger til kommende leverandører og se evt. de aktuelle udbud her!


 

 

Denne side om iværksætteri i Frederikshavn er støttet af Revisionsfirmaet Beierholm i Skagen, Frederikshavn og Sæby, Jysk Rekruttering, Kommuniklame samt Iværksætteruddannelsen ved Infolinkkurser. 

 

 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og Events i Frederikshavn5. Er du elev eller studerende?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.