Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Furesø Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

De fleste iværksættere starter med at drive virksomhed fra hjemmet, da der ikke er forbundet lige så mange omkostninger med det. Men det er faktisk ikke alle, der kan drive virksomhed fra hjemmet. Det er kun liberale erhverv, der må drives fra hjemmet - det vil sige kontor- og frisørvirksomheder. Der er også andre betingelser, når du driver erhverv fra hjemmet: 

  • Du skal selv bo i det hjem, som virksomheden drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Derudover skal du være opmærksom på, hvor stor en del af dit hjem, der anvendes til erhverv, da dette kan have en betydning. Tag eventuelt en snak med din kommune om det for ikke at komme i klemme. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af misforståelser og forskellige forståelser af de liberale erhverv. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan leje og købe eksisterende erhvervslokaler til at drive virksomhed fra. Nogle gange skal du dog søge om byggetilladelse, selvom du slet ikke skal bygge. Det er nemlig fordi, hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver det byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer butikslokaler til café, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du skal være opmærksom på, at der er lokalplaner, der kan være afgørende for, hvilke typer af erhverv du må drive i dit område - og om du overhovedet må drive virksomhed i området. Tag derfor lige et kig på disse, når du planlægger at leje eller købe. Se oversigt over erhvervsområder i Furesø Kommune her!

 

Du kan fx. her se en præsentation af Erhvervsområdet Sydlejren, der ligger på den tidligere Flyvestation Værløse:

 

 

 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Planlægger du at bygge lokaler til at drive din virksomhed fra, skal du altid huske, at du skal søge om byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har din byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med byggesagsbehandler, når du planlægger at bygge. De kan vejlede dig i de gældende regler og henvise til lokalplanerne. De kan også hjælpe med krav til byggeriet, men de kan ikke rådgive dig i det rent byggetekniske.

 

Det kan være rigtig smart at tage en snak med byggesagsbehandler hos Furesø Kommune. Der pålægges nemlig gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor kan det være smart at have helt styr på din ansøgning, når du sender afsted i Byg og Miljø. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Er du i gang med eller overvejer du at starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer? Så skal du huske, at din virksomhed næsten altid skal registrere sin virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!

 

Det er nemlig ikke altid, du behøver at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, skal du ikke altid registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen har lavet en test, så du nemt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Det eneste du skal gøre er at besvare enkelte spørgsmål. Du finder testen her!

 

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man driver virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en Startpakke til dig, så du bliver godt på til at drive fødevarevirksomhed. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Når du driver virksomhed, hvor der serveres stærke drikke - herunder øl og vin - skal du have alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol, uden at have en alkoholbevilling. Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Der er nogle regler, der skal overholdes, for du kan søge om alkoholbevilling. Du skal blandt andet være fyldt 21 år for at søge, medmindre du er har en uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen. Så skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Skal du holde arrangementer i din virksomhed, hvor du skal servere alkohol til gæsterne, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed 

Udover alkoholbevilling skal du også have tilladelse til at udvide åbningstiden til længere end kl. 02, hvis det ønskes. 

 

Der er gode muligheder for at benytte offentlige arealer til udeservering i din virksomhed. Dette kræver også tilladelse fra kommunen. 

 

Offentlige udbud 

Hvis du gerne vil være leverandør til kommunen, kan du se hvilke offentlige udbud, der er her

 

 

 
3. Arrangementer og events i Furesø5. Netværk for Iværksættere i Furesø
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.