Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Gentofte Kommune og andre myndigheder

Lovgivningen er nu engang som den er, og den gælder i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Det kan være svært at finde hoved og hale i. HIP Iværksætterhuset kan være et godt sted at starte for at få svar på dine spørgsmål. Hvis ikke de kan hjælpe dig, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan dette lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er revisor, frisør, advokat, kosmetolog, ejendomsmægler og lignende. Det kan være en god idé at tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er nogle regler, der skal overholdes, når du driver erhverv fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som virksomheden drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Det kan være en god idé at tage en snak med en revisor eller skatterådgiver, hvis du bestemmer dig for at drive virksomhed fra hjemmet. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Du skal søge om byggetilladelse, hvis du ændrer aktiviteten, der foregår i lokalerne i forbindelse med købet eller lejen. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer en café til butik, skal du søge byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge dine egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet, før du har fået byggetilladelse. Det kan være en kompliceret proces at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med kommunen, så du er sikker på, at du søger om byggetilladelse korrekt.

 

Du kan læse mere om dét at søge byggetilladelse hos Byg og Miljø her

 

Vær opmærksom på at der er lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for, om du må bygge og hvad du må bygge i bestemte områder. Så tag lige et kig, inden du søger om byggetilladelse.

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Ønsker du at forhandle eller producere fødevarer i din virksomhed, skal du som udgangspunkt altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er derfor ikke nok blot at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT, når du starter fødevarevirksomhed. Du kan registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!

 

Der er enkelte tilfælde, hvor du ikke behøver at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, skal du ikke nødvendigvis registrere din virksomhed. Det kan dog være svært at finde ud af, så Fødevarestyrelsen har lavet en simpel test, så du kan finde ud af, om virksomheden skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har lavet en guide, hvor du bliver guidet igennem registreringen af fødevarevirksomhed. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler, at du bruger Fødevarestyrelsens Startpakke, der tager trin for trin tager dig igennem alt det, du bør vide, når du driver fødevarevirksomhed. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du servere alkohol for dine kunder i din virksomhed, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol til dine kunder, hvis du ikke har en alkoholbevilling. For at få alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse indenfor restauration- og hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling hos Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal afholde arrangementer, hvor der serveres alkohol til dine kunder, skal du have en lejlighedstilladelse. Denne lejlighedstilladelse giver dig tilladelse til at servere alkohol i de dage, som arrangementet foregår.

 

Serveringsvirksomhed

Overvejer du at starte serveringsvirksomhed, er der mange regler og forhold, der skal overholdes. Der er flere regler, når det kommer til alkohol, udeservering, åbningstider og lignende.

 

Vil du servere udendørs kræver dette tilladelse fra bevillingsnævnet. Hvis udeserveringen foregår på offentlig fortov, skal du have tilladelse fra Park og Vej og bevillingsnævnet. Du kan søge om tilladelse udeservering i forbindelse med ansøgningen om en alkoholbevilling.

 

Lukketiden i Gentofte Kommune er på normal vis kl. 02.00 alle ugens dage. Du kan dog søge om udvidet åbningstid, hvor du kan søge om tilladelse til at holde åbent til kl. 05.00. Dette afgør bevillingsnævnet også.

 


Siderne om iværksætteri i Gentofte kommun epræsenteres i samarbejde med itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops. 

 

 

 

PARTNERE I GENTOFTE

KOMMUNE:

 


ITN Vision Software til webshops

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Gentofte4. Arrangementer og events i Gentofte
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.