Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Greve Kommune og andre myndigheder

 

Der er mange kommunale forskelle, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Er der noget, du er i tvivl om, er ErhvervsCenteret Greve et godt sted at henvende sig. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er blandt andet frisør og kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, arkitekt og lignende virksomheder. Vi anbefaler, at du tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Vi har nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemmet og er tvangsflyttet eller lukket på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv. 

 

Derudover er der nogle forhold, der skal overholdes, når du driver erhverv fra hjemmet: 

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra 

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for området 

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Hvis du bor til leje gennem et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv fra din bolig. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer om tilladelse. 

 

Tag gerne en snak med din revisor, da der kan være nogle skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til din virksomhed, skal du søge om byggetilladelse, hvis du ændrer lokalernes anvendelse - også selvom du ikke skal bygge. Det vil altså sige, hvis du ændrer lokalernes anvendelse fra eksempelvis butik til café. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Det er ikke tilladt at påbegynde byggeriet uden at have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være komplekst at søge om byggetilladelse. Det kan være en god idé at kontakte kommunen for at afklare rammerne for dit byggeprojekt og på den måde undgå typiske fejl i opstartsfasen. Du kan altså få en forhåndsdialog med kommunen, så du kan få svar på dine spørgsmål og få afklaret rammerne for dit byggeri. 

 

Det kan være en rigtig god idé at tage en forhåndsdialog med kommunen og få helt styr på rammerne for dit byggeri og din ansøgning. Der pålægges nemlig et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes efter medgået tid. Derfor kan du spare både tid og penge ved at have helt styr på ansøgning. 

 

Der ligger nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Tag et kig på disse, når du planlægger at bygge. 

 

Du kan se hvilke kommunale byggegrunde, der er ledige her

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Greve Kommune

Virksomheder, der ønsker at servere stærke drikke - herunder øl og vin, skal have en alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 25 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. Derudover er der et krav til din gæld. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil afholde enkeltstående arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Serveringsvirksomhed 

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med stor fordel læse Greve Kommunes restaurationsplan. Her kan du læse meget mere om alkoholbevilling, udvidet åbningstider og udendørsservering. Du finder restaurationsplanen her

 

Den almindelig lukketid for restaurationser i Greve Kommune er fra kl. 02.00 til kl. 05.00. Hvis du ønsker at holde længere åbent, skal du søge om nattilladelse hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

 

Vil du servere udendørs, skal du have tilladelse fra Center for Teknik og Miljø - uanset om serveringen foregår på egen eller offentlig grund. Udendørsserverings må ikke ske mellem kl. 23.00 og kl. 07.00.

 

 
3. Arrangementer og events i Greve5. Er du elev eller studerende i Greve?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.