Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Halsnæs Kommune og andre myndigheder

 

Information om Halsnæs Kommune

Der er forskel på kommunerne rundt i landet, men det er alle sammen myndighed og har til opgave at regulerer erhverv og borgere. Så måske har du behov for at søge tilladelse i forbindelse med dit iværksætterprojekt.

 

Det kan du læse mere om nedenfor.

 

Du kan også benytte Halsnæs Kommunes hjemmeside, hvor de har lavet en Informationsside for de mest benyttede emner for erhverv. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra hjemmet, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Du må også gerne drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Der er også andre regler, når det kommer til at drive virksomhed fra egen bolig. Reglerne er: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkering skal foregå på egen grund

 

Der kan dog være forskellige opfattelser af de liberale erhverv – det har vi før hørt om! Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Bare for at være sikker på, at din virksomhed ikke kommer i klemme. 

 

Husk desuden at der ligger nogle lokalplaner, der kan være afgørende for, om du overhovedet må drive erhverv i området. 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive virksomhed fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vidste du, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, når du blot vil leje eller købe eksisterende lokaler? Det skal du nemlig, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse fra Halsnæs Kommune. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke erhvervslokaler, der er til salg i Halsnæs Kommune her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Overvejer du, om du skal bygge egne lokaler til at drive virksomhed fra? Når du skal bygge, kræver det byggetilladelse fra Halsnæs Kommune. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Plan og Byg i Halsnæs Kommune inviterer dig til forhåndsdialog, hvis du skal i gang med at planlægge eller opføre et større byggeri. Her kan du få afklaret rammerne for projektet, så du kan undgå typiske fejl og mangler i opstartsfasen. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Herunder gælder også forhåndsdialogen. Byggesagsgebyret afregnes efter medgået tid.

 

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling

Når du i din virksomhed vil servere stærke drikke – herunder også vin og øl – kræver det en alkoholbevilling fra bevillingsnævnet i Halsnæs Kommune. For at søge om alkoholbevilling skal ansøger opfylde en række krav. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis der er begivenheder, hvor du gerne vil servere alkohol uden at have en alkoholbevilling, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

 

 

Serveringsvirksomhed i Halsnæs Kommune

Overvejer du at starte eller driver du allerede serveringsvirksomhed, anbefaler vi altid, at du læser restaurationsplanen. I restaurationsplanen kan du læse mere om alkoholbevilling, udvidet åbningstider, udendørs servering og meget mere. Du finder restaurationsplanen for Halsnæs Kommune OBS Nyt linkfølger...

 

 


 

I Halsnæs Kommune er den generelle åbningstid fastsat til kl. 24.00. Det er muligt at udvide åbningstiden med tilladelse fra kommunen. Natrestauranter og diskoteker kan få tilladelse til at holde åbent til kl. 05.00. 

 

Ønsker du at servere udendørs, kræver det en særskilt ansøgning til Bevillingsnævnet. Uanset om serveringen foregår fra privat eller offentligt areal, kræver det tilladelse, da der tages højde for ordensmæssige hensyn. 

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til kommunen? Du kan se hvilke aktuelle udbud, der er i kommunen lige her!  

 

 

 

 

 
1. Iværksætterrådgivning i Halsnæs Kommune3. Arrangementer og events i Halsnæs
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.