Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Helsingør Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er nu engang, som den er og gælder i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget andet.

 

Vi kan godt forstå, hvis det er lidt forvirrende, men prøver at give dig et overblik her på siden:

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive virksomhed fra dit eget hjem, er det muligt, hvis du driver liberale erhverv. Eksempler på liberale erhverv er frisør, kosmetolog, ejendomsmægler, advokat og revisor. Tag gerne en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser.

 

Der er nogle kriterier, der skal opfyldes, når du driver virksomhed fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Tag en snak med din revisor eller en skatterådgiver, for der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer anvendelsen af lokalerne, skal du søge om byggetilladelse. Det vil sige, hvis du ændrer butikslokaler til café, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke kommunale ejendomme, der er til salg i Helsingør her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid have byggetilladelse. Du må ikke bygge uden en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Der er mange ting, du skal have styr på, når du søger om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at booke en forhåndsdialog med en byggesagsbehandler, så din ansøgning bliver så god som mulig.

 

I Helsingør Kommune pålægges der IKKE gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen.

 

Du skal være opmærksom på, at der er nogle lokal- og kommuneplaner, der er gældende. Dette kan have betydning for, hvad og om du må bygge i bestemte områder.

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i kommunen her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Starter du virksomhed, der handler med eller producerer fødevarer, skal din virksomhed som udgangspunkt registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Der er dog enkelte tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt, at du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer ligger i det private eller på en bagatelgrænse, skal du ikke nødvendigvis registrere din virksomhed. Fødevarestyrelsen har lavet en test til dig, så du nemt, kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har også lavet en guide til registreringsprocessen til dig. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler, at du gør brug af Fødevarestyrelsens Startpakke, der trin for trin guider dig igennem alt det, du bør vide, når du starter virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver blandt andet klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning af din fødevarevirksomhed. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Ønsker du i din virksomhed at servere stærke drikkevarer - herunder øl og vin - til dine gæster, skal du have en alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil servere alkohol til dine kunder ved enkeltstående arrangementer som festivaler, byfester og koncerter, skal du have en lejlighedstilladelse. Denne lejlighedstilladelse er altså en slags kort alkoholbevilling.

 

Serveringsvirksomhed

Driver du serveringsvirksomhed i Helsingør Kommune, kan du med fordel læse restaurationsplanen. Her kan du blive klogere på alkoholbevilling, udeservering, åbningstider og meget mere. Du finder restaurationsplanen her

 

Restaurationer skal som udgangspunkt være lukket mellem kl. 24.00 og 05.00. Du kan få tilladelse til at udvide åbningstiden til både kl. 02.00 og kl. 05.00. Ansøgningen til udvidet åbningstid sendes til Bevillingsnævnet. En tilladelse til udvidet åbningstid gives normalt for to år ad gangen.

 

Hvis du vil servere udendørs i din restauration, kræver dette en tilladelse. Normalt vil en tilladelse gælde til kl. 22.00 på grund af støjgenerne. Der kan dog gives tilladelse til udeservering til kl. 24.00, hvis det vurderes, at det ikke er i et støjfølsomt område. Hvis udeserveringen foregår på et kommunalt areal som fortov, skal tilladelsen søges hos Center for Teknik og Miljø. Hvis serveringen derimod foregår på privat område - eksempelvis en privat gård - skal du også søge om tilladelse ved Center for Teknik og Miljø, der eventuelt foretager nabohøring. 

 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Helsingør4. Arrangementer og Events i Helsingør
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.