Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Høje-Taastrup Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen er nu engang, som den er. Men der er nogle kommunale forskelle, når det handler om blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er frisør- og kontorvirksomheder så som revisor, advokat, ejendomsmægler og lignende. Vi anbefaler dog, at du lige tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Der er nemlig før virksomheder, der er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser. 

 

Der er desuden nogle forudsætninger for, at du må drive erhverv i egen bolig: 

  • Du skal selv bo i boligen

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Hvis du bor til leje gennem et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive erhverv i egen bolig. Bor du til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer. 

 

Vi anbefaler, at du lige tager en snak med din revisor eller skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med det at drive erhverv fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du skal i nogle tilfælde søge om byggetilladelse, hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler til din virksomhed. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse i forbindelse med overtagelsen af lokalerne, kræver det en byggetilladelse - også selvom du ikke skal bygge. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge lokaler til at drive din virksomhed fra, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke bygge uden at have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en kompliceret proces at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en rigtig god idé at besøge Byg og Miljøs hjemmeside, så du er sikker på, at du får alt med i din ansøgning. 

 

Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Der opkræves et gebyr på timebasis, der afregnes efter medgået tid. Derfor er det en rigtig god idé at have styr på din ansøgning, så det ikke bliver unødvendigt dyrt. 

 

Der er desuden nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeprojekt. Derfor er det en god idé at tage et kig på disse. 

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Starter du virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, skal din virksomhed næsten altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er derfor ikke nok kun at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!  

 

Der er dog nogle tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer ligger i privatsfæren eller på en bagatelgrænse, skal din virksomhed ikke altid registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er nemt at blive usikker, så Fødevarestyrelsen har lavet en simpel test, hvor du hurtigt kan finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du skal kun svare på enkelte spørgsmål. Du finder testen her!

 

Fødevarestyrelsen har lavet en guide til registreringsprocessen, så du nemt kommer igennem din registrering. Du finder guiden her

 

Vi anbefaler klart, at du gør brug af Fødevarestyrelsens Startpakke. Med Startpakken bliver du klædt godt på til at drive virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer. Du bliver klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil servere stærke drikke (herunder øl og vin), skal du have alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden at have denne alkoholbevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du vil servere alkohol til enkeltstående arrangementer, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse får du tilladelse til at servere alkohol til dette arrangement. 

 

Serveringsvirksomhed 

Starter du serveringsvirksomhed, er der flere ting, du skal være opmærksom på og flere bevillinger, du kan søge. 

 

Du har mulighed for at bruge det offentlige areal foran din restauration til udendørsservering. Dog skal du først søge om tilladelse til udendørsserveringen. Du søger om tilladelse ved Teknik- og miljøcentret. Du skal søge om tilladelse, uanset om det er på offentligt eller privat grund. Der er nogle betingelser, der skal opfyldes for, at du må have udendørsservering. 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Høje-Taastrup4. Arrangementer og events i Høje-Taastrup
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.