Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Hvidovre Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle forskelle fra kommune til kommune, når det handler om parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger og meget andet. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er Erhvervshus Hovedstaden et godt sted at starte. Hvis ikke de kan hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rigtige forvaltning i kommunen. 

 

Måske skal du søge tilladelse til start. Spørg på Hvidovre Rådhus

Foto af Hvidovre Rådhus, venligst udlånt af Hvidovre Kommune.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du må drive virksomhed fra egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv eller lignende. De liberale erhverv er blandt andet frisør og kontorvirksomheder (revisor, advokat, ejendomsmægler og lignende). Det kan være en fordel at tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv - så hvorfor ikke lige være på den sikre side? 

 

Der er dog nogle forudsætninger for, at du må drive liberale erhverv i boligområder: 

  • Virksomheden skal drives af en af beboerne i boligen 

  • Virksomheden må ikke være til gene for de omkringboende 

  • Erhvervsarealet må ikke overstige 25 % af boligarealet 

  • Ejendommen må ikke ændre karakter af beboelse 

  • Parkering skal foregå på egen grund 

Hvis du bor til leje gennem et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive virksomheden fra egen bolig. Bor du til leje på anden vis, skal du spørge din udlejer. 

 

Tag gerne en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med etableringen af erhverv i hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du købe eller leje lokaler til at drive din virksomhed fra, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Hvis lokalernes anvendelse ændres i forbindelse med overtagelsen, skal du søge om byggetilladelse. Det vil sige, at hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se hvilke lokaler, der er ledige i Hvidovre Kommune her!  

 

Vil du bygge egne lokaler?

Ønsker du at bygge egne lokaler, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må altså ikke bygge uden denne byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en kompliceret proces at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en rigtig god idé at booke en forhåndsdialog hos kommunen. Formålet med en forhåndsdialog er at gøre projektet klar, så ansøgningen til Byg og Miljø er fyldestgørende. Med en forhåndsdialog kan du også få svar på alle de spørgsmål, du måtte have om lokalplaner, erhverv, regler og meget mere. 

 

Du skal være opmærksom på, at der pr. 1/1 2020 opkræves et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. Derfor kan det være en god idé at tage en forhåndsdialog med kommunen, så du er sikker på, at din ansøgningen indeholder alt det, den skal. På den måde kan du både spare tid og penge! 

 

Der ligger desuden nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Derfor er det en rigtig god idé at tage et kig på disse, når du planlægger at bygge. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

Alkoholbevilling i Hvidovre kommune

Hvis du vil servere alkohol til dine kunder, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol uden denne alkoholbevilling. For at få alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Københavns Vestegns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her! 

 

Hvis du skal afholde et enkeltstående event i din virksomhed, hvor du gerne vil servere alkohol til dine kunder, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse får du tilladelse til at servere alkohol til dette enkeltstående event. 

 

Serveringsvirksomhed 

Når du starter serveringsvirksomhed, er der mange ting, du skal være opmærksom på, og der er mange bevillinger du skal have. Du skal have bevilling, hvis du vil servere alkohol, have udeservering eller vil udvide åbningstiderne også i Hvidovre.

 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Hvidore4. Arrangementer og events i Hvidovre
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.