Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Kapital til start og vækst i Jammerbugt

 

Langt de fleste almindelige iværksættere får deres finansiering på plads via en kassekredit og et etableringslån i en bank eller en sparekasse. Og den her du jo flere at vælge imellem i Jammerbugt.

 

Men for nogle iværksættere kan det give menig at søge tilført kapital fra investerings-firmaer, såkaldte Business Angels (private investorer) eller fonde mv.

 

Men der kan også være mulighed for at få kaution til lån... og i enkelte tilfælde tilskud. Jammerbugt er både med i områder, der giver mulighed for landdistriktstilskud og tilskud til omstilling af fiskeri erhvervet.

 

Kontakt Vækst Jammerbugt for at få gennemgået dine muligheder. Beskrivelserne nedenfor er ikke udtømmende, men dækker de mest almindelige ordninger.

 

Læs  iøvrigt afsnittet om finansiering af din nye virksomhed her!

 


 

 

LAG-midler:

LAG betyder egentlig Lokal Aktions Gruppe. Gruppen administrer nogle statslige midler, hvorved man har mulighed for at yde tilskud til forskellige projekter. Det er som iværksætter i Danmark meget sjældent man kan opnå direkte tilskud til anlægsudgifter. Men det kan faktisk lade sig gøre hos LAG.

 

LAG samarbejdet i Jammerbugt samarbejder med Vesthimmerland om et fælles program. Programmet har to overordnede målsætninger for programperioden, der går fra 2014-2020.

 

Det drejer sig om:

 

1. Etablering af nye attraktive arbejdspladser inden for erhvervslivet.
2. Udvikling af attraktive levevilkår og styrket bosætning.

 

Og det kræves at der skabes arbejdspladser i landdistrikterne i en af de 2 kommuner for at opnå tilskud.

 

Læs mere på hjemmesiden her!

 

Kontakt info: Tlf.  2057 9888, mail info@lag-jammerbugt-Vesthimmerland.dk. 

 

FLAG-midler:

Fiskeriafhængige kommuner, som fx. Jammerbugt Kommune har også del i en særlig ordning for tilskud til projekter, der har til formål at fremme job- og vækstskabende erhvervsudvikling inden for følgende temaer:

 

  • Etablering og udvikling af små virksomheder og mikrovirksomheder
  • Erhvervssamarbejde
  • Innovation
  • Fremme af diversificeringen af den maritime økonomi

Læs mere om FLAG-midlerne på Bolig- og Planstyrelsens hjemmeside her! 

 

 


 

SMV digital

SMV digital er en tilskudsordning til selv meget små og nye virksomheder. Du kan få tilskud til at bruge en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at udvikle din virksomhed digitalt. Der er 2 typer puljer en på 25.000 kr. og en på 100.000 kr. For at få de 25.000 kr. skal du ha’ CVR og være i drift med mindst 2 ansatte. Her er der krav om, at du udover at bruge tilskud til rådgivningen også deltager i mindst 3 workshops. Søger du de 100.000 kr. er der krav om du mindst har 2. mio. kr. i omsætning.

 

Begge tilskud skal medfinansieres enten med kontanter eller ved at du registrerer dit timeforbrug på ordningen.

 

Kontakt Erhvervshus Nordjylland eller Vækst Jammerbugt for at høre nærmere.

 


 

 

Nordjysk LånefondNordjysk Lånefond finansiering og iværksætterlån

En særlig nordjysk mulighed for at rejse kapital til dit iværksætterprojekt er Nordjysk Lånefond. Har du en nytænkende virksomheds idé og mangler du lige den sidste finansiering for at komme i mål med din kapitalfremskaffelse, så er Nordjysk Lånefond måske en mulighed for dig!

  

Kontaktoplysninger: Telefon 70 27 86 66 eller mail:info@nordjysklaanefond.dk

 


EIFO tilbyder finansiering til iværksættere og små virksomheder

 

Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) (Tidl. Vækstfonden)

EIFO er en fond, der er resultat af en fusion af flere statslige fonde, herunder Vækstfonden, som har haft mange tilbud til iværksættere og små virksomheder.

 

Formålet er at sikre fornyelse og vækst i det danske erhvervsliv ved at yde lån, kautioner mv. eller som de skriver at investere i de virksomheder, som Danmark ikke må gå glip af.

 

Og så har vi lige en kommentar fra Startinfo.dk:

 

Lad være med at blive forskrækket og tænke, "det er nok kun målrettet super talenter, international skalebare virksomheder, biotech landvindinger mv." Det er altså også for "almindelige" virksomheder med et kapitalbehov.

 

EIFO er fælles indgang for alle danske virksomheder med behov for risikovillig statslig medfinansiering. Det gælder både iværksætteren og SMV’eren. EIFO har en hel del "produkter på hylderne", men i det følgende skal vi kun beskrive de 2 mest relevante tilbud til iværksættere.

 

1. Vækstkaution

Ikke alle iværksættere har lige let ved at opnå lån eller tilstrækkeligt lån i deres eget pengeinstitut. Sådan har det altid været og det ændrer sig næppe. I nogle perioder er det sværere afhængigt af konjunkturerne (gode og dårlige tider) og i nogle periode kan næsten alt lade sig gøre. 

 

Men noget af det der gør det svært for iværksættere, er jo at man ingen historik har i virksomheden. Der er intet regnskab, så et lån bevilges stort set udfra forventninger om fremtiden og udfra tiltro til dig som person, din forretningsplan mv.

 

Og nogle gange er pengeinstituttet egentligt positive, men føler lidt det er en stor risiko, selvom de overordnet set tror på dit projekt.

 

I de tilfælde kan kaution fra EIFO være en super god løsning til at du kan få finansieret din opstart.

 

Kautionen kan være på op til 75% af lånesummen og den kan løbe i max. 10 år. Det koster så lidt... 1,5 % af lånebeløb i engangsudgift og 2% af lånebeløb i årlig præmie. 

 

Rent praktisk er det banken, der bevilger et lån til dig under forudsætning af kaution fra EIFO. 

 

Du kan se faktaark på Vækstkaution i pdf her!

 

2. Startlån

Der er tale om risikovillige lån til helt nye virksomheder. Kravene er at man har et færdigt produkt (eller serviceydelse) og der skal være et begyndende salg. Og så skal din virksomhed være ny! 

 

Du kan normalt låne mellem 400.000 kr. og 1,5 mio kr. 

 

Lånet ydes direkte fra EIFO til din virksomhed. Renten er lidt højere end normalt ved et banklån, men der er jo også tale om et risikovilligt lån på et tidspunkt, hvor du ikke er kommet ret langt.

 

Læs mere om lån til opstart af virksomhed her!

 

 

Kontaktinfo for EIFO i Nordjylland:

Aalborg, A. C. Olesens Gade 4, 2., 9000 Aalborg C

Tlf, 35 29 86 00, mail vf@vf.dk 

EIFO's hjemmeside kan du finde her!

 


  

Investorkapital fra en Business Angel

Danish Business Angels netværk tilbyder investering i iværksættervirksomheder

Har du et projekt med stort potentiale og måske tilsvarende risiko, som kræver mange penge for at blive realiseret? Så kan det være meget svært at finansiere det på traditionel vis via banken.

Der for kan en investor, som man ofte kalder en Business Angel, måske være løsningen.

 

Der er findes et netværk af Business Angels i Danmark. Danish Business Angels, som ofte kaldes DANban i daglig tale, er et netværk af 200 investorer. Det fungerer på den måde, at man efter en indledende proces med sekretariatet, får mulighed for at præsentere sin iværksættercase på et af de månedlige arrangementer i hhv. Aarhus og København.

 

Det skal naturligvis forberedes en del, men det kan du få hjælp til. Og på hjemmesiden er en meget grundig vejledning, så du bliver ikke bare kastet for ”løverne” uden forberedelse. Der investeres typisk mellem 500.000 kr. og 5. mio. kr. ofte som en pulje med flere investorer samlet.

 

Se mere om DANban på linket her: https://danban.org/ansoeg-om-funding/

 


 

Innovationsfonden

Innovationsfonden er sat i verden for at løfte strategiske forsknings- og innovationsprojekter i hele Danmark. Men de kan også støtte perspektivrige iværksætteridéer, og det er ikke alle idéer, der behøver at være fantastike nyopfindelser, der lægger verdensmarkedet ned.

 

Så tjek det. Måske kan din nye virksomhed komme med i puljen.

 

Innovationsfonden har mange tilbud men de mest oplagte for iværksættere er programmet Innobooster, som du kan læse om på linket her! 

 

Innovationsfonden har kontorer i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

Nedenfor kan du se en video om Innobooster, så bliv klogere på både vilkår, regler og selve ansøgningsprocessen hos Innovationsfonden:

 

 

 


 

Denne side om iværksætteri i Jammerbugt Kommune er støttet af Iværksætteruddannelsen, Digigraf Reklame og Tryk samt BDO (Tidl. Revisor Team Nord).

 


 

 

PARTNERE I JAMMERBUGT

KOMMUNE:

 Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen
 
BDO Revisionsfirma i Jammerbugt kommune

Digigraf Tryk og Reklame Pandrup Jammerbugt 6. Jammerbugt Kommune og andre myndigheder8. Sociale medier, gode links mv. i Jammerbugt
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.