Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Jammerbugt kommune og andre myndigheder

 

En indgang til kommunen

Jammerbugt kommune tilbyder erhvervsdrivende, herunder også kommende erhvervdrivende - altså iværksættere - een indgangsvinkel til kommunen.

 

Der er etableret et Kontaktinfo:

Telefon: 7257 8810
Mail: enindgang@jammerbugt.dk

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Det at drive virksomhed fra sin privatbolig kan nogle gange accepteres uden tilladelse fra Jammerbugt Kommune. Det gælder små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte. Altså egentlig bare et hjemmekontor.

 

Et lille tip!

 

Tjek med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder, der er lukket eller ”tvangsforflyttet” selvom der var tilladelse til liberal erhverv.

 

Og bor du til leje, så tjek at boligselskabet/udlejer ikke har restriktioner på din etablering. Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig.

 

Bor du i et boligselskab, skal du tjekke ding lejekontrakt og evt. kontakte boligselskabet. Ofte er boligselskaber ret restriktive med mulighederne for drift af erhverv.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse me dkommunen. Du skal tilmeldes Forsyning med henblik på vand, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder. VækstJammerbugt eller Jammerbugt Kommune kan henvise dig til hvem du skal tale med.

 

Er du på udkig efter en erhvervsgrund i Jammerbugt Kommune, er der muligheder i de 4 store byer Aabybro, Pandrup, Fjerritslev og Brovst. Se hjemmesiden her!

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naboer eller fx til fare for trafikken. 

 

Her kan du læse mere ved at følge linket til bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation!

 

 

Udover lokaler/bygning, kan der være andet du skal søge tilladelse til...

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse. Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Tjek den ud her!

 

Og på linket her! kan du få afklaret om din nye virksomhed skal registreres, eller den er så lille at den er omfattet af undtagelsesbestemmelserne.


 

 

PARTNERE I JAMMERBUGT

KOMMUNE:

 

Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen
 
BDO Revisionsfirma i Jammerbugt kommune
 
Digigraf Tryk og Reklame Pandrup Jammerbugt
 Link til mand og bil netværk for selvkørende arbejdskraft

 

 

 

Serveringsvirksomhed og evt. alkoholbevilling.

Jammerbugt Kommune er jo en af Danmarks største turistkommuner, så der er mange der etablerer en eller anden form for serveringsvirksomhed i kommunen.

 

Og til det hører der jo ret ofte et godt glas!

 

Men hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og der er en del regler om du ikke må ha' gæld til det offentlige mv.

 

Tilladelse søges via Nordjyllands Politi. Du kan finde ansøgningsblanket her! (åbner i pdf)

 

Blanketten sendes til Nordjyllands Politi. De har følgende mail adresse: njyl@politi.dk 

 

Kommunen vil gerne ha' lidt styr på restaurationssektoren, så der er derfor nogle regler du med fordel kan sætte dig ind i. Kommunen har blandt andet lavet nogle retningslinjer for det at opnå bevilling. Se dem her! 

 

Næsten alle de restauratører, der fysisk har mulighed for det, ønsker at etablere udeservering i sommerhalvåret. Forståeligt nok! Udeservering tilføjer din virksomhed mange ekstra m2 for en lille investering. Men husk at ta' kommunne med på råd! Det har de nemlig også tænkt på i Jammerbugt kommune, så tjek lige deres regler her! 

 

For selv om 80 stole med borde og parasoller ikke nødvendigvis koster en formue, så er det jo dumt at købe, hvis ikke du må sætte dem op!

 

Udbud i Jammerbugt Kommune

Måske kan du blive leverandør til kommunen...

 

Jammerbugt kommune er ikke "blot" en myndighed, der holder øje med byggeri, lokalplaner og regler... Kommunen er også en stor arbejdsplads og udbyder af service i forbindelse med pasning og undervisning af børn, drift af ældrecentre, og mange andre funktioner af velfærdsmæssig karakter.

 

Hertil kræves mange varer og serviceydelser. Måske kunne du levere noget af det? Du kunne starte med at registrere dig på kommunens leverandørliste og ellers tjekke aktuelle udbud på Jammerbugt Kommunes udbudsportal her!

 


 

 

Denne side om iværksætteri i Jammerbugt Kommune er støttet af Iværksætteruddannelsen, Digigraf, Revisor Team Nord samt Mand & Bil Netværk for handymen og håndværkere.

 

 

 

 
4. Er du elev eller studerende i Jammerbugt?6. Kapital til start og vækst i Jammerbugt
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.