Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Kalundborg Kommune og andre myndigheder

 

Lovgivningen gælder i hele landet, men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer Kalundborg kommunekontortil parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Tag en snak med Kalundborgegnens Erhvervsråd, hvis der er noget, du er i tvivl om. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rigtige forvaltning i kommunen. 

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Vil du drive virksomhed fra din egen bolig, kan det lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. Eksempler på de liberale erhverv er frisør og kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor og lignende. Vi anbefaler, at du snakker med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Virksomheder er nemlig før kommet i klemme og er tvangsflyttet eller lukket på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv. 

 

Der er nogle forhold, der skal overholdes, for at du må drive erhverv fra egen bolig: 

  • Du skal selv bo i boligen, som du driver erhvervet fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden 

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget 

  • Parkering skal foregå på egen grund

Bor du til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive virksomhed fra egen bolig. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du spørge din udlejer om lov. 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med din revisor eller skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver erhverv fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du vil leje eller købe eksisterende erhvervslokaler, skal du være opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver det byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervslokaler, der er til salg her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil bygge egne lokaler, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må ikke påbegynde byggeriet, før du har fået byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan hurtigt bliver komplekst at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at få en forhåndsdialog hos kommunen, hvor du kan få svar på dine spørgsmål og sat de rette rammer om din byggesagsansøgning.

 

Det kan være rigtig smart at booke en forhåndsdialog, da der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. En forhåndsdialog er gratis og er derfor en god mulighed for at få helt styr på din ansøgning, så gebyret ikke bliver unødvendigt højt. Gebyret beregnes efter pr. påbegyndt time.

Vær opmærksom på, at der ligger nogle lokal- og kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. Tag derfor et kig på disse, når du planlægger at bygge. 

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervsgrunde, der er til salg her

 

Regler for skiltning i Kalundborg kommune

Vær opmærksom på reglerne om skiltning. Vi har ikke kunnet finde noget på kommunens hjemmeside om reglerne vedr. skiltning, men det betyder ikke du bare kan gøre, hvad du synes er bedst. Med mindre du er meget sikker på reglerne, vil vi derfor opfordre dig til at kontakte Kalundborg kommune.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling i Kalundborg Kommune

Hvis du vil servere stærke drikke (herunder vin og øl) til dine kunder, skal du søge om alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol, uden at have denne alkoholbevilling. Du skal være fyldt 21 år for at søge om alkoholbevilling. Hvis du har en uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal afholde enkeltstående arrangement, hvor der sælges alkohol, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Serveringsvirksomhed 

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed, er der flere bevillinger, du kan søge. Udover alkoholbevilling skal du have tilladelse til at udvide åbningstiden. Den almindelige lukketid i Kalundborg er mellem kl. 02.00 og kl. 05.00. Du kan søge om tilladelse til at udvide åbningstiden. 

 

Udbud i Kalundborg Kommune

Måske kan du blive leverandør til Kalundborg kommune. Kommunen er jo en stor organisation, der har ansvar for drift af mange institutioner og dermed ret store indkøb. Læs mere om at være leverandør til kommunen her!

 

 

 

 
2. Arrangementer og events i Kalundborg4. Er du elev eller studerende i Kalundborg?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.