Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Kolding Kommune og andre myndigheder 

 

Skal Kolding kommune godkende din virksomhed?

Det kan man ikke svare entydigt på, men det kan godt være tilfældet. Det afhænger af hvad du vil etablere og ikke mindst hvor - altså konkret i forhold til dine lokaler.

 

Kolding kommune har jo stort set samme regelsæt som alle andre kommuner i landet.. Men der kan sagtens være forskelle i regler om eksempelvis parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandling og meget mere.

 

Business Kolding er et godt sted at starte for at få svar på dine spørgsmål. Kan de ikke hjælpe dig, kan de henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan drive liberale erhverv fra din egen bolig, hvilket ikke kræver byggetilladelse. Du skal dog registrere i BBR hvor mange værelser i boligen, der ændres til erhverv. Liberale erhverv er erhverv som læge, advokat, frisør, dagpleje, klinik, revisor, tegnestue og tilsvarende.

 

For at drive erhverv i egen bolig skal følgende kriterier opfyldes: 

  • Ejeren af virksomheden skal bo i boligen

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Erhvervsdelens areal er mindre end beboelsesdelen

  • Erhvervsdelen skal placeres i samme bygning som boligen

  • Parkering skal foregå på egen grund

I nogle områder er der lokalplaner, der afgør muligheden for at etablere erhverv i hjemmet. Hvis der ikke er lokalplaner, er det som regel altid muligt at drive virksomhed i egen bolig. Det kommer dog an på, hvilken type bolig, du bor i. I det fleste boligselskaber er det som udgangspunkt ikke muligt at drive erhverv fra hjemmet. Bor du til leje, skal du spørge udlejer for at få tilladelse.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe eksisterende erhvervslokaler i Kolding, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Hvis du ønsker at ændre erhvervslokalets aktivitet, skal du have byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændre butikslokaler til en café.

 

Skal du have byggetilladelse, søger du ved Byg og Miljø.

 

Det kan være en god idé at booke en forhåndssamtale med en byggesagsbehandler, så du er sikker på, at du ansøger korrekt - og om det overhovedet er nødvendigt at søge om byggetilladelse. Du skal være opmærksom på, at der opkræves gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen

 

Der er nogle lokal- og kommuneplaner, der også er afgørende for dit køb eller leje af erhvervslokaler.

 

Du kan se hvilke kommunale bygninger, der er til salg her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der altid er bygninger til salg.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge dine egne lokaler, skal du altid have en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. På Byg og Miljøs hjemmeside kan du se, hvad din ansøgning skal indeholde, så din ansøgning indeholder de korrekte informationer. Du besøger Byg og Miljøs hjemmeside her

 

Det kan være en god idé at booke et møde med en byggesagsbehandler, hvor du kan få vejledning i forbindelse med din byggesag, så alt forløber, som det skal. Du kan booke et møde her

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Gebyret beregnes fra en timetakst i forhold til hvor lang tid, det tager at behandle byggesagen. Derfor er det en god idé, at have alle korrekte dokumenter klar, så gebyret ikke stiger og stiger.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

 

Alkoholbevilling i Kolding Kommune

Hvis du vil drive virksomhed, hvor der serveres alkohol til kunderne, skal du have en alkoholbevilling. Uden en alkoholbevilling må du på ingen måde servere alkohol til dine gæster. For at få alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen, kan du også søge alkoholbevilling.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydøstjyllands Politi. Du finder blanketten her

 

Hvis du vil servere alkohol til enkeltstående arrangementer som festival, koncert eller lignende, skal du søge om lejlighedstilladelse.

 

Serveringsvirksomhed

Hvis du vil starte serveringsvirksomhed i Kolding Kommune, kan du med fordel læse restaurationsplanen! I restaurationsplanen finder du alt, du skal vide om alkoholbevillinger, åbningstider, udeservering, markedsføring og meget mere. Du finder restaurationsplanen her! (åbnes i PDF) 

 

Vil du have udendørsservering i din restauration, kræver dette tilladelse fra kommunen. Dette gælder uanset, om serveringen foregår i egen gårdhave eller på kommunens fortove. Udendørsservering kræver altid tilladelse.

 

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle steder, det er tilladt at starte serveringsvirksomhed i Kolding. Dette kan blandt andet skyldes, at der er en for stor koncentration af visse typer restaurationer i det pågældende område. Derudover kan det også fremgå af de enkelte lokalplaner, at der ikke er tilladelse til restaurationer i området. Du kan se i hvilke områder, du må og ikke må drive restauration her

 

 

PARTNERE I 

KOLDING

KOMMUNE:

 

 FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Kolding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Kolding5. Er du elev eller studerende i Kolding?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.