Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
MENU

Kræver det en uddannelse at blive selvstændig bedemand?

Der er ikke et krav om, at man har en konkret uddannelse, hvis man ønsker at bedemand. Det er gældende, uanset om man vil ansættes eller drive sin egen forretning.

Har du gjort dig tanker om at starte en bedemandsforretning, er der derfor intet, der stopper dig. Det er nemlig ikke et krav, at du har en bestemt uddannelse, for at kunne gøre det.

Det er der mange, der tror, at man skal have, men sådan forholder det sig ikke. Det betyder dog ikke, at man ikke kan uddanne sig inden for området, hvis man ønsker.

 

Danske Bedemænd har udviklet en uddannelse

På trods af, at det ikke kræver en formel uddannelse at være bedemand, kan det være en god idé at uddanne sig. Det er nemlig et helt nyt område, man kaster sig ud i.

Heldigvis kan det godt lade sig gøre, hvis man ønsker det. Hos organisationen Danske Bedemænd har de nemlig udviklet en privat uddannelse, man kan gennemføre.

Her skal du dog være opmærksom på, at det er en selvbetalt uddannelse, der ikke er SU-berettiget. Er man ikke medlem af Danske Bedemænd, koster det 25.000 kroner at tage deres uddannelse.

 

Selvstændig bedemand med eller uden uddannelse

 

Er ikke noget for alle

Der bør ikke herske tvivl om, at det at arbejde som bedemand ikke er noget for alle.  Overvejer du at kaste dig ud i det, skal det derfor ske med stor omhu.

Hvis du er typen, der har det svært med døden, eller du har svært ved at skulle have at gøre med personer, der er ramt af sorg, er jobbet som bedemand næppe noget for dig.

Inden du kaster dig ud i at starte din egen forretning som bedemand, bør du derfor tage dig tid til at overveje, om det er det rette for dig.

 

Overvej at starte med ansættelse

Inden du kaster dig ud i at starte din egen forretning som bedemand, bør du overveje en periode som ansat først. Dermed kan du undersøge, om det faktisk er noget for dig.

Det kan ikke udelukkes, at du f.eks. skal være med til at arrangere en begravelse i Århus, og du herefter finder ud af, at det faktisk ikke er et job, der tiltaler dig.

Har du på dette tidspunkt allerede startet din forretning, vil du ikke blot have investeret en masse penge, men også tid, hvilket du kunne have undgået, ved først at være ansat et sted..

 

 Artikler om iværksætteri skrevet af samarbejdspartnere

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.