Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Læsø Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere ønsker at starte med at drive virksomhed fra hjemmet. Det kan du også, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis revisor, advokat, konsulent og lignende. Det er desuden også tilladt at drive frisør fra hjemmet. Der er nogle regler, der skal overholdes, hvis du drive virksomhed fra hjemmet: 

 

-       Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra 

-       Der må ikke være ansatte i din virksomhed 

-       Virksomheden må ikke være til gene området 

-       Parkering i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund

 

Vi har erfaringer med, at der kan være flere opfattelser af de liberale erhverv. Derfor anbefaler vi, at du spørger Læsø Kommune om deres opfattelse af de liberale erhverv. På den måde kommer du og din virksomhed ikke i klemme. 

 

Bor du til leje i boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive virksomhed fra boligen. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du huske at få tilladelse fra din udlejer til at drive virksomhed i boligen. 

 

Et lille tip: Tag lige en snak med din revisor eller skatterådgiver, hvis du vælger at drive virksomhed fra hjemmet. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold, som kan have betydning. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan med fordel leje eller købe eksisterende erhvervslokaler på Læsø. Du skal dog være opmærksom på, at du skal søge om byggetilladelse, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du ændrer eksempelvis cafélokaler til butikslokaler, eller bolig til erhverv. Her skal du også være opmærksom på lokalplanerne, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv i området. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil bygge lokaler til at drive virksomhed i, skal du altid søge om byggetilladelse. Du må nemlig slet ikke begynde byggeriet, før byggetilladelsen er i hus. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Det kan være kompliceret at søge om byggetilladelse. Du kan læse meget mere om byggetilladelser, og hvad ansøgningen skal indeholde på Læsø Kommunes hjemmeside lige her

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. 

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling på Læsø

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have gæld til det offentlig.

 

Tilladelse søges via Nordjyllands Politi. Du kan finde ansøgningsblanket her! 

 

Blanketten sendes til Nordjyllands Politi. De har følgende mail adresse: njyl@politi.dk 

 

Offentlige udbud på Læsø 

Måske kan du blive leverandør til Læsø Kommune... Det er ikke altid, der er udbud, og heller ikke altid, der skal ske en egentlig udbudsforretning.

 

Opgaver på mellem 50.-100.000 kr. til 500.000 udbydes ved at indhente tilbud. Du bør derfor kontakte kommunen, så de er opmærksomme på de ydelser du kan levere. Du kan læse lidt mere om indkøbspolitikken på kommunes hjemmeside her!

 

 

 

PARTNERE

PÅ LÆSØ:

 Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen iværksætterkursus1. Iværksætterrådgivning i Læsø Kommune3. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Læsø
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.