Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Lokale iværksættere i Rødovre

 

Iværksættergejsten og skabertrangen er vigtigt for Danmark, både for landets ve og vel, men også for menneskers mulighed for at realisere deres drømme og interesser. Og det vil vi meget gerne være med til at hylde her på Startinfo.dk.

 

Nedenfor finder du den første artikel om et par lokale iværksættere i Rødovre Kommune.

 

Karl-Magnus og Christian har etableret Helstrand Smedje, der laver stålkonstruktioner, boliginventar og andre specialopgaver både for privat- og erhvervskunder.

 

Denne artikel er udarbejdet sammen med vores samarbejdspartner BizzUp.dk

 

Iværksætterartikel om Helstrand smedje i Rødovre

 

Fakta: 

Firmanavn: Helstrand Smedje

Indehaver: Karl-Magnus Helstrand og Christian Ahrens

Adresse: Bjerringbrovej 44, 2610 Rødovre

Telefon: 53 70 14 77

E-mail: Info@helstrand-smedje.dk

Hjemmeside: https://www.helstrand-smedje.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/pg/Helstrandsmedje

 

 

Når man hører ordet ”smedje”, så forestiller de fleste sig nok et mørkt værksted med ild og en mand i 50’erne, beskidt af sod, der står og hamrer så det gnister og bukker stål foran sin esse. Men det er stik modsat hvordan det ser ud hos Helstrand Smedje i Rødovre.

Karl-Magnus Helstrand på 27 og Christian Ahrens på 30 mødte hinanden på maskinmesterskolen for seks år siden. Men efter 2,5 år fandt de ud af, at maskinmester ikke vejen for dem. De kunne ikke tåle at sidde stille. I dag driver de Helstrand Smedje og de kan stadig ikke sidde stille.

 

Helstrand SmedjeBrusekabiner i stål og boligindretning i NewYorker stil fra Helstrand Smedje

Christian og Karl-Magnus vendte begge tilbage til deres gamle erhverv, men så krydsede deres veje igen. De ville starte deres eget. ”Jeg gik intenst i lærer under Karl, som lærte mig alt hvad med jeg ved om smedearbejde” fortæller Christian. ”Når man brænder for det, er det jo nemt at lære.” Det med at ikke at kunne sidde stille og brænde for arbejdet, og ikke mindst resultatet, viser sig i drengenes arbejde og resultater. ”Vi ser rigtig mange andre der tegner og tegner og så kan det måske slet ikke lade sig gøre at føre det ud virkeligheden. Vi tegner en lille smule, men vi skal i gang med at bygge. Vi elsker, at vi kan komme i gang med at lave opgaven og få materialerne mellem hænderne.

 

Vækst gav pladsmangel

”Vi startede i en 40 fods container. Her stod vi og lavede bordben til møbelbutikker i København. Vi tjente ikke mange penge, og dem vi tjente, gik til udstyr og maskiner” fortæller Christian. Rammerne blev hurtigt for små og de fik nye lokaler hos en smedje i Rødovre. Men under et år efter, var de igen i bekneb med plads. ”Vi flyttede fra 90 m2 til 500 m2, men kun lige over på den anden side af vejen. Vi var Karl-Magnus, jeg og en lærling og nu havde vi brugt alle vores penge igen, men det var nødvendigt, hvis vi skulle vækste”, fortæller Christian. I dag er de 6 mand og det er mangel på flere dygtige folk, som er udfordringen nu, hvis virksomheden skal følge med efterspørgslen.

 

Helstrand smedje sælger trapper, møbler, hylder og alle mulig andre stålprodukter til private og erhverv.

 

Ta’ ansvar - også samfundsansvar!

Hos Helstrand Smedje har samfundsmæssigt ansvar en høj prioritering og det at de mangler folk gav muligheden for at gøre en forskel. I 2017 ansatte de en fyr ved navn Napoleon fra Eritrea i Afrika. ”Han kunne hverken engelsk eller dansk. Det hele foregik på tegnesprog. Han var heller ikke uddannet smed. Så det har været udfordrende” fortæller Christian. Napoleon startede i virksomhedspraktik og så i løntilskud. Nu er han så ansat i smedeforretningen. I starten gik han på sprogskole, men nu lærer han det dansk, som hans kollegaer går og lærer ham. ”Hans første opgave var at lære at skære stål ud på saven og bruge målebåndet. I dag står han og laver stort set det samme som de andre smede – både omfattende og svære opgaver” lyder det fra den stolte arbejdsgiver.

 

Din største fjende er dig selv

De har svært ved at finde folk, der er masser af ordre i bogen, men hvordan ser fremtiden egentlig ud i smedeforretningen?

”Lige nu er vi et sted hvor kreativiteten bliver lagt lidt til side. Vi bruger rigtig meget af tiden på ledelse, tilbud, opgaver – kort sagt drift. Vi arbejder på hvordan kan vi bibeholde det kreative. Vi skal have erstattet os selv på mange af de administrative opgaver” fortæller Christian, som kan se et mønster, som han ved han skal bryde. ”Da jeg var i lærer, husker jeg, at min mester altid havde travlt og lavede alt selv. Jeg tænkte den gang ”hvorfor ansætter du dig ikke ud af det dér”, men nu kan jeg se, at jeg gør præcis det samme” slutter Christian.

 

 

 


Siderne om iværksætteri i Rødovre Kommune præsenteres i samarbejde med itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops.

 

PARTNERE I RØDOVRE KOMMUNE: 

ITN Vision Software til webshops 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Rødovre5. Rødovre Kommune og andre myndigheder
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.