Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune og andre myndigheder

Mange iværksættere tænker ikke rigtig over myndighederne i forbindelse med start af egen virksomhed. Jo, man skal registreres hos cvr, moms, skat mv., men så er det også ofte det. Ellers kan der vel ikke være noget...?

 

Men "jo", det kan der faktisk. Måske skal du tjekke hos Mariagerfjord kommune inden du starter. Og  Mariagerfjord Erhvervsråd kan sikkert henvise dig til den rigtige medarbejder eller forvaltning.

 

Nedenfor har vi beskrevet nogle af de mest almindelige emner, du bør overveje at kontakte kommune vedrørende. Men bemærk! Listen er ikke nødvendigvis dækkende for din virksomhed.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig uden tilladelse fra Mariagerfjord Kommune. Det gælder små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt uden du må ha’ ansatte.

 

Det er en god idé at tjekke med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberal erhverv”, som du har! Der er virksomheder, der har måttet lukke, selvom der var tilladelse til liberal erhverv. Bor du i et lejemål, så tjek din lejekontrakt og at udlejeren (boligselskabet) ikke har restriktioner på etablering og drift af virksomhed.

 

Hvis du bor i fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere klinik eller lign. Men du må forvente nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig. Bor du i et boligselskab, skal du tjekke ding lejekontrakt og evt. kontakte boligselskabet. Ofte er boligselskaber ret restriktive med mulighederne for drift af erhverv.

 

Og som Mariagerfjord Kommune selv skriver på hjemmesiden - hvis man leder lidt - så kan "De fleste virksomheder etableres uden miljøgodkendelse eller forhåndsanmeldelse".

 

Men kommunen anbefaler, at man udfylder og indsender et anmeldelsesskema forud for etablering af virksomheden. Så det er nok en god idé! Det skema kan du se her!

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse, og flere andre ting på plads i forbindelse me dkommunen. Du skal tilmeldes Forsyning med henblik på vand, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at får det hele på plads ved de relevante myndigheder. Mariagerfjord Erhvervsråd eller Mariagerfjord Kommune kan henvise dig til hvem du skal tale med.

  

Skal du købe en grund til formålet kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Mariagerfjord Kommune her!

 

Virksomhedsservice

Mariagerfjord kommune tilbyder hjælp til meget af det "bøvl", der kan være med at ansatte og fastholde medarbejdere i en virksomhed:

 

-> Rekruttering af nye medarbejdere fra ind- og udland
-> Fastholdelse af medarbejdere
-> Uddannelse og opkvalificering af medarbejdere
-> Hurtigere refusion af løntilskud, rotationsydelse, voksenlærlingetilskud m.m.
-> Hjælp til virksomheder der er i krise eller lukningstruet

 

 Se nærmere på Virksomhedsservices hjemmeside her!

  

Lokaler og bygning er ikke det eneste du måske skal søge tilladelse til...

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling

Hvis du vil drive en virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området) og du må ikke have gæld til det offentlig på mere end 50.000 kr.

 

Det er i sidste instans Bevillingsnævnet i Mariagerfjord Kommune, der skal give dig tilladelse. Men du skal starte med at søge via Nordjyllands Politi. Du kan finde ansøgningsblanket og flere oplysninger om hvordan man for en spiritusbevilling her!

 

Blanketten sendes til Nordjyllands Politi. De har følgende mail adresse: njyl@politi.dk 

 

 

Serveringsvirksomhed

Oplysninger mangler pt.!

 

Offentlige udbud i Mariagerfjord Kommune:

Måske kan du blive leverandør til kommunen... Mariagerfjord Kommune er ikke kun et sted, hvor man skal søge tilladelse til alt muligt. Det er også en stor organisation som driver børnehaver, skoler, ældrecentre, reparerer vej og vedligeholder grønne arealer mv. Til brug for det skal der købes rigtig mange varer og tjenesteydelser hos private virksomheder. 

 

Måske kunne du levere noget til kommunen? Man har lavet en ret enkel på model, hvor man som virksomhed kan skrive sin mail på kommunens hjemmeside, og så får man automatisk tilsendt mail, når der er nye udbud. 

 

Udover det så er Mariagerfjord Vand A/S og Forsyningsselskaberne i 5 andre kommuner ejer i fællesskab serviceselskabet Shared A/S. Deres udbudsplaner kan du se på linket her!

 

 


 

 

Siderne om iværksætteri i Mariagerfjord er støttet af Graphia Reklame, Revisionsfirmaet Beierholm samt Iværksætteruddannelsen.

 

 

PARTNERE i MARIAGERFJORD

KOMMUNE:

 

Link til Graphia Reklame

 

 

 

 

 

 

Revisionsfirmaet Beierholm Vi skaber Balance Hadsund Hobro Mariagerfjord

 Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen

 

 

 

 
5. Er du elev eller studerende i Mariagerfjord?7. Kapital til start og vækst Mariagerfjord
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.