Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Er du elev eller studerende på Mors?

 

NYHED: Vi har en Dansk verdensmester! 

De danske gymnasielever Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen, der alle står bag Bubbles, vinder global entreprenørskabskonkurrence med innovativ opfindelse til ADHD-børn.

 

Verdensmester i entreprenørskab er Bubbles fra Herningholm Erhvervsskoler og Gymnasier

Bubbles sammen med deres lærer Henrik Graversen

 

Bubbles har udviklet lydtætte læringsbobler til børn, der har svært ved at bevare fokus i undervisningen. teknologisk løsning, der fjerner støj fra omgivelserne, så børn og unge med ADHD og ADD lettere kan koncentrere sig i skolen. Ved hjælp af støjreducerende hovedtelefoner og en mikrofon på læreren skaber Bubbles’ system et fordybelsesområde for eleverne, hvor de kun kan høre lærerens stemme og ikke forstyrrende snak eller støj fra klasselokalet.

 

Danske Bubbles bestå af 3 HHX og HTX-gymnasieelever fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. I 2020 vandt de både det danske og det europæiske mesterskab i entreprenørskab og repræsenterede derfor Europa til De La Vega Global Entrepreneurship Award.

 

Du kan se Bubbles hjemmeside her!

 

 

 

 

 

Edision Opfinderkonkurrence

I grundskolen - altså en folkeskole eller en friskole - kan man også deltage i Edison-projektet, som er en landsdækkende opfinder-konkurrence. Målgruppen er elever i 6. og 7. klasse og det kan klart anbefales at deltage. Man tror måske ikke 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk. Indrømmet! Konkurrecen fører ikke til mange nye patenter, men det fører til glade videbegærlige elever. der udfordrer traditionel tankegang på en kreativ måde.

 

Se mere om EDISON Opfinderkonkurrence her!

 


 

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

 

Der er taleom et program , der udfordrer og styrker elevernes innovative og entreprenørielle kompetencer. Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer over for lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver eleverne nogle nye færdigheder, det gør dem handlekompetente og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 


 

Nordjyske Nyskabere 2021Nordjyske Nyskabere logo

Går du på en ungdomsuddannelse på Mors? Så bør din uddannelse være med i Nordjyske Nyskabere. Er I ikke det, er det jo en klar fejl!

 

Så er det med at komme igang med at plage dine undervisere på skolen!

 

Nordjyske Nyskabere er en super fed innovationskonkurrencen, hvor jeres team dyster mod hold af andre unge fra de nordjyske ungdomsuddannelser i idéudvikling, præsentation og eksekvering.

 

Det foregår over en periode på cirka 4 måneder.


Første skridt på vejen er en indledende workshop med overnatning i Tranum. Jeres hold arbejder med ideen. Hvis I er seje, går I videre i konkurrencen.

 

Herefter følger semifinale og ikke mindst finalen, hvor de 5 bedste hold skal dyste om titlen som årets Nordjyske Nyskabere. I hele perioden arbejder I med jeres idé, videreudvikler og præsenterer for dommerne.

 

Og så er der super præmier til vinderne og 2. og 3. pladsen.

 

Se linket til hjemmesiden her! 

Eller facebooksiden her!

Eller se tonsvis af billeder på Instagram!

 

Eller læs artikel om de tre drenge fra Morsø Handelsgymnasium, der i 2013 vandt Nordjyske Nyskabere med deres idé om en billig alkolås kaldet "Alko-Key". Låsen er en forenklet alkolås, der skal forhindre at folk kører bil, når de har drukket for meget. Se artiklen her på TVMIDTVEST's hjemmeside her!


 

 

PARTNERE

I MORSØ KOMMUNE:

Revision Limfjord - bogføring og revision  

 

 

 
Logo Infolinkkurser og iværksætteruddannelsen iværksætterkursus

 

 

 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt!

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende.

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer må din omsætning ikke være over 50.000 kr. og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt.

 

Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her! 

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

Fonden har en Nordjysk afdeling, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder i Nordjylland, Lene Lund

+45 92 44 17 99, lenlun@ffe-ye.dk

  

Og Link til FFE's regionale hjemmeside er her! 

 


 

Denne side om iværksætteri på Mors er støttet af Revision Limfjord - bogføring og revision samt Iværksætteruddannelsen.

 

 

 

 

 

 

 
3. Arrangementer og events på Morsø5. Morsø Kommune og andre myndigheder
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.