Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 

Næstved Kommune og andre myndigheder

 

Skal du søge tilladelse hos Næstved Kommune?

Lovene gælder jo som udgangspunktet alle i hele landet. Men der er nogle kommunale forskelle, når det kommer til blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger. Vi forsøger at besvare nogle af dine spørgsmål her på siden.. Ellers er Næstved Erhverv et godt sted at starte. Hvis ikke de kan besvare dine spørgsmål, kan de helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive din virksomhed fra din egen bolig, kan dette lade sig gøre, hvis der er tale om et liberalt erhverv. Eksempler på liberale erhverv er frisør, revisor, ejendomsmægler, advokat, kosmetolog og lignende. Det kan være en rigtig god idé at tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at der har været forskellige forståelser af liberale erhverv, og virksomheder er kommet i klemme.

 

Der er dog nogle forudsætninger for, at du må drive erhverv fra hjemmet. Forudsætningerne er:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Der må ikke være skilte ud over navneskilte

  • Parkering skal ske på egen grund

  • Erhvervet må maks udgøre 50 m2 og må maks optage 25% af boligarealet

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

Hvis du bor til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt i drive erhverv i boligen. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du spørge din udlejer om tilladelse.

 

Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, der kan ændrer sig i forbindelse med etableringen af erhverv i egen bolig. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med en skatterådgiver eller revisor.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vil du leje eller købe lokaler til din virksomhed, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse. Hvis aktiviteten i lokalerne ændres, skal der søges om byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændrer café til butik, skal du søge om byggetilladelse.

 

Du skal være opmærksom på, at der er lokal- og kommuneplaner, der er afgørende for, om du må drive erhverv i nogle områder. Derfor er det en god idé at tage et kig på disse!

 

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge din kommune.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du selv bygge lokaler til din virksomhed, skal du altid søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være kompliceret at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at få en forhåndsdialog med kommunen, hvor de kan besvare de spørgsmål, du må sidde med i forbindelse med ansøgningen om byggetilladelse. Ved at få afklaret dine eventuelle spørgsmål kan du spare både tid og penge i forbindelse med byggesagsbehandlingen.

 

Der er nemlig nogle gebyr i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Gebyret afregnes på timebasis. Derfor er det en god idé at have helt styr på ansøgningen, så byggesagsbehandlingen ikke koster mere end højest nødvendigt.

 

Du skal være opmærksom på, at der er lokal- og kommuneplaner, der er afgørende for, hvad du må bygge, og om du overhovedet må bygge i bestemte områder.

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg i Næstved kommune her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der altid er ledige grunde.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Næstved

Vil du servere alkohol for dine kunder i din virksomhed, skal du have en alkoholbevilling. Du må ikke servere alkohol, hvis du ikke har denne bevilling. For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du er uddannet indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du dog kun være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Du finder blanketten og en del mere information ved at følge linket her

 

Hvis du skal holde et enkeltstående arrangement i din virksomhed, hvor du ønsker at servere alkohol for dine kunder, skal du have en lejlighedstilladelse.

 

Serveringsvirksomhed i Næstved

Vil du starte serveringsvirksomhed, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Der er en række bevilling og tilladelser, du skal have i forbindelse med servering af alkohol, udendørsservering og udvidet åbningstider.  

 

 

 

 
3. Arrangementer og events i Næstved5. Er du elev eller studerende i Næstved?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.