Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyborg Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Som ny iværksætter kan det være smart at drive din virksomhed fra egen bolig, men det kan kun lade sig gøre, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomhed – eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Det er også tilladt at drive frisør fra hjemmet. Der er dog regler, der skal overholdes, når du driver virksomhed fra hjemmet. Reglerne er: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som virksomheden drives fra 

-      Der må ikke være ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området

-      Parkering skal foregå på egen grund 

 

Der kan dog være forskellige opfattelser af de liberale erhverv. Derfor anbefaler vi altid, at du tager en snak med din kommune, hvis du overvejer at starte virksomhed op i hjemmet. Der er før virksomheder, der er kommet i klemme og er tvunget til at lukke eller flytte. 

 

I din kommune ligger der nogle lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv i netop dit område. Så det kan altså være en rigtig god idé lige at tage et kig på disse. 

 

Vi anbefaler også, at du tager en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du vælger at drive erhverv fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vidste du, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, selvom du kun skal leje eller købe eksisterende lokaler? Det skal du, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil altså sige, hvis du køber eller lejer cafélokaler og laver det til butikslokaler, kræver det tilladelse fra kommunen gennem en byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Husk også at tjekke lokalplanerne for området. De kan være afgørende for, om du overhovedet må drive erhverv i området – og hvilke typer af erhverv. 

 

Du kan se hvilke erhvervslokaler, der er ledige i Nyborg her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Du skal altid søge om byggetilladelse, når du vil bygge lokaler til at drive virksomhed fra. Du må ikke begynde at bygge, før du har byggetilladelsen. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Inden du søger om byggetilladelse, tilbyder Nyborg Kommune, at du kan få en forhåndsdialog. Det kan være rigtig smart, hvis du har svært ved at gennemskue ansøgningen og alt det, den skal indeholde. Det kan både spare dig og byggesagsbehandleren unødig forsinkelse. Derudover kan det også spare dig penge. Der pålægges nemlig et gebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag, og gebyret beregnes på timebasis. 

 

Du kan se hvilke erhvervsgrunde, der er ledige i Nyborg Kommune her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Går du og overvejer, om du skal starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer? Eller er du måske allerede i gang? Uanset hvad skal du huske, at din virksomhed næsten altid skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Det er nemlig ikke nok kun at registrere den hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Det er dog ikke altid, det er nødvendigt at registrere din virksomhed. Der er nogle tilfælde, hvis virksomhedens aktivitet med fødevarer ligger i det private eller på en bagatelgrænse, hvor det ikke er nødvendigt at registrere din virksomhed. Det er for eksempel ikke nødvendigt at registrere en dagplejer. Hvis du er det mindste i tvivl, om din virksomhed skal registreres eller ej, har Fødevarestyrelsen lavet en hurtig test, så du nemt kan finde ud af det. Du finder testen her

 

Når du driver virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, er der virkelig mange ting, du skal være opmærksom på. Og det ved Fødevarestyrelsen godt. Derfor har de lavet en Startpakke, hvor du kan blive klædt godt på til drive fødevarevirksomhed. Du kan blive klogere på både hygiejne, egenkontrol, registrering og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Vil du gerne servere alkohol i din virksomhed? Det kræver hvert fald en alkoholbevilling! Du må nemlig slet ikke servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Fyns Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkeltstående arrangementer, hvor du serverer alkohol, skal du faktisk også have tilladelse – men her en lejlighedstilladelse. Med lejlighedstilladelsen får du kun tilladelse til at servere alkohol til det enkelte arrangement. 

 

Offentlige udbud

Vil du gerne være leverandør til Nyborg Kommune? Så kan du se aktuelle udbud her

 

 3. Arrangementer og events i Nyborg5. Er du elev eller studerende i Nyborg?
Startinfo.dk ApS
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.