Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Odense er en fed studieby med mange tilbud om iværksætteri, som en del af undervisningen

(Fotograf: Jens Wognsen. Foto venligst udlånt af UCL Lillebælt)

 

 

Odense|Er du elev eller studerende i Odense kommune? 

 

 

Entrepreneurship / iværksætter i Odense | En kort indledning:

I Odense er der som bekendt mange iværksættertilbud , og det gælder også de såkaldte "entrepreneurship" tilbud fra uddannelsessektoren. Odense er en stor studieby med virkelig mange studerende og uddannelsesretninger. 

 

For at læse om det, der passer bedst til dig eller til dit kommende uddannelsesvalg, så klik nedenfor på det, der passer bedst til der, hvor du er nu:

 

Arbejd med dit eget startup projekt med udgangspunkt i et studentervæksthus.

I forbindelse med en del uddannelsesinstitutioner kan man som studerende være heldig at få adgang til et iværksættermiljø - et studentervæksthus.

 

Måske er der et i din kommune eller i en nabokommune, hvor du kan etablere din startup og få sparring og inspiration fra andre unge iværksættere. En af Startinfo's gode samarbejdspartnere, Kooperationen, har lavet et oversigtskort over studentervæksthuse i Danmark.

 

Se oversigten her!

 

Er du elev i Folkeskole eller Friskole i Odense kommune?

Som elev i Folkeskolen er der faktik muligheder for at fordybe dig i iværksætteri og innovation, men du skal nok lige selv prikke din lærer på skulderen og henvise til mulighederne. Men det er sjovt og spændende og iøvrigt lærerigt, så giv det et forsøg. Måske får du "ja"...

 

Det samme gælder i øvrigt også for elever, der går i Friskole eller på privatskole. Tilbudene er de samme.

 

Edison Opfinderkonkurrence (Fonden for Entreprenørskab) 

Hvis du er elev i en folkeskole eller friskole i Odense, kan din klasse overveje at deltage i Opfinderkonkurrencen Edison. Edison er en landsdækkende opfinder-konkurrence, hvor elever i 6. og 7. klasse er målgruppen.  

 

Det kan helt sikkert anbefales, at I overvejer at deltage på jeres skole.

 

Nogle voksne tvivler på at 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk. Det er ganske vist ikke mange nye patenter, som resultat af konkurrencerne rundt i landet. Men pyt med patenterne!

 

Konkurrencen fører til glade og videbegærlige elever. Og eleverne udfordrer ofte traditionel tankegang på en ny og ofte et kreativ måde. Det vigtigste er ikke "opfindelsen", men forløbet, tankegangen og samarbejdet i gruppen er det, der virkelgt tæller.  

 

Se mere om EDISON Opfinderkonkurrence her! 

 


 

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

 

Der er tale om et program, der udfordrer og styrker elevernes kompetencer til at tænke nyt og løse problemer. Forløbet træner eleverne i at udvikle gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer overfor lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver elverne nogle nye færdigheder, gør dem handlekraftige og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 


 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt!

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende.

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer må din omsætning ikke være over 50.000 kr. og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt.

 

Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her! 

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

Fonden for Entreprenørskab har faktisk hovedkontor i Odense, men det er formentlig afdelingen i Region Syddanmark, som du skal tage kontakt til. Se kontaktinfo her:

 

Regionsleder i Syddanmark, Mikkel Jensen

Tlf. 30 58 04 08, mail Mikjen@ffe-ye.dk 

 


 

 

Er du studerende på en videregående uddannelse? 

Hvis du allerede går på en videregående uddannelse eller planlægger det, kan du nedenfor læse om dine muligheder i Odense på hhv.  Professionshøjskolen UCL og Syddansk Universitet .

 

UC Lillebælt - professionshøjskolen

UCL har ansatte svarende til 1020 årsværk mere end  10.000 studenterårsværk fordelt på 
 to store campus i Odense, Niels Bohrs Allé og Seebladsgade og med uddannelsesfaciliteter i Svendborg, Vejle og Jelling. Derudover er der en uddannelsesstation i Fredericia, hvor UCL har et tæt samarbejde med Fredericia Maskinmesterskole.

 

På UCL kan du benytte dig ef et super godt tilbud i Boxen på Seebladsgade:

Foto af UCL Campus Seebladsgade, hvor iværksættermiljøet Boxen har til huse.

 

UCL Boxen er et åbent kontorfællesskab, hvor du selvstændigt eller som en del af et team kan skabe og udvikle nye forretningsidéer.

 

Boxen tilbyder dig:


Gode rammer og faciliteter
Sparring med fagfolk, der giver medspil og modspil
Netværk og adgang til faglig viden hos andre UCL-studerende.

 

 

Du kan blive en del af et fedt, kreativt miljø med adgang til netværk, sparring, workshops og events.

 

Se nærmere om Boxen her! 

 

(Fotograf: Jens Wognsen. Foto venligst udlånt af UCL)

 

 

 

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet har godt 27.000 studerende og mere end 3.800 ansatte. Universitetet har uddannelse og forskning på 6 campusser i det sydlige Danmark - i Odense

 

Teksten er under opdatering....


 

 

Siderne om iværksætteri i Odense kommune præsenteres i samarbejde med itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops, Lunar Bank samt patentbureauet Larsen & Birkeholm.

 

 

PARTNERE I

ODENSE

KOMMUNE:

 
 ITN Vision Software til webshops

 

 

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 Larsen og Birkeholm Patent Varemærke Designbeskyttelsereau

 

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Odense

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 

 

 

 
4. Arrangementer og Events i Odense6. Kapital til start og vækst Odense
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.