Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Er du elev eller studerende i Odsherred?

Og interesserer du dig for iværksætteri, og kunne tænke dig at beskæftige dig med det i en del af dit uddannelsesforløb?

 

Så læs med her nedenfor.

 

Bemærk! Siderne til elever og studerende i Odsherred Kommune, er under opdatering, så alt er ikke med endnu.

 

Odsherred Efterskole

Efterskolen har et særligt tilbud til elever i 10. skoleår. hvor man på linjen OE Business får internationale forretningserfaringer, real-life. Du får vækket din indre entreprenør og iværksætter, og blive en del af en ny generation af globale iværksættere.

 

På OE Business får du en alm. 10-klasses prøve i dansk, matematik og engelsk, men i tilgift relevante elementer fra EUX og HHX. OE Business samarbejder med blandt andet Niels Brocks Iværksættergymnasium og en række spændende mennesker og organisationer.

 

OE Business er en ambitiøs linje for elever med særlig interesse for iværksætteri, virksomhedsdrift, markedsføring, idéudvikling, international forretning, projektarbejde m.m.

 

OE Business er forankret i virkelighedens omskiftelige og uforudsigelige forretningsverden.

 

Find Odsehrred Efterskole på linket her!

 

Edision Opfinderkonkurrence

I grundskolen - altså en folkeskole eller en friskole - kan elever i Odsherred også deltage i Edison-projektet, som er en landsdækkende opfinderkonkurrence.

 

Målgruppen er elever i 6. og 7. klasse og det kan klart anbefales at deltage. Man tror måske ikke 6. og 7. klasses elever kan "opfinde" noget eller få nytænkende idéer. Men det kan de faktisk.

 

Indrømmet! Konkurrencen fører ikke til mange nye patenter, men det fører til glade videbegærlige elever, der udfordrer traditionel tankegang på en kreativ måde.

 

Se mere om EDISON Opfinderkonkurrence her!

 


 

 

Company Programme (Fonden for Entreprenørskab) 

I Company Programme deltager hvert år mere end 4.000 elever på danske ungdomsuddannelser.

 

Der er tale om et program, der udfordrer og styrker elevernes kompetencer til at tænke nyt og løse problemer. Forløbet træner eleverne i at udvikle gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

Undervejs i forløbet har elevholdene mulighed for at deltage i regionale og nationale konkurrencer, hvor de præsenterer deres idéer overfor lokale erhvervsfolk, som optræder som dommere. Det er helt sikkert med til at løfte niveauet, at man får erhvervslivet på banen på denne måde.

 

Programmet giver elverne nogle nye færdigheder, gør dem handlekraftige og gør dem i stand til at se muligheder og uudnyttede potentialer. Programmet sætter fagligheden og kreativiteten i spil og booster elevernes omverdensforståelse og troen på, at de kan selv. Kompetencer, der fremadrettet er med til at skabe succesfulde iværksættere og attraktive medarbejdere.

 

Læs mere om Company Programme på fonden for Entreprenørskabs hjemmeside her!

 


 

 

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætterier i uddannelsessektoren i Danmark. De har lavet undervisningsmateriale, konkurrence, analyser mv., som har sat iværksætteriet på skoleskemaet.

 

Denne indsats har resulteret i at mere end 300.000 elever og studerende stifter bekendtskab med "entreprenørskab" eller iværksætteri som en del af deres uddannelse hvert år. Respekt!

 

Måler man på de elever der deltager, opnår de gennemsnitlig en bedre livsindkomst, bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet både fritidsmæssigt og erhvervsmæssigt.

 

Læs mere på fondens hjemmeside her!

 

Mikrolegat til studerende.

Fonden for Entreprenørskab har mulighed for at tildele studerende et Mikrolegat!

 

Er du elev eller studerende der er fyldt 18 år og er fuldtids studerende, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr.

 

Har du allerede en virksomhed med CVR-nummer må din omsætning ikke være over 50.000 kr. og dit CVR nummer må max. være 12 mdr. gammelt.

 

Legatets størrelse er på max. 25.000 kr., hvis ikke du har CVR nummer og 50.000, hvis du har.

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Hvis du interesserer dig for Iværksætteri i uddannelsessektoren kan du læse Mikrolegatanalyser her! 

 

Og se ansøgningsskema, vilkår mv. for Mikrolegatet her!

 

Fonden har en afdeling for Sjælland, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder Sjælland, Camilla Romme Hansen
Tlf: 53 89 89 32, CamillaRH@ffe-ye.dk

Og link til FFE's regionale side for Sjælland er her!

 

 

 

 
4. Odsherred Kommune og andre myndigheder6. Kapital til start og vækst i Odsherred
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.