Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Er du elev eller studerende i Randers?

 

Arbejd med dit eget startup projekt med udgangspunkt i et studentervæksthus.

I forbindelse med en del uddannelsesinstitutioner kan man som studerende være heldig at få adgang til et iværksættermiljø - et studentervæksthus.

 

Måske er der et i din kommune eller i en nabokommune, hvor du kan etablere din startup og få sparring og inspiration fra andre unge iværksættere. En af Startinfo's gode samarbejdspartnere, Kooperationen, har lavet et oversigtskort over studentervæksthuse i Danmark.

 

Se oversigten her!

 

 

 

Bor du i Randers? Og er du elev eller studerende, og har du interesse for iværksætteri? Uanset om du er elev i grundskolen, på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, har du masser af muligheder for at fordybe dig i iværksætteri og innovation. 

 

Her på siden kan du læse meget mere om de tilbud, der er til dig i Randers Kommune, uanset hvilket uddannelsesniveau, du er på. 

 

For at finde det der passer til dig og din uddannelse, så klik nedenfor på det, der passer bedst til der, hvor du er: 

 

ELEV i Folkeskole eller Friskole 

ELEV på en Ungdomsuddannelse

STUDERENDE på en videregående uddannelse

UNDERVISER

 

 


 

Er du ELEV i folkeskolen?

Selvom du er elev i folkeskolen, har du stadig masser af muligheder for at fordybe dig i iværksætteri og innovation. Det er ikke sikkert, at din lærer kender mulighederne, så prik lige din lærer på skulderen og mind dem om mulighederne. Det er både sjovt og lærerigt, så du kan altid spørge – måske du fået et ja! 

 

Går du på friskole eller privatskole er tilbuddene de samme. 

 

Edison Opfinderkonkurrence

Som elev i grundskolen i Randers kan du og din klasse deltage i Opfinderkonkurrencen Edison, som er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor elever i 6. og 7. klasse er målgruppen. 

 

Voksne tvivler nogle gange på at 6. og 7. klasses elever kan få nytænkende idéer eller opfinde noget. Men de kan de sagtens. Nok bliver det ikke til mange patenter som resultat af konkurrencen. Men pyt med patenterne! 

 

Konkurrencen giver eleverne mulighed for at udfordre den traditionelle tankegang på en ny og kreativ måde. Så det vigtigste er altså ikke opfindelsen, men forløbet, tankegangen og samarbejdet i grupperne. Det er det, der virkelig tæller. 

 

Det er både sjovt og lærerigt at være med, så det kan helt sikker anbefales, at i deltager på jeres skole. 

 

Du kan læse meget mere om Edison Opfinderkonkurrence lige her

 

 


 

 

Er du ELEV på en ungdomsuddannelse?

Hvis du læser på en ungdomsuddannelse i Randers, har du rig mulighed for at sætte innovation og iværksætter på skoleskemaet. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de tilbud, der er til dig som studerende på en ungdomsuddannelse i Randers. 

 

Tradium Handelsgymnasium 

Som elev på Tradium Handelsgymnasium har du mulighed for at få iværksætteri på skoleskemaet gennem fagene innovation, virksomhedsøkonomi og lignende. På handelsgymnasiet kan du blive rustet med den rette viden til at starte egen virksomhed og blive iværksætter.

 

Company programme (Fonden for Entreprenørskab) 

Company programme er et program, der udfordrer og styrker elevernes kompetencer til at nytænke og løse problemer. Forløbet giver eleverne mulighed for at udvikle nye gode idéer og omsætte dem til virksomheder eller sociale projekter. 

 

Hvert år deltager mere end 4.000 elever fra danske ungdomsuddannelser i Company Programme. 

 

I forløbet har du som elev mulighed for at deltage i både regionale og nationale konkurrencer, hvor du kan prøve dine idéer af overfor lokale erhvervsfolk, der optræder som dommere. Det er en unik mulighed for dig og er med til at løfte niveauet, når man får erhvervslivet på banen på den måde. 

 

Company Programme forløbet giver dig nogle færdigheder, der gør dig i stand til at se muligheder og potentialer. Fagligheden er kreativiteten er i højsædet. Gennem forløbet tilegner du dig nogle komptencer, der er med til at skabe succesfulde iværksættere og ikke mindst attraktive medarbejdere i fremtiden.  

 

Læs mere om Company Programme på Fonden for Entreprenørskabs hjemmeside lige her

 

 


 

 

Er du STUDERENDE på en videregående uddannelse?

Som studerende på en videregående uddannelse i Randers Kommune har du også mulighed for at benytte de tilbud, der er indenfor iværksætteri. 

 

 

VIA University College

Studerende på VIA University College med interesse for iværksætteri kan med fordel gøre brug af VIA´s studentervæksthuse. Studentervæksthusene er inkubatormiljøer, hvor du har god mulighed for at arbejde med din idé og få sparring fra andre studerende. Studerende fra alle uddannelser er nemlig velkomne, så mange fagligheder er i spil. 

 

Du kan også deltage i workshops, kurser og få individuelle rådgivningsforløb. Du kan udvikle nye kompetencer eller etablere din egen virksomhed. I studentervæksthuset møder du både konsulenter og eksterne samarbejdspartner. 

 

VIA University College har studentervæksthuse syv forskellige byer. Du finder et Studentervæksthus på Campus i Randers. 

 

Du kan læse meget mere om de mange muligheder, der er hos VIA studentervæksthusene her

 

Erhvervsakademi Dania 

Læser du på Erhvervsakademi Dania, har du også mulighed for at gøre brug af VIAs studentervæksthus i Randers. Du kan læse mere om studentervæksthuset lige ovenover. 

 

 


 

 

UNDERVISER

Er du som underviser interesseret i at inkorporere iværksætteri eller innovation som en del af din undervisning? Så læs med her! 

 

Uanset hvilket uddannelsesniveau du underviser på, har du mulighed for at få assistance til at lave kreativ og innovativ undervisning. Undervisning i entreprenørskab giver ofte rigtig gode resultater, og eleverne er ofte mere engagerede i deres almindelige skolegang end før. Med andre ord kan du med stor fordel lave undervisning i entreprenørskab. Det er slet ikke så mystisk som mange tænker. 

 

Nedenunder kan du læse mere om hvilke tilbud, du som underviser kan gøre brug af i Randers Kommune. 

 

Fonden for Entreprenørskab

Et godt sted at starte, hvis du vil undervise i entreprenørskab, er Fonden for Entreprenørskab. Fonden har i mange år gjort en kæmpe indsats for at styrke iværksætteri i uddannelsessektoren i Danmark og har været med til at sætte iværksætteri på skoleskemaet. De har udviklet undervisningsmateriale, konkurrencer, analyser og meget mere. 

 

Dette har resulteret i, at mere end 300.000 elever eller studerende hvert år stifter bekendtskab med entreprenørskab og iværksætter som en del af deres uddannelse hvert år. Stor respekt! 

 

Hvis man ser på de elever, der deltager i disse programmer, opnår de på sigt i gennemsnit bedre jobs og engagerer sig meget mere i samfundet. Derfor kan du altså med stor fordel kontakte fonden, hvis du er interesseret i at sætte entreprenørskab og iværksætteri på skoleskemaet. 

 

Læs mere om de mange tilbud på fondens hjemmeside lige her

 

Fonden har en Midtjysk afdeling, som du kan se kontaktinfo på her:

 

Regionsleder i Midtjylland, Susanne Sørensen
Tlf.: 23 37 07 74, mail susannesoerensen@ffe-ye.dk

 

Mikrolegat  

Hvis du er elev eller studerende og fyldt 18 år, har du mulighed for at søge om et mikrolegat på op til 50.000 kr. hos Fonden for Entreprenørskab til dit iværksætterprojekt. 

 

Hvis du allerede har CVR-nummer, må din omsætning ikke overstige 50.000, og dit CVR-nummer må maks være 12. måneder gammelt. 

 

Fonden skriver selv på hjemmesiden:

 

Den seneste mikrolegatanalyse blev gennemført i januar 2019. Analysen bekræfter den tendens, der blev påvist i de tidligere analyser, og det er, at mikrolegater øger unge startups' overlevelsesevne; startups, der modtager et mikrolegat, danner større teams og skaber flere jobs end ikke-modtagere i kontrolgruppen. Dertil kommer, at de har nemmere ved at tiltrække vækstkapital, hvilket yderligere forstærker deres evne til jobskabelse.

 

Du kan læse mere om Mikrolegatet på hjemmesiden lige her

 

 

PARTNERE I RANDERS KOMMUNE 

 Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 

 

 

 

 

 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 
 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Randers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

 
5. Randers Kommune og andre myndigheder7. Kapital til start og vækst Randers
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.