Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Randers Kommune og andre myndigheder

Når du vil etablere din virksomhed i Randers kommune, så skal du selvfølgelig overholde både love og regler. Og nogle af de regler bestemmes lokalt i kommunen, så der kan være nogle forskelle mellem kommunerne, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere.

 

Vi har nedenfor en beskrivelse af nogle af de vigtigste emner, der kan medføre krav om tilladelser mv. Men der kan være andre krav, så læs det ikke som en tjekliste.

 

Et godt sted at starte er i øvrigt hos Business Randers. Her kan du få svar på dine spørgsmål, eller de kan henvise dig til den rigtige forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Vil du drive din virksomhed fra hjemmet, er der nogle krav, der skal overholdes. Det er kun liberale erhverv, der må drives fra hjemmet. Liberale erhverv kan være frisør, klinik, advokat, revisor, arkitekt og lignende. Det kræver ikke tilladelse at indrette erhverv i egen bolig, men der er nogle krav, der skal opfyldes for, at det er lovligt. Følgende regler skal overholdes:

  • Du skal bo i boligen, som du driver virksomhed fra

  • Du må ikke have ansatte i din virksomhed

  • Din virksomhed og dens aktiviteter må ikke være til gene for naboer

  • Du skal have tilladelse til skiltning

  • Parkering skal foregå på egen grund

Det er en rigtig god idé at spørge kommunen, hvordan de forstår liberale erhverv. Det er nemlig før sket, at kommunen og virksomhedsejeren havde to forskellige forståelser, og virksomheden enten er tvangsflyttet eller lukket af denne grund.

 

Som udgangspunkt er det ikke lovligt at drive virksomhed i hjemmet, hvis du bor i et boligselskab. Bor du til leje, skal du spørge din udlejer for at få tilladelse.

 

Ekstra tip: Der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold, når du driver virksomhed fra hjemmet. Derfor er det en god idé at tage en snak med en skatterådgiver eller din revisor.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Er du på udkig efter lokaler til din virksomhed - både som leje og købe - så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Hvis du ønsker at ændre ejendommens erhvervsaktivitet, skal du søge om byggetilladelse. Det vil altså sige, hvis du for eksempel ændre butikslokaler til cafe.

 

Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Her skal du være opmærksom på, at der pålægges et gebyr for byggesagsbehandlingen.

 

Du kan se hvilke kommunale erhvervslokaler, der er ledige her! Vi garanterer ikke, at der er ledige lokaler, men tjek det ud.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du vil bygge nye lokaler til din virksomhed, skal du først og fremmest have en byggetilladelse. Du får en byggetilladelse ved Byg og Miljø. Du må ikke begynde dit byggeri, før du har fået byggetilladelsen. Din ansøgning skal indeholde relevante oplysninger, beskrivelser, tegninger og nødvendige tilladelser efter anden lovgivning.

 

Vær opmærksom på, at der bliver opkrævet et gebyr for byggesagsbehandlingen.

 

Hos Randers Kommune kan du booke en forhåndsdialog inden du sender din ansøgning med, så du er sikker på, at du sende al relevant materiale med din ansøgning.

 

Der kan være bestemte lovbestemmelser for netop den grund, du vil bygge på. Læs derfor gerne kommune- og lokalplanerne.

 

Du kan se hvilke grunde, der er til salg i kommunen her! Vi garanterer selvfølgelig ikke, at der ledige grunde.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

  

 

Alkoholbevilling i Randers Kommune

Hvis du vil servere stærke drikke med en alkohol volumen på 2,8 eller derover, skal du have en alkoholbevilling. Vær opmærksom på at du ikke må servere alkohol, hvis du ikke har denne bevilling.

 

For at søge om alkoholbevilling skal du være fyldt 21 år. Hvis du har uddannelse indenfor restaurations- eller hotelbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.  

 

Du søger om alkoholbevilling ved Østjyllands Politi, der sammen med bevillingsnævnet afgør, om du kan få alkoholbevilling. Se hvordan du søger her!

 

Serveringsvirksomhed

Vil du starte serveringsvirksomhed, kan du med fordel læse restaurationsplanen for Randers Kommune.  I restaurationsplanen finder du meget af det, du skal tænke over, når du vil starte serveringsvirksomhed. Og der er faktisk en del at blive klogere på. Du kan finde restaurationsplanen her! (åbnes i PDF)

 

Vil du servere udendørs, kræver dette tilladelse fra Vej og Trafik Randers.

 

Alle serveringsvirksomheder må have åbent i tidsrummet 05.00-24.00. Hvis du ønsker at udvide åbningstiden fra 24.00-05.00, kræver dette tilladelse fra bevillingsnævnet i Randers Kommune. Du kan læse meget mere om mere om alkoholbevilling, åbningstider, udeservering og meget mere i restaurationsplanen.

 

PARTNERE I RANDERS KOMMUNE 

 

Qred tilbyder erhvervslån til iværksættere i Randers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøg om et erhvervslån 

FÅ BILLIGT OG HURTIGT EN ERHVERVSKONTO

 

 

 

 

 

 

Lunar Bank tilbyder billig erhvervskonto til selvstændige.

 

 
4. Arrangementer og Events i Randers6. Er du elev eller studerende i Randers?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.