Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Ringsted Kommune og andre myndigheder

 

Lovgvningen for hvad man må og ikke må som virksomhed gælder i hele landet - og altså også i Link til erhverv på Ringsted Kommunes hjemmesideRingsted. Men der er faktisk nogle kommunale forskelle, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere.

 

Start med en kontakt til Ringsted Kommune, som du kan finde "indgangen" til her!

 

Her kan du træffe chefkonsulent Bente Jongberg tlf. 41 72 25 22 eller e-mail: benj@ringsted.dk

 

Ellers læs nedenfor om nogle af de emner du bør overveje at søge tilladelse til:

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Mange iværksættere starter ud med at drive virksomhed fra hjemmet. Det kan du også, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Du må også drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Derudover er der også andre regler, der skal overholdes: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra 

-      Der må ikke være ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området

-      Parkering skal foregå på egen grund 

 

Det er en god idé at tage en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv, så virksomheder er tvunget til at flytte eller lukke.  

 

Derudover ligger der også nogle lokalplaner, der kan være afgørende for, om der overhovedet må drives erhverv i området. 

 

Vi anbefaler desuden, at du tager en snak med din revisor eller en skatterådgiver, da der kan være nogle ændrede skattemæssige forhold. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Hvis du lejer eller købe eksisterende lokaler, skal du i nogle tilfælde søge om byggetilladelse – også selvom du ikke skal bygge. Hvis du ændrer lokalernes aktivitet, kræver det tilladelse fra kommunen gennem en byggetilladelse. Det vil sige, hvis du eksempelvis ændrer butikslokaler til cafélokaler. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø

 

Du skal også huske at tjekke de lokalplaner, der ligger for det område, du overvejer at købe eller leje lokaler i. Lokalplanerne er nemlig afgørende for, om du må drive erhverv i området – og hvilke typer af erhverv der må drives. Så tag lige et kig på disse, inden du køber eller lejer lokaler og påtænker at ændre anvendelse.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Hvis du selv vil bygge lokaler til at drive virksomhed fra, kræver det altid byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har fået byggetilladelse. Hos Ringsted Kommune er det muligt at få en forhåndsdialog, hvor du kan få afklaret rammerne for byggeprojektet. Derudover kan der indgås aftaler om eksempelvis tidsplaner og dokumentation mellem bygherren og myndighederne. 

 

Ringsted Kommune pålægger ikke gebyrer i forbindelse med behandlingen af byggesager. 

 

Du kan læse mere om, hvad din byggeansøgning skal indeholde her! Og du kan se Ringsted Kommunes hjemmeside vedr. grunde til salg!

 

Skiltning

Når du er fundet på plads med dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Ringsted Kommunes har udarbejdet nogle retningslinjer for anvendelsen af åbne arealer, hvor skiltning er medtaget: Ringsted Kommunes regler for skiltning mv. 

 

Du kan også læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

 

Alkoholbevilling

Starter du serveringsvirksomhed, og ønsker du at servere stærke drikke til dine kunder? Så skal du have en alkoholbevilling. Det er nemlig ikke tilladt at servere alkohol uden at have en alkoholbevilling. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Midt- og Vestsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her 

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til Ringsted Kommune? Ringsted kommunde køber lige som alle øvrige kommuner en stor del ydelser og varer fra prvate leverandører. Måske kunne det være noget for din nye virksomhed. Du kan se aktuelle udbud og lidt om at være leverandør til kommunen her!

 

 
3. Arrangementer og events i Ringsted5. Er du elev eller studerende i Ringsted?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.