Forside
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rødovre Kommune og andre myndigheder

 

Der kan være forskelle mellem kommunerne, når det kommer til parkering, affaldsregulativer, Tjek om dine planer er i overensstemmelse med reglerne, foto: Rødovre Kommune bevillinger, byggesagsbehandlinger og meget mere. Det vil vi prøve at gøre dig lidt klogere på ved gennemgang af de væsteligste emner på siden her om Rødovre Kommune.

 

Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt Rødovre kommunens erhvervskonsulent Gitte Junker Andersen, på telefon: 36 37 72 07. Du kan også sende en mail på rk@rk.dk mrk. Erhvervskontoret, Teknisk Forvaltning.

 

Se nærmere på Rødovre Kommunes hjemmeside. 

 

Og læs så lidt mere nedenfor om de væsentligste ting, du bør overveje i forhold til tilladelser mv.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du har mulighed for at drive virksomhed fra dit hjem, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis revisor, advokat, konsulent eller lignende. Det er også tilladt at drive frisørvirksomhed. Der er mange iværksættere, der ser det som en fordel at starte ud med at drive deres nye virksomhed fra hjemmet. Der er dog nogle betingelser, der skal overholdes: 

  • Du skal selv bo i det hjem, som du driver virksomhed fra 

  • Du må ikke have ansatte i din virksomhed 

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering i forbindelse med virksomheden skal foregå på egen grund 

Du skal være opmærksom på hvor stor en andel af boligen, der anvendes som erhverv. Tag eventuelt en snak med din kommune om reglerne på dette område. Vi anbefaler desuden, at du lige snakker med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.  

 

Der er lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må drive virksomhed i dit område. Tag også lige et kig på disse, nu du alligevel er i gang. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Du kan også leje eller købe erhvervslokaler til din virksomhed. Selvom du køber eller lejer eksisterende lokaler, skal du faktisk også nogle gange søge om byggetilladelse - også selvom du slet ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer lokalernes anvendelse, kræver det byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, skal du søge om byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se, hvilke lokaler der er ledige i Rødovre Kommune her

 

Husk der er lokalplaner, der kan være afgørende for, om du må drive erhverv i området. Tag derfor lige et kig på disse. 

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du bygge lokaler til at drive din virksomhed fra, kræver det altid byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge uden at have byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

I en byggeproces er der mange ting, du skal være opmærksom på. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en forhåndsdialog med en byggesagsrådgiver. Du kan få svar på, hvilke regler der gælder for dit byggeri. Du kan også få svar på, hvad din byggesagsansøgning præcist skal indeholde. Det kan være rigtig smart. Der pålægges nemlig et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din byggesag. Gebyret beregnes på timebasis. 

 

Ved at tage en snak med en byggesagsbehandler, kan du også få svar på, om der er nogle lokal- eller kommuneplaner, der kan være afgørende for dit byggeri. 

 

Skiltning

Når du er fundet dine lokaler, dukker ønsket om en synlig skiltning ofte op. Det er der også nogle regler for, for det må selvfølgelig ikke virke generende for dine naber eller fx til fare for trafikken. Rødovre Komune har lavet en ret detaileret beskrivelse at reglerne vedr. skiltning. Det er faktisk samlet i  en Erhvervsskilte Manual, hvor du kan læse om reglerne så det passer til din situation om du er i et erhvervsområde sammen med andre eller har egen vej til din virksomhed. Se Rødovre kommunes manual ved at følge linket her!  

 

Du kan også læse bekendtgørelsen om skiltning på Retsinformation ved at følge linket her!

 

Udover lokaler/bygning, kan der være andet du skal søge tilladelse til.

 

Foto af Rødovre Genbrugsstation, foto: Rødovre Kommune

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Hvis du vil starte virksomhed, der forhandler eller producerer fødevarer, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Først skal du have registreret din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Det er altså ikke nok udelukkende at registrere din virksomhed hos VIRK.dk og SKAT. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her!  

 

Det er faktisk ikke altid, du behøver at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Der er enkelte tilfælde, hvor virksomhedens arbejde med fødevarer foregår i det private eller ligger på en bagatelgrænse, hvor det ikke er nødvendigt med registrering. For at finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej, kan du tage Fødevarestyrelsens test. Med denne simple test kan du hurtige finde ud af, om virksomheden skal registreres. Det eneste du skal gøre er at besvare enkelte spørgsmål. Du finder testen her!

 

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du driver fødevarevirksomhed. Det er vigtigt at være klædt godt på. Derfor anbefaler vi, at du gør brug af Fødevarestyrelsens Startpakke. Med Startpakken bliver du klogere på registrering, hygiejne, egenkontrol og indretning. Du finder Startpakken her

 

Alkoholbevilling

Hvis du i din virksomhed vil servere stærke drikke - herunder øl og vin - til dine gæster, skal du have alkoholbevilling. For at få alkoholbevilling, skal du være fyldt 21 år. Hvis du har uddannelsesmæssig baggrund indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år. 

 

Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde enkelte arrangementer i din virksomhed, hvor der serveres alkohol, kræver dette lejlighedstilladelse fra Kommunen. 

 

Offentlige udbud

Måakse kan du blive leverandør til kommunen. Kommunen er jo en stor indkøber, da de driver mange institutioner og  skal holde bygninger veje og andre anlæg vedlige. Måske kan du hjælpe dem med det. Du kan se hvilke offentlige udbud, der er i Rødovre Kommune her

 

 


Siderne om iværksætteri i Rødovre præsenteres i samarbejde med itn ∣ vision - software, salg og lagerstyring til webshops.

 

 
PARTNERE I

RØDOVRE

KOMMUNE:

ITN Vision Software til webshops 

 

 
4. Lokale iværksættere i Rødovre6. Er du elev eller studerende i Rødovre?
Startinfo.dk ApS
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.