Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Rudersdal Kommune og andre myndigheder

 

Der er nogle kommunale forskelle i reglerne, når det handler om blandt andet parkering, affaldsregulativer, bevillinger og byggesagsbehandlinger og meget andet. Hvis du har nogle spørgsmål, er erhvervskonsulent Bjørn Engsig på e-mail ensi@rudersdal.dk eller 7268 3138. et godt sted at starte. Han kan helt sikkert henvise dig til den rette forvaltning i kommunen.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

Du kan drive virksomhed fra din egen bolig, hvis du driver et liberalt erhverv. Med de liberale erhverv forstås eksempelvis frisørvirksomhed og kontorvirksomheder som advokat, revisor og lignende. Det kan være en fordel, hvis du tager en snak med din kommune om deres forståelse af de liberale erhverv. Det er nemlig før set, at virksomheder er kommet i klemme på grund af forskellige forståelser af de liberale erhverv.

 

Der er dog nogle forhold, der skal overholdes, for du må drive virksomhed fra egen bolig:

  • Du skal selv bo i boligen, som erhvervet drives fra

  • Der må ikke være ansatte i virksomheden

  • Virksomheden må ikke være til gene for nabolaget

  • Parkering skal foregå på egen grund

Hvis du bor til leje i et boligselskab, må du som udgangspunkt ikke drive virksomhed fra hjemmet. Hvis du bor til leje på anden vis, skal du altid spørge din udlejer.

 

Du skal være opmærksom på, at der kan være nogle skattemæssige forhold. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med din revisor eller en skatterådgiver.

 

Virksomhed i lejede lokaler

Lejer eller køber du lokaler til din virksomhed, skal du nogle gange søge om byggetilladelse, selvom du ikke skal bygge. Det er nemlig sådan, at hvis du ændrer erhvervslokalernes anvendelse, kræver det byggetilladelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butik. Du søger om byggetilladelse hos Byg og Miljø.

 

Vil du bygge egne lokaler?

Vil du selv bygge egne lokaler til din virksomhed, skal du altid søge byggetilladelse. Du må ikke begynde at bygge, før du har denne byggetilladelse. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. Det kan være en kompliceret proces at søge om byggetilladelse. Derfor kan det være en god idé at få en forhåndsdialog med kommunen. Her kan du drøfte dine planer en en Byplan medarbejder, så du kan få helt styr på din ansøgning.

 

Du skal være opmærksom på, at der pålægges et byggesagsgebyr i forbindelse med behandlingen af din ansøgning. Gebyret beregnes efter medgået tid med en fastsat timepris. Derfor er det en rigtig god idé at have fuldstændig styr på din ansøgningen, så gebyret ikke bliver højere end nødvendigt.

 

Der er nogle lokalplaner, der har betydning for dit byggeri. Derfor er det en god idé at tage et kig på disse i forbindelse med planlægningen af dit byggeri.

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i Rudersdal kommune

Du skal have en alkoholbevilling, hvis du i din virksomhed vil servere alkohol - herunder øl og vin. Du må ikke servere alkohol til dine kunder, hvis du ikke har en bevilling. For at få en alkoholbevilling, skal du være fyldt 21 år, men hvis du har en uddannelse indenfor restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 18 år.

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis du skal holde et enkeltstående arrangement i din virksomhed, hvor du vil servere alkohol til din kunder, skal du søge om lejlighedstilladelse. Med en lejlighedstilladelse må du servere alkohol for dine kunder til dette enkelte arrangement.

 

Serveringsvirksomhed

Starter du serveringsvirksomhed, kan du med fordel tage et kig på restaurationsplanen for Rudersdal Kommune. Her kan du læse om alt det, du bør vide, når du starter serveringsvirksomhed. Du kan blandt andet læse mere om alkoholbevilling, udeservering og udvidet åbningstider. Du finder restaurationsplanen her! (Åbnes i PDF)

 

Hvis du vil servere udendørs i din virksomhed, skal du sende en særskilt ansøgning om udeservering til Rudersdal Kommune.

 

Den almindelige åbningstid er frem til kl. 00.00. Du kan dog søge om udvidet åbningstid til både kl. 02.00 og 05.00.

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler i Rudersdal4. Arrangementer og events i Rudersdal
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.