Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 
MENU

Sådan lander du drømmejobbet i en startup

Et job i en startup eller et job i et ældre firma - er det virkelig så forskelligt? Og bør du virkelig ændrer dit CV og din jobansøgning så meget, hvis du gerne vil lande et job i en startup? Svaret er faktisk ja! Der er nemlig ekstremt stor forskel på en startup virksomhed og en ældre og mere etableret virksomhed.

 

Jobbet hos en startup virksomhed

Mange af os kan være interesserede i et job hos en startup virksomhed af mange årsager. For eksempel er disse virksomheder ofte meget moderne i forbindelse med fleksible arbejdstider og arbejdsopgaver.

 

For mange kan det også føles stort, at være en del af en virksomhed, som kun lige er startet. Man har nemlig derfor muligheden for at have indflydelse og for at få ansvar - hvilket kan være tiltalende for mange. Yderligere er der ingen tvivl om, at det er appellerende for den ansatte, at kunne følge virksomheden og dens udvikling i de begyndende år. Det er nemlig her, at virksomhedens vækst virkelig kan tage fat.

 

Hvis du før har arbejdet i en større virksomhed, ved du også, at hvis du har en idé, skal denne igennem diverse lag af administrerende ansatte - og det kan tage meget lang tid, før du får nogen respons. Det er nu sådan, at det fungerer i en større og ældre etableret virksomhed, hvilket er meget anderledes fra startups, som også typisk er meget mindre virksomheder.

 

Er dit drømmejob i en startup virksomhed?

 

Hvad leder startup virksomheder efter hos en ansat?

Når du søger job hos en startup, skal du selvfølgelig have styr på dit CV og din jobansøgning - præcis som når du søger job hos hvilken som helst anden virksomhed. Dog er der nogle elementer, som en startup vil være mere tilbøjelig til at fokusere på.

 

Et af disse elementer kan eksempelvis være dit gå-på-mod. En startup kan nemlig hurtigt opleve både vækst - men bestemt og nedgang. Generelt set er fremtiden i en startup altid usikker, og derfor har startup virksomheder ofte brug for ansatte, som ikke er bange for at tage en chance og som har engagement.

 

Yderligere bør du være god til at forklare, hvad dine styrker er samt forklare, hvordan du har opnået disse professionelle styrker. Lærte du det på en praktikplads, på din tidligere arbejdsplads - eller har du fået disse professionelle styrker igennem en anden situation? Jo mere specifik du er, jo bedre!

 

Mange startups gør også brug af midlertidig arbejdskraft, da det hurtigere bliver billigere for virksomheden end en fastansættelse. Har du derfor overvejet din mulighed for at blive vikar eller freelancer? På den måde kan du også optimere din chance for at få job i en startup virksomhed. 

 

 

Artikler om iværksætteri skrevet af samarbejdspartnere 

 

Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.