Forside
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorø Kommune og andre myndigheder

 

Virksomhed drevet fra egen bolig 

Du kan drive virksomhed fra hjemmet, hvis du driver et liberalt erhverv. De liberale erhverv er kontorvirksomheder som eksempelvis advokat, revisor, konsulent og lignende. Du må også gerne drive frisørvirksomhed fra hjemmet. Der er også andre regler, når det kommer til at drive virksomhed fra egen bolig. Reglerne er: 

 

-      Du skal selv bo i boligen, som du driver virksomhed fra

-      Der må ikke være ansatte i virksomheden 

-      Virksomheden må ikke være til gene for området 

-      Parkering skal foregå på egen grund

 

Der kan dog være forskellige opfattelser af de liberale erhverv – det har vi før hørt om! Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en snak med kommunen om deres forståelse af de liberale erhverv. Bare for at være sikker på, at din virksomhed ikke kommer i klemme. 

 

Husk desuden at der ligger nogle lokalplaner, der kan være afgørende for, om du overhovedet må drive erhverv i området. 

 

Vi anbefaler, at du tager en snak med din revisor eller en skatterådgiver. Der kan nemlig være nogle ændrede skattemæssige forhold i forbindelse med at drive virksomhed fra hjemmet. 

 

Virksomhed i lejede lokaler

Vidste du, at du nogle gange skal søge om byggetilladelse, når du blot vil leje eller købe eksisterende lokaler? Det skal du nemlig, hvis du ændrer lokalernes anvendelse. Det vil sige, hvis du for eksempel ændrer cafélokaler til butikslokaler, kræver det byggetilladelse fra Sorø Kommune. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø.

 

Du kan se hvilke erhvervslokaler, der er til salg i Sorø Kommune her

 

Vil du bygge egne lokaler?

Overvejer du, om du skal bygge egne lokaler til at drive virksomhed fra? Når du skal bygge, kræver det byggetilladelse fra Sorø Kommune. Du søger om byggetilladelse ved Byg og Miljø. 

 

Du kan se hvilke byggegrunde, der er til salg i Sorø Kommune her

 

Vil du handle eller producere fødevarer?

Overvejer du at starte virksomhed, der producerer eller forhandler fødevarer? Du er måske allerede så småt i gang? Så har du vel husket, at din virksomhed næsten altid skal registreres hos Fødevarestyrelsen. Du registrerer din virksomhed hos Fødevarestyrelsen her

 

Det er dog ikke altid nødvendigt at registrere din virksomhed hos Fødevarestyrelsen. Der er undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt. Hvis din virksomheds aktivitet med fødevarer ligger i det private eller på en bagatelgrænse, er det ikke altid nødvendigt, at du registrerer virksomheden. For at blive sikker på om din virksomhed skal registreres eller ej, kan du tage Fødevarestyrelsens simple test. Ved blot at svare på enkelte spørgsmål, kan du hurtigt finde ud af, om din virksomhed skal registreres eller ej. Du finder testen her

 

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du starter virksomhed, der arbejder med fødevarer på den ene eller anden måde. Derfor har Fødevarestyrelsen lavet Startpakken, hvor du bliver klædt på til et liv som ejer af en fødevarevirksomhed. Du bliver blandt andet klogere på registrering, egenkontrol, hygiejne og indretning. Du finder Startpakken lige her

 

Alkoholbevilling

Når du i din virksomhed vil servere stærke drikke – herunder også vin og øl – kræver det en alkoholbevilling fra bevillingsnævnet i Halsnæs Kommune. For at søge om alkoholbevilling skal ansøger opfylde en række krav. Du skal blandt andet være fyldt 25 år, men hvis du har uddannelse indenfor hotel- eller restaurationsbranchen, skal du blot være fyldt 23 år. 

 

Du søger om alkoholbevilling ved Nordsjællands Politi. Du finder ansøgningsblanketten her

 

Hvis der er begivenheder, hvor du gerne vil servere alkohol uden at have en alkoholbevilling, skal du søge om lejlighedstilladelse. 

 

Serveringsvirksomhed

Sorø Kommune har tilsyneladende ingen restaurationsplan... Vi følger op.

 

Offentlige udbud

Vil du være leverandør til kommunen? Du kan se hvilke aktuelle udbud, der er i kommunen lige her!

 

 

 

 

 

 
2. Iværksættermiljøer, kontorhoteller og øvrige lokaler4. Arrangementer og events i Sorø
Startinfo.dk
Sct. Cathrines Vej 21,
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.