Forside
 
IværksætterGuide
 
 
 
 
Om Startinfo.dk
 

Struer Kommune og andre myndigheder

Vil du etablere egen virksomhed i Stuer skal du måske ha' godkendelse fra kommunen. Lovgivningen i hele landet er jo den samme, men der kan sagtens være forskelle i regler om f.eks. parkering, affaldsregulativer, bevillingsbetingelser, byggesagsbehandling. Så er du i tvivl så kontakt Struer Kommune.

 

Virksomhed drevet fra egen bolig

I visse tilfælde kan det formentlig lade sig gøre at drive virksomhed fra din privatbolig, uden tilladelse fra Struer Kommune. Det er den lokalplan, der dækker det område man bor i, der afgør om man kan ”blande” bolig og erhverv. Det er særlig en aktuel mulighed for helt små virksomheder – primært liberalt erhverv – og som udgangspunkt må du ikke ha’ ansatte. Vær også opmærksom på, at din evt. udlejer i de fleste tilfælde skal orienteres/give tilsagn. I almene boligselskaber er det som udgangspunkt IKKE tilladt at drive erhverv fra din bolig.

 

Et lille tip! Tjek altid med kommunen om de har samme opfattelse af ”liberalt erhverv”, som du har! Der er set eksempler på virksomheder der er lukket eller ”tvangsforflyttet”, selvom der var tilladelse til liberalt erhverv.

 

Hvis du bor i ejerbolig fx parcelhus i et boligkvarter, kan man nogle gange få tilladelse til fx at etablere en mindre klinik eller lign. Men forvent nabohøring og krav om ansøgning af ”ændret anvendelse” fra privatbolig til blandet bolig. Der kan også være problemer med parkering. Det skal helst være muligt på din grund og må ikke være til gene for naboerne.

 

Virksomhed i lejede lokaler 

Hvis du lejer dig ind i et bestående erhvervsbyggeri eller køber en bestående erhvervsejendom, vil du i nogle tilfælde kunne gøre det uden at søge byggetilladelse. Ændrer du anvendelse fx fra butik til café eller lign. skal du altid søge tilladelse.

 

Læs om byggetilladelser i Struer Kommune her! Og overvej at book en tid til en gratis forhåndsdialog om dit projekt.

 

Vil du bygge dine egne lokaler?

Vil du selv bygge en bygning til din nye virksomhed, skal du helt sikkert ha' en byggetilladelse og flere andre ting på plads i forbindelse med kommunen.

 

Du skal tilmeldes forsyningsselskab (-er) med henblik på vand, fjernvarme, afløb mv. og i det hele taget sætte lidt tid af til at få det hele på plads ved de relevante myndigheder.

 

Struer kommune kan henvise dig til hvem du skal tale med.

 

Skal du købe en erhvervsgrund til din nye virksomhed kan du se en oversigt over byggegrunde, der er til salg i Struer Kommune her!  Og en gang i mellem har kommunen selv en ejendom til salg, og du vil så kunne se den her!

 

Visionsplan for StruerVisionsplan for Struer centrum

Stuer Kommune arbejder med en vildt visionær udviklingplan for bymidten. Den kan du se her! Planerne ser fantastiske ud, og meget tyder på at Stuer vil ta' et skridt frem og få en meget attraktiv bymidte.

  

Udover lokaler/bygning kan der være andet du skal søge tilladelse til...

 

 

Vil du handle med eller producere fødevarer?

Fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt altid godkendes. Der kan være enkelt undtagelse ved servering til dagplejebørn eller bondegårdsferie, men ellers forvent at du skal søge tilladelse.

 

Fødevarestyrelsen har lavet en udmærket guide, hvor du kan læse om hygiejne, skadedyr og meget andet spændende. Åben publikation i pdf format her!

 

Du skal som udgangspunkt altid registreres i Fødevarestyrelsen. Det er ikke nok, at du registrer dig på VIRK.dk og hos SKAT. Med mindre du er undtaget pga. meget få aktiviteter eller lign. skal du registreres. Find siden til registrering her!

 

Fødevarestyrelsen har i øvrigt lavet en fin Startpakke med en Trin for Trin guide, så du kan få afklaret reglerne for din nye virksomhed, herunder registrering, hygiejne, indretning, egen kontrol mv.

 

Du kan se videofilm, hvor det hele forklares stille og roligt. Link er her!

 

Og læs startpakken for nye fødevarevarevirksomheder.

 

 

 

Alkoholbevilling i struer

Hvis du vil drive et værtshus, en restaurant, café eller lign. virksomhed, der serverer øl, vin og eller spiritus, kræver det en alkoholbevilling. Du skal mindst være 18 år gammel (21 år, hvis ikke du har en faglig uddannelse inden for området). Det søges via Midt- og Vestjyllands Politi på hjemmesiden her! 

 

Din ansøgning sendes så til Bevillingsnævnet i Struer Kommune, der så kan give dig en bevilling.

 

I enkeltstående tilfælde kan der også søges om lejlighedstilladelse, f.eks. til festivaler og lign.

 

Hvis du vil drive en restaurant, café eller lign., er det ofte attraktivt at kunne tilbyde udeservering i sommerhalvåret. Det skal du formentlig søge om. Kontakt kommunen.

 

Vil du være leverandør til kommune? 

Struer Kommune er ikke "bare" en myndighed, men også en stor indkøber, der driver insitutioner, vedligeholder veje, bygninger mv. Det er ofte private virksomheder, der udfører den slags opgaver på vejne af kommunen eller som leverer til kommunen.

 

Se link til Stuer Kommunes hjemmesider her: https://www.struer.dk/erhverv/indkob-og-udbud/ 

Indgåelse af indkøbsaftaler i Struer Kommune koordineres af:

Indkøbsfunktionen
Sekretariat, HR og Jura
Tlf. nr. 96 84 81 99

 

 

 


Denne side om iværksætteri i Struer Kommune er støttet af Revisionsfirmaet Beierholm samt itn  vision - software, salg og lagerstyring til webshops

 

 

PARTNERE

I STRUER KOMMUNE:

 

Beierholm i Struer hjælper gerne iværksættere

 

ITN Vision Software til webshops 

 

 

 

 
5. Kapital til start og vækst i Struer7. Er du elev eller studerende i Struer?
Startinfo.dk ApS - DIN nye iværksætterportal
Rubjergvej 67, Lønstrup
9800 Hjørring
5129 1110
hpw@startinfo.dk
CVR: 40043748
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.